torsdag 26 juni 2014

Min sommarlista.

Jag fick en lista av Helena att fylla i. Passande nu då jag precis tagit mina första andetag i min sommarsemester. S.E.M.E.S.T.E.R. Ja, just det.


Listan lyder.


Hur ser mina planer ut för sommaren?
Om bara ett litet tag bort åker vi till Turkiet i en vecka och bara slappar, bara är och bara njuter. Efter det väntar en vecka med husvagn i Skåneland. En sträcka längs Österlen väntar i år igen då Indra spelar handboll i Åhuscupen med härlig beachhandboll. Hoppas på lika bra väder i år som det var förra året.


Annars? Ja, annars hoppas jag på att kunna vistas mycket vid vatten, både sjö, pool och hav. Och att skriva! Fortsätta på den där ungdomsromanen som först var en triologi men som nu ska bli en enda. Du vet, om Pixi-Lee.

Och att umgås med familj och vänner och få rå om riktigt mycket.

... och läsa! Läsa i massor.
Vad gjorde jag på midsommar?
Vi hade besök från Sollefteå och tillsammans med min syster med familj umgicks vi helt avslappnat på picknick vid en av stans bästa lekplatser. Utan midsommarstång men med sill och potatis. Och innätad hund, javisst. Tillika innätad dotter. Frågor på det? Min bästa sommarfrukost?
Är och förblir en härligt mättande smoothie och en stor kaffe på det.
Bästa sommarlåten?
Jaa... något svenskt med Tomas Ledin eller Gyllene Tider. Det är sommar om något. Men helst nåt popigt eller rockigt. Sommarplågor är just plågor. För det mesta.
Vad passar bäst på grillen?
Vad passar inte på grillen? En ny upptäckt, som vi precis börjat med, är att dela en savoykål med ringlad olja och kalvfond. Smasch på grillen och gott som tillbehör till kött, fågel och fisk. Och mitt emellan. Som sagt, vad passar inte på grillen?
Vad dricker jag helst i sommar?
Massvis med vatten. Rosé eller vitt är gott.


Vad ska jag läsa i sommar?
En liten hattaffär vid hörnet. Bland annat. Hoppas på mycket läsning i år och har lånat några pocket som får åka med på resan.
Favoritplagg under sommaren?
Förutom bikini i poolen och havet och i solstolen älskar jag klänningar och saronger.
Bästa parken?
Jag är inte så bevandrad i parker. Men vi bor bara ett stenkast bort från Nolhagaparken så. Ja. Den!
Bästa badstället?
Havet.
Hur ser din sommarlista ut?

6 kommentarer:

Decdia sa...

Det låter som om du har riktigt härliga semesterplaner. Själv är jag väldigt ostrukturerad och har kommit på noll grejer att göra nu när den kommer att spenderas på hemmaplan...

Christina sa...

O, vad mycket roligt ni ska göra i sommar! Härligt.
En hattaffär ska jag också läsa, fick den igår av en vännina.
Ha det fint! Kram Christina

Hannis sa...

Hattaffären är jättebra, en feelgood-bok.
Huset vid moskén är jag nyfiken på=))

Vilken sommar ni har framför er!
Det är fint det.
Kram Hannis

Camilla sa...

Härlig lista. Och jag ser att du har roliga saker inplanerat i sommar.
Kram!

Helenas enkla vardag sa...

Tack för att du vilole vara med och kul att läsa. Kanske ska prova att läsa En liten hattaffär.
Kram Helena

Ama de casa sa...

Jodå. Frågor på det... Jag undrar fortfarande över det där nätet?
:-)