måndag 5 maj 2014

Leksaker som aktiverar.

Med en elvaåring som mer är som en tonåring är det inte längre svårt att veta vad man ska köpa för presenter för att glädja ovan nämnda dotter. Det handlar om smink, skönhetsprodukter och kläder och långa listor skrivs över vilka affärer som är väl värda ett besök och vilka make-upprodukter som för tillfället är de allra hetaste på marknaden. Tonåring ut i fingerspetsarna.

Däremot tycker jag fortfarande, i vanlig ordning, att det är hur svårt som helst att hitta bra presenter till barnen. Övriga två som inte är tonåringar ännu. Jag vill såklart hitta presenter, helst leksaker eller böcker som verkligen uppskattas. Det är svårt. På Toys R Us har jag dock hittat ett litet urval som jag tror mig veta skulle uppskattas väldeliga. 


Sedan vår studsmatta (som för övrigt är alldeles för stor för vår villaträdgård och mer anpassad till vår förra gigantiska yta) hänger på sista versen och vi har inte valt att montera upp den än i år. Till barnens stora förtret. En ny sådan, i mindre format, hade varit uppskattat - det vet jag. Till och med tonåringen hade uppskattat det.Och ett par inlines. Det är aldrig fel. Barnen övar sin motorik och balans samtidigt som de håller igång och är fysiskt aktiva. Vi har två par inlines. Vi har tre barn. Vi har ett dilemma...Handboll, scouter, simning, ridning, karate... ja, det är aktiviteter som är eller har varit på tapeten länge nu. Först på senare tid, tack vare att vi flyttade och barnen fick närmare kompisar och därmed lättare att i vardagen få till ett spontant socialt umgänge har fotboll blivit en aktivitet som lockar. 

 

8 kommentarer:

Decdia sa...

De där studsmattorna verkar vara en hit, typ varje barnfamilj i området har en sån och de används flitigt.

bara anna sa...

Oh då kanske du kan tipsa om en present till en tjej som bli 13 om ett par veckor? Presentkort känns så trist. Kläder gillar hon, böcker likaså, smink, inredning, ja som de flesta tonåringar kan jag tro...

znogge sa...

I vissa åldrar är verkligen önskelistorna självklara :-) Hoppas det blivande födelsedagsbarnet uppskattar presenterna när det blir så dags.

Kram

IngelaMolly sa...

Perfekta saker som gjorda för utelek nu när det snart är sommar. Kram!

CreandoPhoto sa...

Höjdartips allihopa. Här går alla nämnda hem hos gänget, även om det är mycket tonårshormoner här också. Bara de får blanda det hela med fnitter, smink och parfym i mängd så kan de allt leka fortfarande :)

Hannis sa...

Inlines är ju så kul!
Inte för att jag är bra på att åka men just bara för att det är kul.

Hoppas att allt går bra med examensarbetet!
Kram Hannis

Ama de casa sa...

Jättebra med "aktiva" presenter. Att röra på sig är aldrig fel. Fast när man kommer upp i 50+ då har man rätt att sitta och titta på när andra utnyttjar dom där grejerna. Men å andra sidan är sjukvärden gratis i Spanien... ;-)

mitt liv som jag sa...

Aktiva presenter gillas :). Och studsmatta är ju bara perfekt. Jag brukar säga att det är både min och barnens bästa leksak :).
Kram Jennifer