tisdag 27 maj 2014

Att snart inte längre vara student.


Mellan sjukhusbesöken, ja de är två idag, sitter jag ner och äter alldeles för mycket bröd, alldeles för mycket kladdig chokladmuffins och dricker alldeles för mycket kaffe. Men det gör liksom ingenting för det är inte så långt kvar nu. Näst sista veckan smakar nästan lika bra som Indras kladdmuffins. Och sen är det no more sitta på stolen i flera timmar och plugga. No more äta för mycket bröd.

Jag trodde aldrig att jag skulle längta dit. Till examen. Vem är jag om jag inte är student, liksom? Men det har hänt så mycket - egentligen bara två saker - men de har hänt stort. En negativ sak och en positiv sak har präglad sista terminen och de har båda fått mig att längta. 
Med fullt fokus.

Mellan sjukhusbesöken förbereder jag mig för det allra sista. 
För opponeringsveckan och en föreläsning jag ska hålla i. 
Sen - finito.

Jag vet nu. Jag vet vem jag är om jag inte är student. Och det känns förbaskat skönt att veta.

 

20 kommentarer:

Livskraft sa...

Underbart att vara så nära målet som du strävat efter så länge. Hoppas du hinner landa och bara njuta av familj och ledighet innan alla nya projekt drar igång.
Kram

bara anna sa...

Så härlig känsla! Har du jobb som lärare till hösten eller hur ser planerna ut nu?

Må så gott!

CONCEPT by JESSICA sa...

Är så grymt imponerad av ni som tar examen och har huvud och kraft att plugga. Lycka till nu i slutspurten.
Kram

IngelaMolly sa...

Du är fantastisk och värd det bästa <3 Kram!

HönaPöna sa...

vad skönt, snart är det över... fast njut av sista tiden, den är ju oftast rätt trevlig!

VisaLiza sa...

Onekligen läskigt att lämna studenttillvaron bakom sig. Jag gjorde det för sex år sedan men tre år senare var jag tillbaka i studier igen. Det går liksom inte att låta bli ;) Fantastiskt bra kämpat med studier och sjukdom. Kramar Liza

Ama de casa sa...

Vilken härlig insikt!

Hoppas det går bra med sjukhusbesöken också.
Kram

Decdia sa...

Spännande värre! Hur går det med jobbsök och sånt?
Batman blir klar i nästa vecka, han hade turen att dagen efter avslutningen står han på sitt nya jobb.

znogge sa...

Var sak har sin tid! Nu är du vid ett av livets delmål och nya utmaningar väntar. Spännande minst sagt :-)

Kram

Rund är också en form! sa...

Vad skönt att du har fokus och känner att du har hittat dig själv. :-)

Du är grym!
Kram M

Christina sa...

Härligt! Vilken lycka. Ibland saknar jag den där tiden, det var så spännande och samtidigt galet att ha hela den processen framför sig. Önskar dig välgång både vad gäller hälsa och examensarbete.
Kram Christina

Fru Eriksson sa...

Woo...Härligt!!

/Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Va härligt att snart vara i mål. Bra jobbat !

Trevlig kväll
Kram Pia

Mittgodastefinaste sa...

Grymt bra jobbat!

Jag hoppas att det går bra på sjukhuset.

Kram Jenny

bara anna sa...

Nu saknar jag dig allt...
Kram

Trillingnöten sa...

Äntligen! Vilken resa vi fått följa med på i och med dina studier! Kommer så väl ihåg när du började studera!! Och nu är du klar!

dianasdrömmar sa...

Spännande :) kram Diana

Ama de casa sa...

Mycket att göra så här under slutspurten, gissar jag...
:-)

Anonym sa...

Underbart, snart är du i mål vännen! Hejja dig och en stor spark i baken inför det där sista. Kramar min tekopp

Anna Granström sa...

GRATTIS till examen! Jag kände samma sak. Hade då pluggat i typ 7 år på universitet/högskola (men alltid jobbat parallellt). Nu är det så himla skönt att inte plugga - trivs så bra med jobbet. Hoppas det blir samma för dig!