torsdag 22 maj 2014

Att leta efter ett riktigt bra solskyddJag längtar! Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att längta så.
Men nu när jag känner att jag är nästan där. Med ett examensarbete som nästan nästan är klart och ger smak av frihet ut ur det där trycket av prestationskrav som alltid lägger sig som ett spännband runt huvudet på mig. Som jag i och för sig lärt mig tycka om. Det är en del av den jag är och vill vara. Men ändå. När det är över för den här gången ger det mig luft att andas.

Jag längtar. 

Så att jag nästan spricker.
Snart fri, för den här gången, och bara några veckor kvar till Turkiet och känslan är närmare än någonsin.

Den där underbara semesterkänslan.


Fast redan nu är solen här. Och om inte förr så är jag nu nödd att smörja in mig med skyddande solkräm - minst 30 och gärna med titandioxid.
Med en daglig dos av immunhämmande medicin måste jag vara extra rädd om mig eftersom bland annat risken för malignt ökar i takt med att immunförsvaret trappas ner. Men solen. Den underbara solen vill jag alls inte undvika. Bara visa hänsyn till mitt däri.

Under ett lager av solskydd med titandioxid... frågan är bara vilken kräm i djungeln därav som innehåller detta ämne?

8 kommentarer:

Bara anna sa...

Semesterkänslan är så häftig! Vilket ställe i Turkiet ska ni till? Är det all inclusive? Senast vi var där så hade vi det och på kvällarna hade de en chokladfontän som vi doppade frukt i, det var smaskens kan jag lova....

Ha en skön dag!

znogge sa...

Härligt att ha en resa att se fram emot! Vi åker om drygt fyra veckor men jag har inte hunnit känna efter. Själv använder jag alltid Hawaiin Tropic som jag tycker är superbra. Hoppas nu bara att innehållet är vettigt ;-)

Kram

Villa Freja sa...

Znogge: vårterminen är alltid stressig, så jag hoppas semesterkänslan kommer ikapp dig i takt med att stressen avtar.
Hawaiin Tropic använde(r) vi också, men nu har jag fått instruktioner från ssk att använda minst 30 skyddsfaktor med det där titandioxidet... vilket HT inte innehåller.
Kram.

Ama de casa sa...

Härligt att det är så nära nu :-)

Den allra bästa solskyddsfaktorn är faktiskt skuggan...
:-)

Decdia sa...

Det där har jag aldrig hört talas om. Kanske därför jag alltid bränner mig. :) Snål som jag är inhandlas solskydd oftast på Ikeas familyavdelning, billigt!

Anna Granström sa...

Har inte koll på solkrämer, men finns det ekologisk med sånt i skulle jag satsa på det. Jag brukar ju själv inte ha solkräm eftersom jag tvärtemot dig lider mer av att inte få d-vitamin pga min sjukliga brist. Hoppas du hittar bra kräm och superhärligt med Turkiet och terminavslutning!

IngelaMolly sa...

Låter underbart! Jag är precis likadan; sätter enormt höga krav på mig själv. Längtar efter lite ledighet men har några veckor kvar..Kram!

Home2tiny sa...

Åå vad härligt att ha en resa att se fram emot o solkräm sååååå viktigt. Tack snälla för dina alltid lika varma o peppande ord hos mig. Kramisar Tina