måndag 10 mars 2014

Sponsrad video: IQ- "Var som folk"
Har du någon gång blivit utsatt för övertalningsförsök och blivit "alkoholtjatad" på?
I så fall är du inte unik. 6 av 10 svenskar har nämligen någon gång blivit utsatta för övertalningsförsök att dricka mer alkohol än de från början tänkt sig. "Men, ska du inte ta ett glas till? En öl till? Men kom igen nu då. Fan vad tråkig du är". Känns det igen? Det är svårt att stå emot grupptrycket. Det är svårt att tacka nej och så fast vid det utan att bli ifrågasatt. Bara den som kör eller är gravid får legitim rätt att helt avstå från alkohol. Annars sticker man ut från normen - och vem vill väl det? Alla vill "vara som folk". En i mängden. Men så himla trist att "en i mängden" just ska vara den som dricker alkohol. Nu är jag på inga sätt nykterist men jag skulle aldrig drömma om att tjata på någon som vill avstå. Aldrig hetsa någon att dricka som inte vill. 

~ det här är ett sponsrat inlägg ~


 

7 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Nä jag håller helt och fullt med! Har ingen aning om varför folk tjatar om sådant! Men människorna är ju långt ifrån så smarta som de tror att de är. så mycket har jag förstått (ler) kramar i dagen från en gruvligt trött en..dagen började så bra, men så bara platt fall. Försöker med choklad :)

~Lycke

Susan sa...

Nej aldrig jag heller! Men jag kan inte minnas att jag någonsin blivit tjats på…har kanske kört eller varit gravid då ;)

Kraaaam

Melody and M.E sa...

Jag sa helt NEJ till alkohol ett par år och oj vad jag fick förklara mig. Nog fick jag tråkig stämpel på mig allt, men var populär att sitta bredvid på företagsfesterna då mina bordsgrannar kunde få min alkohol.
Händer fortfarande att jag börjar med att tacka Nej, men dricker ett halvt glas för att värdfolket ser så besvikna ut!
Kram M.E

dianasdrömmar sa...

Det tjatas både när jag var yngre och nu...ogillar men som tur är kan jag säga nej!kram Diana

HemkäraHanna sa...

Om jag har!
Då jag aldrig druckit, aldrig känt lust till det, har jag alltid stuckit ut på detta område. Av någon anledning uppfattas mitt val som provokativt. Det har dock lugnat sig med åren.

Ama de casa sa...

Håller med dig till 100% - låt folk få göra som dom vill. Hellre för lite än för mycket...

Hörni sa...

Jättekonstigt fenomen det där.. det förekommer inte bland de jag umgås med. Vissa tar ett glas vin, andra inte av olika anledningar. Inget tjat här inte som tur är.