lördag 22 mars 2014

Skriver trevande så att orden lossnar igen.


När mina ord sitter fast halvvägs ut. Vägrar släppa taget. När jag kämpat på tillräckligt länge där vid tangenterna. Utan att få spela fritt. Är det läge att backa ett steg. Bunta om orden. Skapa frirum och i stället välja att läsa redan färdiga ord. Min räddning. 

Glömmer prestationsjävulen ett tag. Försjunker i böcker. Läser. 

Ägnar en hel natt åt att sova. Och drömma om Turkiet. Om hur det åskar och ösregnar och hur jag badar i poolen i underkläder. Och när morgonen långsamt gryr värmer jag mig med en stor kaffe och skriver trevande så att orden lossnar igen.

Igen.

 

11 kommentarer:

VisaLiza sa...

Klokt att släppa tangenterna när orden inte riktigt vill komma fram. Frustrerande givetvis men det kommer tillbaka. Märker förresten att jag följer i dina fotsteg den här lördagen. Vi tycks läsa och kommentera på samma bloggar. Kramar Liza

Villa Ell sa...

Så bra att du kan backa och få ta nya tag för skrivandet och en dröm om Turkiet lät ju rätt härligt
Kram Sandra

Ama de casa sa...

Att vila sig i form är ett bra sätt :-)

Hanna sa...

Att vila behövs!

Lotta sa...

Fina du! Det blir så där ibland - så skönt att sova, tanka upp, låta prestationskraven rinna av. Börja om och känna energin.

Jag är lite i samma läge, börjar med min kopp kaffe nu!

KRAM

Carita Liljendahl sa...

Så otroligt intressant att hitta hit! Jag lärde mig också läsa då jag var fyra (läste högt för kompisar som trodde jag bara hittade på allt...)

Läser mycket själv, allt från bloggar till tidningar och böcker. Har skrivit tre böcker själv och gett ut dem på eget förlag.

Nu ska jag läsa vidare här hos dig, dina äldre inlägg.
Kram!

IngelaMolly sa...

Så vackert du skriver. Fortsätt! Du vet att du kan <3

Fru Martinsson sa...

Tror det är jättebra att ta en paus från det man gör en liten stund. Ge sig ut och hitta ny inspiration.

KRam

Melody and M.E sa...

I dina inlägg här i bloggen så flyter dina ord så vackert… du har ordets gåva.
Kram M.E

Nana sa...

Ibland behöver man pausa, gå tillbaka ett steg och hitta till de rätta orden! Kram

Hannis sa...

Jag såg badet i poolen framför mig.
Och rykande kaffe...
Härlig syn!

Kram Hannis