fredag 21 mars 2014

När energin byts mot trötthet och tar alla mina ord.


Usch när energin byts mot trötthet som tar död på all kreativitet.
Kreativitet som ligger under ytan och bubblar. Vill ut. Måste ut.
Men tröttheten som tar död på. Alla mina ord. Faller platt och blir inget av när jag spelar med fingrarna över tangenterna. Hopplöst fall. Fylld av frustration och ögonlocken hänger tungt. Drar med handen över. Hjälper föga.

Det är tur att det är fredag.
I morgon väntar sovmorgon. En rejäl sådan. Utan krav. Utan måsten. Det är okej att vakna klockan sex. Det är lika okej att vakna klockan åtta. Vad som helst blir bra. Bara jag får vakna till ljus och fågelkvitter. Till lugn frukost med min hälsosmoothie och godaste kaffet. I min takt. Bara jag får skaka liv i min kropp i min takt. Ekorrhjulet. Sätter mig trotsigt på tvären. Som jag hyllat det en gång.

För ja. Om det inte hade varit för den där tröttheten och ekorrhjulet av inrutad sju till fem hade jag levt det liv jag velat. Rakt av. Kort och gott. Allt kan man inte råda över. Styra. Men ett extra långt skov har fått mig att stanna upp. Öppna ögonen. Se. Vad som verkligen är viktigt. Inte att springa genom livet i hundraåttio. Aldrig stanna upp. Aldrig se. Utan att andas fritt. Att leva när livet pågår. Även om jag fortfarande trivs med att ha flera bollar i luften samtidigt. Bollar av kreativitet. Bollar som jag bestämmer var de ska hamna.

Lever jag det liv jag vill?
Vad och hur kan jag förändra där tröttheten faller över mig som en dimma?

 

9 kommentarer:

znogge sa...

Nej, man kan tyvärr inte det. Sedan jag fick besked om min kroniska sjukdom inser jag att vissa saker är inte alltid självklara. Men förhoppningsvis så blir det väl hyfsat bra ändå.

Hoppas att du får en skön sovmorgon. Jag hade gärna mjukstartat men det blir nog att köra in till stora staden.

Kram

Susan sa...

Ibland måste en smärtsam pinne sättas i det där ekorrhjulet för att man ska titta upp och tänka till. Så är det alltid för mig. Har balanserat ute på yttersta halvan av trampolinen ett tag nu…men än så kniper jag med tårna och hänger kvar. Lösningen har varit sömn 21-06…men är det ok i längden??
Det tar jag reda på en annan dag :-)

Kraaam och hoppas du piggar på dig efter sovmorgon och långfrukost!

Home2tiny sa...

Jag får tårar i ögonen vännen, för det du skriver är det jag själv känner. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi går mot ett piggare o en riktig må bättre vår. Kramisar Tina

CONCEPT by JESSICA sa...

Hoppas du får börja helgen imorgon med en skön morgon stund. Så viktigt att bara vara ibland, jag märker nu att min dotter har svårt att bara sitta stilla, å såklart smittar mitt sätt att vara. Jag far nästan alltid runt och plockar med en massa.
Fin helg till dig, kram

IngelaMolly sa...

Skickar över en famn varma kramar och hoppas att du snart mår bättre. <3

Hemma på Sjuan sa...

Mycket tänkvärda ord!!
Jag har såå mycket funderingar och drömmar om vad jag vill göra! När jag kikar in hos er som lider av olika sjukdomar och har mycket värk så är jag tacksam över det jobb jag har och att jag kan leva det liv jag gör.
Hoppas du får en bra helg, kram Suss

Nana sa...

Hoppas energin snart återvänder till dig! Stor kram!

Camilla sa...

Även att man älskar våren kan man åka på en vårtrötthet.
Det gäller att ladda sina batteri så fort man får tillfälle.
Kram!

方松腾 sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets