lördag 8 mars 2014

Mimmi och Musse.

Danskbrokig Musse och silverfärgad Mimmi.

Vi kunde inte hålla oss tills vi hittat den ultimata buren. Den där buren jag målat upp på näthinnan och vet exakt hur den ser ut. Men som jag inte hittat. Än!

I stället dammades min gamla bur från längesedan av och hyser nu Musse och Mimmi. 
Två zebrafinkar som jag redan tycker så, så mycket om.
Ett så förträffligt diskret sällskap i all sin sång och söthet.
Vad jag är glad i dem.

Om ett ögonblink in i framtiden ska det bli så roligt och spännande att se dem häcka och bilda familj.

 

10 kommentarer:

znogge sa...

Grattis! Är det lättskötta fåglar?

Kram

Villa Freja sa...

Znogge: Ja, de är verkligen lättskötta. Häckar dessutom villigt om man sätter in ett bo i buren. Härligt läte som är ganska lågmält. En bra nybörjarfågel. Kram.

Mittgodastefinaste sa...

Jag har fågelfobi och tycker det är läskigt att tom gå förbi en bur...

Öskar dig en fin söndag!

Kram Jenny

bara anna sa...

Oh vad roligt! Varför valde ni just den rasen?

Villa Freja sa...

Bara Anna:
Vi har haft alla möjliga olika burfåglar; undulater, zebrafinkar, nymfer och dvärgpapegojor. Just zebrafinken är en så lågmäld fågel och dessutom inte lika hämmad från sitt naturliga beteende, trots att den sitter i bur. Häckar dessutom villigt och vi vill gärna föda upp.

Anna Granström sa...

Hoppas de får flyga lite fritt utanför buren också? Jag har haft många undulater, ett par fick några kullar ungar. Hanen var jättetam och lärde ungarna att hitta i vår gamla lägenhet. Så fint. Var så ledsen när han dog (han dog i min pappas hand - han, fågeln, var sjuk).

The Place To Be sa...

Gulliga fåglar! Jag hade undulater när jag var liten. De var fina kompisar :-).

Kram Malin

Ama de casa sa...

Åh vad fina! :-)

Nana sa...

Åh så mysigt! Välkomna till dem :)

Decdia sa...

Sötnosar! Vad jag förstod när jag googlade runt så behöver de ganska tätt mellan gallerna. Plus att "svängda" burar inte verkar vara bra för dem. Nytta framför snygghet... Men grattis till era små raringar!