söndag 23 mars 2014

Hur man gör svensk taco.

Taco hör lite till vanligheterna hemma hos oss när det är helg.
Inte så att vi äter det varje vecka. Men tillräckligt ofta för att det ska kallas för vana.
Och även om det är fasligt gott med köttfärs och alla grönsaker och röror kan något som är en vana bli lite tröttsamt. Hur gott det än är.

Men så snubblade Chris över något riktigt roligt hitte-på om svensk taco som vi bara var tvungna att prova. 
Taco, fast med andra smaker liksom. Livar upp det tröttaste.


Först gjorde jag och barnen tunnbröd. På samma sätt som när jag och Indra bakade naan för inte så länge sen, men med lite annat recept.
Nu använde vi;

6 dl mjöl
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk olja

som vi bakade ut till tolv tunnbröd. Inte svårt alls. Och tar dessutom inte alls så lång tid. Definitivt värt att baka egna framför att köpa. 

Bröden fyllde vi sedan med renskav som fått steka upp med salt och peppar. Med en blandning av kantarell, hackad vitlök och persilja. Med pepparrot (finns på tub) och med creme fraiche. Med västerbottensost och till sist en god grönsallad.

Svenskt, norrländskt och riktigt gott.

 

4 kommentarer:

Nana sa...

Åh det lät som en jättegod variant! Tror det får bli redan idag! :)

Ama de casa sa...

Guuud vad gott det där lät! I Skellefteå kan (kunde?) man köpa renskavsrullar i en av korvmojjarna och dom var supergoda :-)

Fru Eriksson sa...

Låter gottit/Kram

HemkäraHanna sa...

Det låter underbart!
Vilken rolig idé