onsdag 19 mars 2014

Att äta indiskt.


Det här med matlagning alltså. Not so fun. Men så har Indra, inspirerad av Sveriges Mästerkock, bestämt att vi en dag i veckan speciellt ska lyfta en utländsk mat. Hon väljer tema. Igår blev det indiskt. Och visst. Jag hade kunnat gå all in och köpa färdiga naanbröd (korman köpte jag på burk så klart) men så tänkte jag att. Nej. Lite från grunden får det allt bli. Så Indra och jag bakade naan.

Så här.

  • 1 pkt torrjäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk socker

Vi lät degen jäsa en stund och delade sedan upp den i åtta bitar som knådades och kavlades ut till platta tunnbröd lagom stora för stekpannan. Sedan gräddades de 3-4 minuter på varje sida i en torr panna. Förbaskat gott (och inte alls lchf, men ibland måste man tänka utanför boxen).

 

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åh så duktigt av er! Självklart får man fuska ibland med dom däringa kolhydraterna. Just nu är jag lite olycklig att jag har chokladen i bakluckan och själv sitter i bilen... Som tur är så måste vi tanka snart :-)

Melody and M.E sa...

Här har det varit dåligt med matinspiration sista tiden, kanske ska hänga på Er idé med att laga mat från annat land en dag i veckan.
Jag börjar idag med en fransk fiskgryta!
Kram M.E

Hannis sa...

Låter väldigt gott!
Och enkelt, vilket jag gillar=))
Ska testa det.

Kram Hannis

På Selmas gata sa...

Men så gott!! Alltså, jag gillar inte indiskt egentligen (har testat några olika restauranger och kommit fram till den slutsatsen) men just naanbröd är ju to die for:) Kul att du är med i tidningen! Jag önskar så mkt att jag kunde klara av att äta bättre för jag mår inte bra av hur det är idag. Men det är som om energin inte finns där alls...
(Hoppas du är lite bättre i kroppen nu?) Kraaam!

Fru Vallmo sa...

Åh så gott! Och din nya header! Så fin du är!
kram

Decdia sa...

Kul idé!
Naanbröd är jättegott och det blir helt klart bäst när man gör det själv. :)
Hur ser kommande veckors länder ut?