fredag 28 februari 2014

Tema - ljussättning.

Nu när det rör sig så mycket inredning i huvudet på mig både dagtid och under nattens vakna timmar glider jag självklart och målmedvetet in och ut mellan beslut och huvudbry angående färgen på matsalsstolar och soffkuddar. Jag tänker blommor, mattor, art prints och belysning.

Belysning som kan få ett helt rum att lyfta!
 Ljustema har en uppsjö snygga lampor och led spotlights. Både för inomhus- och utomhusbruk.Just nu har jag snöat in mig totalt på ljusslingor. Lite mer mysbelysning så där. Speciellt så här år, nu när vi faktiskt står på randen mot vår, är det helt rätt tänk.
Samtidigt skulle vi behöva en ny, bättre - riktigt bra - läslampa till soffan. Och en snygg, funktionell taklampa till sovrummet. Den vi har nu är en mycket ledsen historia. För även om vi går mot ljusare tider blir det mörkt igen. 

Så visst. Lite mysbelysning kan få snurra runt i tankarna samtidigt som de riktade insatserna blir mer hållbara över tid.Den här urtjusiga saken skulle göra sig hur fint som helst i vårt sovrum. Vilken lyxig känsla den förmedlar.
Den heter Palace och kostar 2499 kronor hos Ljustema.

7 kommentarer:

Christina sa...

Ljussättning kan göra oerhört mycket. Just nu sitter jag i ett mörkt kök i stearinljusets sken, så mysigt...
Önskar dig en fin helg!
Kram Christina

Bakom dörr nr. 11 sa...

Har man börjat fundera då är det omöjligt att sluta ;)
Visst gör ljussättningen jätte mycket, kommer säkert bli toppen bra när alla funderingar är på plats.

Trevlig helg.
Kram Pia

znogge sa...

Ljussättning kan verkligen göra stor skillnad. Just nu jobbar jag på lampa i vardagsrummet...

Kram

Ankis liv på landet sa...

Belysning kan förvandla ett helt rum, tyvärr är jag inget bra på det.... Roligt att planera för lite nytt hem. Ledsen jag blev när jag läste ditt förra inlägg, tänker på dig!
Kram

Ama de casa sa...

Jag tror att du kommer att hitta den perfekta belysningen. Du är duktig på sånt!

Själv bryr jag mig inte så mycket om inredning (läs: KAN inte) men försöker få det mysigt hemma i alla fall :-)

IngelaMolly sa...

Belysningen är det som sätter prägel på hela rummet! Kul med planering av inredning :)

Lotta sa...

Ljus är jätteviktigt! Här har vi två olika tankar om ljus. Jag vill ha lite och på många ställen, maken få men mycket. Gissa vad jag tycker om det!!

Ha det fint i helgen, hoppas du kan vila och att du snart får dina svar. Skönt att du är hemma igen.

Tänker på dig!

KRAM