måndag 3 februari 2014

Skräddarsydd kost och träning.

Nu börjar det talas lite mer högt om hemgång. Kanske i eftermiddag/kväll. Om jag har tur.
Och det gläder mig enormt samtidigt som, det sticker jag inte under stol med, också skrämmer mig en smula. Frågetecknen som fanns där från början är inte direkt uträtade nu. Knappast. Frågor kvarstår och mina leder mår inte bättre. Ska jag hem måste tryggheten ordnas så att jag får hjälp och stöttning på alla plan. Jag vill inte tillbaka till ruta ett och se kroppen kämpa och kämpa för att tillslut falla samman igen. Så här. Nej tack.


Nu när jag ligger i min sjukhussäng har jag tid att fundera ännu mer på det som jag länge har tänkt på - och också i viss mån förändrat. På att skräddarsy kost och träning utifrån mina speciella behov. omni4 kan hjälpa till med det - med personlig träning eller löpteknik. I mitt fall får förstås sjukgymnaster och arbetsterapeuter träda in med sin kunskap. Det är ju trots allt skillnad på att vara frisk men vilja må bättre än att vara sjuk och vilja må bra.

Hur som helst.
Oavsett intresserar Omni4's upplägg mig.

Syftet med sjukgymnastik är att få bli undersökt och bedömd så att sedan relevanta åtgärder kan sättas in.Syftet med det är att optimera kroppens funktioner och återskapa rörlighet, styrka, stabilitet och balans. Det ser jag mycket fram emot. Att kunna använda benen korrekt igen. Bara inflammationen lägger sig snart.

På onsdag ska jag träffa sjukgymnasten och hoppas få åtgärder i form av specifikt riktad träning, gärna i varmvattensbassängen. Men redan i dag har sjukgymnasten varit här för ett första litet samtal.

~ i samarbete med Omni4 ~

10 kommentarer:

znogge sa...

Så skönt om hemgång är att vänta men det är viktigt att det blir på rätt sätt. Du måste vara rädd om dig.

Kram

Kristin /onlyfemale.se sa...

Vad skönt att få komma hem snart. Va rädd om dig och lyssna på kroppen.

Kram Kristin

Life´s Silverlining and I sa...

Hoppas du snart är fullt frisk och bra snart. Hälsan är så viktig! Kram Pernilla

Junitjej sa...

Så skönt att du snart är hemma igen! Krya på dig!

Melody and M.E sa...

Hoppas, hoppas att du får komma hem snart OCH framförallt att du då får den hjälp du behöver för att tillfriskna och komma igång igen. Träna i varmvattenbassäng låter ju onekligen bra.
Var rädd om dig när du kommer hem och ta det försiktigt i början.
Massa styrkekramar till Dig!
M.E

Bara Sara sa...

Hoppas du får komma hem snart och att det känns bra! Tror att vi alla mår bra av att tänka på mat och motion men just med din värk är det förstås extra viktigt! Hoppas du får bra stöd! Kram Sara

Christina sa...

Fy, vad jobbigt att du ska behöva må så här. Min mamma har reumatism så jag kan föreställa mig vad du går igenom. Hoppas att du nu får rätt stöd, och att du snart mår bättre.
Ha det så bra du kan och var rädd om dig!
Kram Christina

OddStyle.dk sa...

God bedring til dig :-)
Kram fra OddStyle

Camilla sa...

Å vad underbart att du snart får åka hem.
Krya på dig!
Kram!

Rund är också en form! sa...

Jag förstår att det ska bli skönt att komma hem! Hoppas du får allt det stöd du behöver och vill ha. ♥

Och skönt att du kan få hjälp med träning, som blir anpassad efter vad du klarar av. :-)

Kram M