måndag 10 februari 2014

Forsens drottning.

Nedrans värk.
Men jag får vara glad att jag i alla fall får sova omkring sex timmar varje natt innan jag vaknar i arla morgonstund. I dag var det inte ens tal om att ligga kvar i sängen en längre stund och försöka somna om. Chris som jobbat helg är ledig i dag och jag behövde sannerligen inte ligga där och kvida och hålla honom vaken. I stället fick jag halta upp och ta mediciner och inta soffläge. Mitt dagsläger. Och härifrån tänker jag se dagen gry... och dagen ta slut.


Jag läser just nu en så bra och spännande bok för Liam. Ja, tjejerna är med och lyssnar också mellan varven men det är först och främst Liam och jag som fallit för den här vikingaberättelsen skriven av Martin Widmark med fina illustrationer av Mats Vänehem. 

Nu kom vi in i slutet av berättelsen kan man kanske säga eftersom Forsens drottning är den fjärde delen i serien om Halvdan Viking men jag tror ändå att böckerna kan läsas ganska fristående i den ordning som man kommer över dem. Vi har lånat vår på biblioteket. 

De andra böckerna i serien heter Hövdingens bägare, Främlingens grav och Vargens hjärta.

~ så vill du ha en bra högläsningsbok passande ålder 7-11 år ungefär är det här mitt heta sportlovstips ~

9 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Tack för boktipset! Har ett barnbarn som fyller 9 år om en månad och jag vill gärna ge att det ska vara ett bokpaket bland presenterna!
Önskar dig en så bra måndag.
Kram M.E

znogge sa...

Så skönt att du fick sova lite i alla fall. En bra bok som sällskap är inte heller fel!

Kram

Decdia sa...

Soffan är skön att ligga i också. Och man måste ju variera sig lite. ;)

Ama de casa sa...

Soffan är inte så dum den heller. Fast jag måste ut idag - och det blåser stormvindar...
Hade föredragit att stanna i soffan, fast givetvis utan värk.

Stackars dig.

Hannis sa...

Vilket bra tips!
Jag letar böcker till min brorsdotter just nu, hon är nio.

Hoppas att det lättar under dagen.
Förbaskat när man inte kan sova!
Kram Hannis

Henrik Olsson sa...

Besvärande att aldrig kunna sova ut ordentligt! :/

Sv: Tack för stödet! Redan nu känner jag hur man lyfts inombords! :)

bara anna sa...

Men din stackare, att det onda inte ger med sig.

Vi har med varit på bibblan i dag, två bärkassar fulla med oss hem.

Kram

dnyahuset.blogspot.se sa...

Tack för tipset! Sonen skulle jag vilja hitta en bra högläsningsbok till och han är tio år. Perfekt!

Mita sa...

Det är alltid bra med boktips och jag är en sån som gärna travar på hög så det alltid finns något att läsa i.
Det där med att inta soffläge känner jag igen. Jag är ju en nattvandrare rätt ofta pga värken i rygg o leder så soffan är bra att varva med när sömnen uteblir.
Vad jobbigt för dig med dom onda benen, är det ingen bättring än?
Kram o sköt om dig♥