tisdag 11 februari 2014

Ansvar för barnen.

Säkerhet är viktigt för mig. Jag menar att på riktigt känna mig trygg i mitt liv. I mitt hem. 
Det är ju såklart en jätteviktig känsla att få tillfredsställd.

I hemmet finns en hund. En liten ullig gullig pudel som gärna vill tro att han är en vakthund och möter varje misstänkt ljud med skall. Men i själva verket, när det kommer till kritan, väljer han lätt att låta mig eller Chris ta ledningen. Det är bara om barnen är hemma själva och Chris och jag kommer hem som vi kan höra på Alvins skall att det är allvar. Att han vaktar. Ingen ska få komma och göra hans familj något ont. Han tar ansvaret för barnen när det bara är han och dem.

En hund. En trygghet.


 Så finns det huslarm. Även det en enorm trygghet.
Och alla grannar som backar upp, håller koll och kan varandras tider och vanor utan och innan i en härlig grannsamverkan.

Och så, ytterligare en viktig grej. Inbrottssäkra ytterdörrar!
Just nu står hallrenovering på schemat, så kul. Och vem vet, kanske sträcker det sig så långt att vi redan ganska snart byter ut våra ytterdörrar, som lite grann har sett sina bästa dagar och istället köper inbrottssäkra, gedigna dörrar. Köper vi nytt känns det ju inte som något alternativ till just inbrottssäkert. Att tänka dumsnålt i såna lägen är inte riktigt rätt. Tänk att stå där med lång nästa sen bara för att man inte valde en inbrottssäker dörr...

Även den dagen det kommer att bli dags att bygga garage av vår carport lär en säkerhetsdörr komma på plats. För som sagt, i mitt hem vill jag känna mig trygg. Jag vill veta att jag och min familj kan leva och bo här utan hot. Det måste vara den bästa känslan jämte kärlek?!

 ~ hur gör du för att känna dig trygg i ditt hem? ~

 

4 kommentarer:

Camilla sa...

Trygghet är en trygghet.
Och säkerhet är en säkerhet.
Säkerhet ger trygghet :)
Vad spännande att få se eran hall då den är klar. För se...det får vi va? ;)
Vi bor i ett lugnt samhälle så vi har inte nån mer säkerhet än låsta dörrar.
Kram!

Ama de casa sa...

Visst är det viktigt att kunna känna sig trygg.

Det var en säkerhetsdörr här redan när vi flyttade in. Fast efter att det varit en hel del inbrott i grannskapet så kompletterade vi med ett extralås och gallergrindar på terrassen. Eftersom vi bor högst upp så är det tämligen enkelt att komma ner på terrassen via taket som hela huset har tillgång till. Och även grannhusen, eftersom taken gränsar mot varann.

Dessutom har vi styrt bort alla räkningar och sånt till elektroniska varianter. Brevlådorna är supersmå och blir fort överfyllda annars. Åker vi bort längre tid ber vi någon kolla brevlådan emellanåt.

Sen har vi titthål i dörren också. Mitt första! Det är sååå spännande att se vad grannarna gör i korridoren. Eller inte... ;-)

Decdia sa...

Här har vi säkerhetsdörr, men eftersom vi bor på bottenvåningen så är det ju bara att krossa ett fönster och ta sig in. Haha!
Men men, området är lugnt och jag känner mig trygg.

Jody & odjuren sa...

Jag har två hundar och en säkerhetsdörr. Hundarna skäller en del när det kommer folk om jag inte är på dom i tid. Och det gör mig faktiskt inte så mycket för i smyg tycker jag att det är jätteskönt att hela jäkla huset skulle vakna om någon försökte bryta sig in hos mig mitt i natten. :) Sen vägrar jag bo på bottenplan!