torsdag 6 februari 2014

Än finns det hopp.


Jag har visserligen en jobbig och svår universitetskurs att bita i just nu men har samtidigt fått chansen att hinna läsa riktigt mycket skönlitterärt. Som jag har saknat det. Jag märker det nu när jag fått plöja roman efter roman på ett sätt som jag inte haft möjlighet till under så många år som student (även om betydelse plöja roman idag inte alls är vad det var för några år sedan. Då läste jag hur mycket som helst).

Jag älskar ju att studera.
Samtidigt börjar jag nu se slutet. Sträckan fram till examen. Och då. Då ska jag läsa. Skönlitterärt. Det finns hur många böcker som helst där ute som väntar på mig att få bli lästa.

Men okej.

Jag vill också, på nåt sätt, komma åt lärarlyftet och läsa till textillärare.
Men just nu känner jag att jag lägger drömmar om en masterutbildning och forkartjänst på en hög hylla.
För sånt krävs energi och tid. Och det känner jag inte riktigt att jag har just nu. Jag vill bara landa. Bara vara en liten stund. För jag vet att det är just vad min kropp behöver. Vila och ny energi. Nya tag.

Just nu läser jag Hungerspelen trilogin och tidigare, i en sal på lasaretten, läste jag den mycket passande boken Än finns det hopp av Karin Wahlberg. Hon har tidigare skrivit en serie om sjukhusdeckare, väldigt bra, men det här är alltså en ny sjukhusserie i 50-talsmiljö. Väl värd att läsa. Wahlberg är faktiskt en av mina svenska favoritförfattare och nästan samtliga av hennes litterära verk står i min bokhylla hemma.

~ har du några bra boktips att dela med dig av? ~

 

4 kommentarer:

Mita sa...

Det låter bra att du tillåter dig att landa i dig själv,lyssna på vad kroppen säger och bara vara.
Man orkar inte hur mycket som helst,så nu måste du ta hand om dig för att klara av framtiden.
Att läsa är ett skönt sätt att koppla av, skönlitteratur är inte krävande utan man strömmar med som ett rinnande vatten bara....
Kram vännen♥

znogge sa...

Just nu har jag allmän boktorka och inget så där riktigt bra att rekommendera. "Än finns det hopp" läste jag innan jul och den var inte helt fel alls. Nu får jag ge mig ut på bokjakt igen!

Kram

Melody and M.E sa...

Jag läste "Än finns det hopp" under julledigheten och ser fram emot nästa bok i serien.
Nu har jag precis avslutat Helena von Zweigbergks
"Än klappar hjärtan". Jag tyckte verkligen om boken och sträckläste den.
Nu ska jag börja med "Hjärtblad" av Aino Trosell.
Nog klokt av dig att låta din kropp bestämma takten för din utbildning. Ta den tid du behöver, du kommer nå ditt mål en dag!
Kramisar M.E

Camilla sa...

Även om man tycker om att studera tror jag att det är bra att läsa nåt annat också. Att tänka på nåt annat också,liksom.
Jag vet några bra böcker men frågan är om du tycker dom är så bra. Lite råa och snuskiga. Men "En nästan vanlig man" tycker jag är jätte bra :)
Kram!