söndag 5 januari 2014

Road Trip - Europe.

Jag har skrivit om vår dröm att resa längs Route 66 tidigare, du kanske minns?, och det är ju en bilsemester i sig. Bland annat. Vi funderar på båtkryss i kombination men det är en helt annan historia. En annan dröm. För. Nu har vi börjat rikta blickarna mot Europa och tänker bilsemester.
Kanske i sommar. Kanske nästa...

För någon kväll sedan slängde jag ur mig en fråga på min personliga facebooksida (inte bloggens) och fick en hel del napp. Ni verkar vara många som rest runt, haft jättehärliga semesterresor och en hel del bra tips med er i bagaget hem.

Men okej.Vi vill resa till antingen Italien (åh, mitt älskade Italien), Frankrike eller Kroatien som slutdestination.
Ja.
Och vi vill se vägen ner (och hem) som en del av resan. Alltså upptäcka och se så mycket som möjligt längs vägen och ha slutdestinationen som själva lugnet.

Disneyland i Paris kanske?
Har någon av er varit där?

Har du andra tips på sevärdheter längs Europa. I Tyskland, Frankrike... och ja, alla länder vi passerar med slutdestinationerna i åtanke.Vi har inte alls rest runt i Europa tidigare. Inte på det här sättet. Chris har varit i Rom, Monaco och Barcelona - korta besök bara under en båtkryss och jag har spenderat två veckolånga språkresor/semestrar på olika platser i Italien.

På Sembo finns en rad färdigkombinerade resor som vi sneglat lite på samtidigt som vi vill känna oss fria att måla upp vår egen rutt med sevärdheten och "måsten". Att förboka boende längs vägen kan nog vara en smart idé för någon som är förhållandevis novis gällande resande.

Kan vi smidigt ta med Alvin eller är en hund en stor sten i hjulet?

Hur roar vi bäst barnen i bilen?
Hur roar vi oss själva?

Uppdatering: Tja, vad säger man?
Det visade sig att vi högst troligt inte kommer att ha en enda semestervecka tillsammans i sommar.
Alla former av planer får läggas på hyllan och det blir till att vara hemma och skrota runt och pilla navel i trädgården, om det blir en solig sommar vill säga.

 

7 kommentarer:

dnyahuset sa...

Skaffa ipads, med härlurar, så att bvarnen kan se filmer och spel under färden. Åk inte föööör långa sträckor åt gången. Jag har inga tips om självaresmålen annat än: vilken härlig idé!

Ama de casa sa...

Vi har bilat massor runt om i Europa och campat. Jag bara älskar Frankrike (utom språket) och särskilt då kusten där det finns så mycket härliga skaldjur.

Ett tips jag kan komma med är detta:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mont-Saint-Michel

:-)

Hannis sa...

Spännande!
Om ni åker mot Balkan, så kan jag varmt rekommendera er att fortsätta över Bosnien, Mostar och Sarajevo. Det beror ju lite på hur man lägger upp resan förstås.
Italien är ju fantastisk på alla sätt! Samma med Frankrike.

Skulle vilja åka på bilsemester, tror det är en upplevelse!
Kram Hannis

Decdia sa...

Jag har aldrig bilat men är grymt sugen på det med. Dock vet vi inte när Batman kommer att ha semester nästa gång så det är svårt att planera.

Hörni sa...

Åh vad synd, men ni får sikta på nästa sommar istället. :)

Znogge sa...

Så tråkigt :-( Men det kommer tider när du/ni kan styra upp ledigheten bättre! Den dåliga lönen får väl kompenseras av en lång sommarledighet. Fast samtidigt så är det en begränsning att alltid behöva resa när det är som dyrast...

Skönt i alla fall att ni kom iväg till solen en vecka. Men det är "tyvärr" så att resor ger mersmak...

Znogge sa...

Du/ni får satsa på restresor utan för säsong i stället. Inte fel det heller. Fast kanske svårare att samordna :-(

Hoppas det blir sköna dagar i nya trädgården i stället!

Kram