lördag 25 januari 2014

LCHF-semlor.

För egen del är titeln på den ena boken missvisande. Jag äter inte LCHF-kost för att gå ner i vikt utan kombinerar LCHF med 5:2 och 16:8 för att kunna ta del av kostkombinationens alla hälsoeffekter. För mig är det en livsstil. Absolut ingen diet.


Här om dagen delegerade jag barnen i att baka lchf-semlor. En slags mandel- och kardemummabulle som bakas i muffinsform och avnjuts med extra mycket fluffig grädde. Det är grädden som gör semlan. Och mandelmassan så klart. Jag gröpte ut lite av bullen och blandade upp med mandelmjöl, vispgrädde och Stevia.

Minst en gång varje år vill jag äta en semla. Hembakat är godast.

~ receptet hittade jag på nätet när jag googlade lchf-semlor med mandelmjöl ~

 

21 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åh! Det måste jag kolla upp. Tyvärr är vispgrädden här lite "konstig", svår att vispa till rätt konsistens...
:-)

znogge sa...

De blir helt ok tycker jag :-)

Hannis sa...

Låter gott=))
Jag har precis släpat fram min lchf-kokbok jag fick i present och sitter och gör en handlingslista.
Tänkte försöka byta ut lite kost här, inte det lättaste...

Kram och fin dag//Hannis

Decdia sa...

Jag äter inte semlor, men gärna en slät bulle! Den får också hemskt gärna vara doppad i socker och smör. Haha!

Home2tiny sa...

Mmmm semlor enl lchf är gott helst med myyycket grädde. Ha en mysig kväll. Kramisar Tina

På Selmas gata sa...

Det låter faktiskt spännande! Men jag är väldigt konservativ när det kommer till semlor och vill helst ha en "vanlig" variant:) Min mormor gjorde dock en specialsemla som jag älskade, där förvällde hon skorpor i varm mjölk och rev mandelmassa över och serverade saftsoppa till. Vet inte alls varifrån det kommer, men hon bjöd på det under "semletider". Kan komma på mig själv att längta efter en sådan ibland, men det blir nog inte samma sak utan mormor... J

Jag tycker att der låter jättebra att du äter på ett sätt som får dig att må bra. Jag vet att jag måste ta tag i min kost, men jag vet inte hur. Kan liksom inte förmå mig att verkligen orka...:-(

Ha en fin kväll! Kram/T

Susan sa...

Mmm Hmmm…jag jobbar på och SKA lära mig gilla mandelmassa under min livstid.
Jag fattar ju liksom VAD jag går miste om ;)))

Kraaam

Jennie Bergius sa...

Ja MUMS för semla även om en gång om året är ganska lagom :)

<3 Jennie

Christina sa...

Åh, vad gott det ser ut. Nu fick du mig rejält sugen på semlor!

Låter som ett intressant recept!
Trevlig söndag! Kram Christina

Camilla sa...

Jag åt min första semla igår :)
Mums den var jättegod :)
Kram!

Beautifulosophy sa...

Semlor är alltid rätt! Caroline

cecce sa...

Ser gott ut!! Har själv tänkt ge mig på att göra en alternativ semla utan vanligt vetemjöl och med mindre socker. Vi får väl se hur det går:-)

Önskar dig en skön söndag!
Kram Cecce

Browneyedgirl sa...

Älskar semlor :)
Kram på dig

Anna Svensson sa...

Jag gillar kakor och godsaker men semlor kan jag lätt avstå ifrån, inte min favorit.

Angående yogan så är det ju lugna rörelser men ganska ansträngande, så jag föreslår att du går in på yogabe.com och kollar in filmerna där så får du en uppfattning om vad det handlar om och om det kan passa dig.

Ha en bra dag!
//bara anna

elin sa...

spännande :D

Mittgodastefinaste sa...

Åt min förstra semla i fredags! Men inte hembakad utan ute på stan och inte LCHF heller!

Ha en fin söndag!

Kram Jenny

Fru Eriksson sa...

~ Gottit ~

/Söndagskram

♥ Sanna ♥ sa...

Åhh vad gott det lät !!
Älskar semlor !!!
Hoppas allt är bra med dig finaste
KRAMISAR

Mita sa...

När jag väl äter så ska det vara en "vanlig" semla. Minisemla till kaffet är precis lagom..
Kramiz♥

Dagar av lycka sa...

Smarriga alltså? Jag har lite svårt för Stevia smaken så någon LCHF- bakning har jag inte fått till ännu. För smakar det inte bra, då kan det ju va! ;)

Kramkram Anna

Dagar av lycka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.