tisdag 14 januari 2014

LCHF och 5:2
Har man som jag ett knä som böjer sig som en ostkrok (ja, ostkrok, jag är gift med en norrlänning och då blir man påverkad från båge till krok, du vet), omöjlig att räta ut, svullna inflammerade och onda leder. Ja, då finns det ingen chans i världen för mig att träna och hålla mig i form.

En stor besvikelse i sig.

Och det kliar nog aldrig så mycket i fingrarna efter att få röja upp hemma och städa när jag är förhindrad att röra mig. 

Så har det varit för mig hela hösten och vintern, kanske på grund av det fuktiga regniga vädret. Tänk att inte kunna röra på sig under ett helt halvår. Jag menar, på riktigt röra på sig. En långpromenad, några kilometers simning. Sånt där.

När jag inte kan träna är enda sättet för mig att hålla vikten (även om jag aldrig har haft problem med övervikt, snarare tvärt om) och må något så när bra är att tänka på vad jag stoppar i mig. Jag tycker mycket om att äta. Mat är gott. För det mesta. Men under långa perioder när jag inte kan ge utlopp för min inneboende energi kan jag knappast äta på som vanligt.

Jag har valt två "dieter" i kombination sedan jag testat på dem båda två var för sig och gillat dem båda.

LCHF sägs vara inflammationshämmande och 5:2 har ett minskat kaloriintag (dessutom med en mängd hälsoeffekter som följd). Därför kör jag de båda dieterna i en, icke helt strikt, kombination. En liten egen variant skulle jag nog kunna säga. Med LCHF behöver jag inte äta så ofta så där blir det fasta flera gånger i veckan fast med ett litet större kaloriintag över dagen än vad strikt 5:2 förordar.

~ snart i en intervju i tidningen Amelia kropp och hälsa  ~

Kör du med någon diet?

 

9 kommentarer:

Decdia sa...

Oj, två dieter i ett.. låter tufft! Men du verkar ha tänkt igenom det hela noga så du har säkert koll.

znogge sa...

Jag kör lite på mager mat nu. Fast förra veckan gick det inte bra alls.Så nu blir det nya tag...


Hoppas verkligen att du känner dig bättre snart.

Kram

dnyahuset.blogspot.se sa...

Nej, jag gör inte det. Men jag har ändå inga större viktproblem, vilket är skönt.

CONCEPT by JESSICA sa...

Nej, inga dieter men kör min egna kost som passar mig. Lite åt LCHF men kolhydrater till lunch.
Har den första boken och den är riktigt bra, kanske nummer 2 är något att ha!?
Kram

Villa Ell sa...

Jag tror på sunt förnuft men sen talar jag lite emot mig själv med med det! För jag har testat 5:2 sen i augusti och gått ner 11 kg, målet var 5 men sen så blev jag mer taggad att fortsätta! nu efter jul har ag valt att ha två fastedagar men jag ökar kaloriintaget liiite mer per fastedag!
Tråkigt med träningen, att ens inte få möjlighet med längre promenader...
Kram Sandra

Ama de casa sa...

Haha! Klart det heter ostKROK :-) Fast inte kul när knäet imiterar en sån...

Jag kör med LKLF (Lite Kolhydrater Lagom Fett). Tittade ju på LCHF då när jag var på sjukan och dom hade konstaterat diabetes. När den diagnosen försvann tillsammans med gallan så tyckte vi ändå att den verkade intressant dieten. Fast jag fuskar ibland, när det är nåt som är värt att fuska för (som det jättegoda riset på en Indisk restaurang häromsistens ;-) )

Villa Freja sa...

Ama: i såna lägen får man definitivt fuska. Inget ska vara skrivet i sten :)

Fru Eriksson sa...

Åh...vilket härligt bildkollage <3
Nä...Har aldrig "kört med" någon diet/Kram

Junitjej sa...

Det verkar vara en bra kombination!