måndag 20 januari 2014

Have a dream.

Mina elever frågar mig ofta vad det står på min arm, vad min tatuering betyder.


Jag svarar att; om du drömmer om någonting riktigt mycket så kan du förverkliga det. Men då måste du på riktigt drömma och verkligen tro på det du drömmer.

Det ger följdfrågan;
Jag drömde i natt att jag fick en hund. Kommer jag att få det nu då?

Och jag svarar.
Men först kanske du vill stanna upp och lyssna här?!

En sång om mitt motto, min devis i livet.

Naturligtvis kan du inte få allt du drömmer om. Naturligtvis är önskan och drömmen ibland fortfarande en önskan och en dröm när solen går ner. Vissa drömmar ska så förbli som livets krydda och driv framåt. Att uppfylla sina drömmar handlar mer om en inställning till livet och dig själv där det inte finns några mentala hinder och där allt går.

Din dröm kommer inte till dig, utan du måste kämpa för att nå den. Med en positiv inställning till livet och en benhård tro på dig själv kommer du långt. Börja med att boosta dig själv. Börja med att le mot din egen spegelbild och tala om för dig själv hur duktig och fin du är. Drömmen ska födas där. På insidan. Och precis som sann lycka eller kärlek når drömmen dig inifrån och ut. Aldrig tvärt om.

En dag vaknar du upp med en självsäker självkänsla.
Redan då har du en del av drömmen i din hand, i ditt hjärta.
Och sen blir det bara enklare och enklare.

Livet är en berg- och dalbana.
Men andas du din dröm inifrån och ut har du en inställning som ger skimmer åt dig där du befinner dig. Du kan exempelvis inte drömma dig frisk från en kronisk sjukdom men du kan drömma dig till en positiv inställning som gör att du inte lever din sjukdom utan ditt liv.

Tro på dig själv. Tro riktigt mycket.
Det finns ett ordspråk som säger att; om du inte älskar dig själv, hur ska andra då kunna göra det? och samma sak gäller tron på din egen kapacitet.

Rannsaka dig själv. Vad vill du förändra? Vad är din innersta dröm?
Och vad är det som hindrar dig från att nå den? Bena upp hindren, riv dem och nå drömmen. Mentalt, fysiskt...

För lite mer än tre år sedan började jag följa min dröm i vad som kom att bli år av boostande av mig själv och det var en riktig verkstad med nål och tråd för att lappa och sy ihop min självkänsla. If you can dream it you can be it är ord som ger mig enorm styrka, som ett tändstift i baken. Först och främst har det handlat om att finna mig själv och vem jag vill vara. Att finna harmoni och lycka och tro på mig själv. Som jag kämpat och kämpat för att få mig att älska mig själv. Men orden kan också handla om mer konkreta drömmar och kommer mer och mer ha den betydelsen och drivkraften för mig nu när jag landat i mig själv. Att få drömjobbet. Att debutera som författare...


16 kommentarer:

Decdia sa...

Kul att du hittat din röda tråd här i livet! Vettiga funderingar du har!

Mita sa...

Mycket klokt skrivet där, de gäller bara att ta till dig det...
Ibland drömmer man väldigt knepiga drömmar som det inte finns nån mening i känns det som...
Kramar♥

Livskraft sa...

Klokt skrivet fina du ochvisst är det härligt att ha drömmar som man vill uppfylla.
Kram

Nana sa...

Kloka ord! Härligt att funnit de ord som ger dig fart att våga satsa mot drömmarna!

Ama de casa sa...

Du kommer SÄKERT att lyckas!

Jag har nog aldrig haft en självsäker självkänsla, men jag tycker att jag lever min dröm ändå i alla fall :-)

På Selmas gata sa...

Men kära du! Jag har just läst ikapp och ser att du är inne i ett skov!:-( Jag vet ju precis hur det är , vilken sorg det medför att inte få bestämma själv över sitt liv och sin kropp. Skickar en massa varma tankar och hoppas nu att det går över alldeles snart... Jag brukar försöka att inte låta sjukdomen ta över humöret, men just idag har det varit en deppig och ledsam dag.

Jag tycker att du är en jättebra förebild när det gäller att trotsa motgångarna och att satsa mot de drömmar man har. Själv har jag två tatueringar som jag skaffade vid olika tillfällen, den ena är ett tecken för styrka och hälsa, och den andra har en text som är viktig för mig. Båda dessa påminner mig om att röra mig framåt.

Och lyckos dig som har en man som kommer hem med blommor! Det händer ALDRIG här kan jag säga... Jag lever nog med norra Europas mest oromantiske karl *suckar* Får köpa mina egna blommo istället:=) Sköt om dig så gott det går !Kram!

Villa Ell sa...

Det är viktigt att få drömma...
Kram Sandra

Bara Sara sa...

Du verkar så himla klok och det är en trygghet att läsa dina rader om vad din tatuering står för - för dig!! Var rädd om dig! Kram Sara

Hemma på Sjuan sa...

Visst är det viktigt att ha drömmar och mål! Hoppas du lyckas med ditt!
Mannen min var o tatuerade sig i helgen (andra omgången) själv har jag inte vågat ännu... Kramis Suss

znogge sa...

Jag önskar dig verkligen lycka till! Med jobbet, författardrömmarna och lyckan.

Jag tror att du är på god väg även om hälsan sätter käppar i hjulet för oss lite då och då...

Kram

Anna Margareta sa...

Heja dig. Så otroligt bra skrivet.
Kram

mitt liv som jag sa...

Riktigt bra skrivet! Det är viktigt med drömmar.

Sv. Jag tar vaniljyoghurt, frysta hallon och lakritspulver och mixar ihop till en smoothie, det är supergott :).
Kram Jennifer

Browneyedgirl sa...

God morgon =)Riktigt bra skrivet.
Ha en fin dag, kram

Anna sa...

Via fb har jag hittat till din fina blogg, jag är imponerad! Så klokt du skriver om orden i din tatuering. Jag håller med dig och du är ett bevis för att det stämmer! Hoppas värken snart ger med sig, du skulle varit med oss här i värmen :) kram från din gamla handledare

Villa Freja sa...

Tack Anna. Och vad roligt att du hittat hit. Njut av värmen nu! Kram.

Fru Vallmo sa...

Du skriver så klokt och reflekterad så att jag får gåshud! Ord som ger styrka!
Kram fina du!
Och fy kortisonsprutorna! Håller tummarna att det går bra!!!