tisdag 7 januari 2014

Få mer gjort på kortare tid.Mina förhoppningar inför 2014 är att året bjuder på mer spontanitet. Mer tid för familjen, syster, vänner och släkt. Mer tid för restaurangbesök, mer tid för bio. Och för fler resor. Stora som små. Att vardagslivet med dess studier, jobb och barnens alla aktiviteter på något vis ger rum för allt det som får mig att må bra inifrån och ut. Som får mig att kunna andas. Vara glad. Vara jag. Annars ger jag upp för mycket av mig själv.

Och nu rullar det igång igen. Vardagslivet med dess puls som jag också älskar. Även om den pulsen måste ge plats åt det där jag hoppas så på. Jag håller andan. Försöker att hitta en struktur. Och kastar mig ut. En struktur... en struktur... Jag vill få mer gjort på kortare tid. Ja! Och hittar till stiernholm.com där David Stiernholm håller till och lär ut till människor i olika organisationer, företag, universitet och högskolor om hur de ska göra för att bli mer strukturerade och mer effektiva med det de sysslar med och måste få gjort.

Jag har skrivit om det förr. Om downshifting som tycks vara ett brännhett ämne och så aktuellt i vårt stressade samhälle. Jag tror att en del vill och kan välja bort. Göra mindre. Somliga andra vill men kan inte, helt enkelt för att de inte har råd. Och andra kan men vill inte.

Hur som helst. Oavsett om du vill men inte kan eller kan men inte vill välja bort och göra mindre men ändå vill få mer tid för fritid. Så som jag. Ja, då kan du alltså få hjälp att strukturera ditt liv här hos Stiernholms.

Tänk att kunna ha en fullspäckad agenda, så som vardagskalendern ser ut, och ändå ha tid för det där jag skattar så högt i livet. Det är guld värt.

11 kommentarer:

Nana sa...

Mer tid tycker jag att jag alltid önskar mig. Mer tid till att fånga nuets ingivelser. Inte det lättaste men ack så viktigt för själ och hjärta.

Decdia sa...

Mer skoj och mindre arbete vill jag ha, men har ingen plan för hur det ska gå till... :)

Bakom dörr nr. 11 sa...

Ja det behöver inte vara så stora saker för att det ska förgylla vardagen lite. Ett biobesök, ska kanske övertala maken till det ;)
Ha en bra start på veckan.
Kram Pia

Ninelin sa...

Kloka ord. . . kom nyss hem från min resa, trött men nöjd och glad efter härliga dagar i sol och värme.

God fortsättning!

Kram N

Livskraft sa...

Låter som mycket bra tankar inför 2014. Vill man så går det, det tror jag stenhårt på.
Kram

CONCEPT by JESSICA sa...

Låter som en bra plan du har för det nya året!! Hoppas dottern mår bra.
Ha en fin vecka, kram

Villa Ell sa...

Låter som du har ett härligt 2014 framför dig, jag tror att småsakerna är det bästa med att förgylla vardagen!
Stackars Lilltjejen hoppas hon mår bättre...
Kram Sandra

♥ Sanna ♥ sa...

Jag behöver mer tid !!
Och struktur ..;)
Kraaaaam

Bara Sara sa...

tack för tipset - ska kolla det!! Kram Sara

På Selmas gata sa...

Vad bra att du älskar vardagarna också, för trots allt är ju merparten av livet en lång radda sådana:) Hos mig är inte tiden ett problem utan orken och möjligheten. Därför försöker jag göra ungefär hundra saker om jag har en bra dag och så blir jag helt slut och så börjar det om. Men jag kan tänka mig att för andra människor så är det en stor ynnest att få ha mer tid! Viktiga saker!

Men lilla gumman:-( Fyyy för gröt på fötterna, och vad ont det måste gjort i mammahjärtat:-( Hoppas hon är vid gott mod ändå och att smärtan är uthärdlig? STor kram till er båda!

Hannis sa...

Men liten med fötterna!
Hoppas att det går över snabbt.

Jag lämnar alltid minst två blanka kvällar i veckan. Det är ett måste för att jag ska orka.
Att ha "gör vad du vill tid", om det så bara handlar om att sitta med en bok eller ta en extra lång dusch.
För att alltid vara bokad är inte bra tror jag=))

Kram Hannis