torsdag 2 januari 2014

En kort tillbakablick...

Gjorde du något under 2013 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag coachade ett handbollslag. Inte särskilt väl, men ändå. Dessutom tog jag guldmagistern i simning och klarade därmed både djup- och längddykning, något jag var så nervös för innan.

Längtar tillbaka.

Vilka länder besökte du?
Vi åkte till Spanien/Teneriffa och till Danmark. 2013 blev resornas år, i alla fall med våra mått mätt. Nu hoppas vi att 2014 och följande år bjuder på minst lika många resor. Vi reste dock inte bara utomlands. I somras var vi i Åhus och längs Österlen, något som kändes nästan som att befinna sig utomlands. Dessutom var vi i Småland och Astrid Lindgrens Värld, samt en tur till Östergötland för att sova och fotas vid Östersjön. Vid jul åkte vi på en weekendresa till Stockholm.

Vad var din största framgång 2013?
Utan tvekan var det när jag blev erbjuden att söka jobb på skolan där jag stortrivs eftersom personalen där vill ha just mig som kollega. Det toppar till och med alla Väl Godkända universitetskurser som kantade 2013 och som också alla smäller mycket högt. Sen är jag oerhört glad över att min blogg äntligen börjat generera en del pengar och att mina texter och inlägg därmed uppskattas och når en större skara.

Bästa köpet?
Vårt hus. Helt klart vårt hus.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att vi kunde köpa huset vi spanat in. Och att jag blev erbjuden jobbet jag nämnde ovan och därtill fick reda på att de haft sökande till tjänsten men att ingen av dem levde upp till deras förväntningar. Och att de i stället vill ha mig.

Och ledsen?
Alla höstens och vinterns reumatiska skov. Jag har visserligen ett salutogent synsätt på livet men det är tröttsamt att bli stoppad i vardagen och från att träna och må bra. Inte ens långpromenader eller skonsam simning har jag kunnat ägna mig åt, aningen på grund av pågående skov eller i rädsla för att ett mer vilande, men ändå aktivt dito ska väckas till liv och eskalera om jag rör mig för mycket.

Vilka låtar kommer du att förknippa med 2013?
Det kommer aldrig va över för mig med Håkan Hellström eftersom hans låtar gick på repeat i mina lurar när jag cyklade till jobbet den sommaren.

Var du mycket gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Gladare. Helt klart mycket gladare.

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Umgåtts mer med vänner och min lilla släkt med syster, faster och svägerska (och deras familjer) samt haft möjlighet att träna mer.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Jag ångrar ingenting.

Årets bästa låtar?
På slutet av 2013 hakade jag upp mig på låtar som the Story of my life med One Direction, Bonfire Heart med James Blund och Safe and Sound med Capital Cities.

Bästa matupplevelsen?
Det var helt klart när jag och Chris besökte Melker Anderssons restaurang Miss Voon under vår Stockholmstrip.

Något du önskade dig och fick?
Vårt hus!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Vi var mitt uppe i flytten då. Under dagen var jag på min praktikplats och till kvällen firade vi på restaurang, bara lilla familjen och jag.

Finns det något som kunde gjort ditt år ännu bättre?
Förutom fler andningspauser som jag skriver om nedan hade det förstås känts lättare om jag hade sluppit mina reumatiska skov. De började i september i samband med flytten, stegrades och stagnerade, sjönk men inte helt för att vid slutet av året blossa upp igen och stegras till ett nytt skov. Hela hösten och början av vintern tog jag det således lugnt och kunde inte träna alls, knappt ens ta en promenad värt sitt namn. När jag äntligen tog en långpromenad kom inflammationen igång igen. Så nu är jag besviken över att jag inte kan träna, och inte har kunnat det under en lång period.

Vad fick dig att må bra?
Att sova! Jag måste sova minst 8,5 timmar för att må bra. Något jag är bra på att unna mig själv och lyckas med genom att gå till sängs redan vid nio om vardagskvällarna. Inte alltid särskilt lyckat eftersom tiden med Chris minskas ner avsevärt, speciellt som barnen går och lägger sig runt åtta, men absolut nödvändigt för mitt välbefinnande. Sova bra är min medicin. Är det mycket i skolan räddar jag inte mitt VG-betyg genom att sitta uppe sena kvällar och plugga utan genom att sova. När jag sover under skolstressiga perioder drömmer jag autentiska drömmar om studierna och studerar således när jag sover. Det resulterar i att jag vaknar utvilad och mer lärd.

Är det något du saknar av 2013 som du vill ha mer av 2014?
Fler andningspauser och mer fritid som innehåller mig. Och min familj. Inte enbart barnens aktiviteter. Jag behöver få tid att umgås med vänner och min lilla släkt. Och jag behöver få tid att ta långpromenader, simma och rida när min kropp tillåter mig att vara aktiv. Tid att varva ner och må bra helt enkelt. Jag älskar verkligen vardagslivet och dess framgångar, men jag behöver en bit av varje kaka för att må bra.

Vem saknade du?
Jag saknar ingen. De jag vill ha i mitt liv finns där.

De bästa nya människorna du träffade?
Spontant tänker jag på en universitetslärare jag träffade som engagerade sig i mig och mina frågor på ett sätt hon inte hade behövt göra men som visade att hon såg mig med respekt. Jag upplever att de flesta lärare på universitetet ser oss som sina blivande lärarkollegor men just ovan nämnda lärare var den som gav mer av sig själv och sin tid på ett sådan helhjärtat sätt som verkligen stack ut lite extra mycket.

Högsta önskan just nu?
Förutom att vi ska fortsätta vara friska och må bra? Jag önskar och ser med glädje fram emot att ta examen med toppbetyg nu i vår och att därpå få skriva på papper för en tillsvidaretjänst på skolan där jag älskar att jobba och praktisera. Vidare önskningar för det här året är att få resa ännu mer och att bloggen utvecklas ytterligare.

 

12 kommentarer:

znogge sa...

Jag minns när du började läsa till lärare och så är du snart redan klar. Välkommen kollega!
Kram

Bara Sara sa...

Best of ditt år!! Härlig sammanfattning!! Kram Sara

Bara Sara sa...

Best of ditt år!! Härlig sammanfattning!! Kram Sara

Villa Ell sa...

Kul att få läsa om ditt 2013 det ska bli kul att följa dig 2014 också
God fortsättning
Kram Sandra

Livskraft sa...

Bra sammanfattning av 2013 ett riktigt bra år!
Hoppas 2014 blir lika fantastiskt.
kram

VisaLiza sa...

Låter som om du haft ett riktigt gott år. Hoppas inledningen på det nya året varit fin. Kramar Liza

Susanne sa...

Spännande läsning.
Kram

Nana sa...

Kul att få läsa din sammanfattning för en ganska ny bloggläsare här som mig. Ser fram emot att få följa ditt år!

Hannis sa...

Härlig läsning!
Känner igen mig i reumatiska skov...Så jäkla trist när det slår till och hindrar en hur man än gör.
Jag saknar att kunna träna på ett hårdare sätt men min kropp fixar det inte riktigt.

Älskar att läsa att du har de människor du vill ha i ditt liv!
Så ska det vara!

Kram Hannis

Susan sa...

Så absolut härligt och genomtänkt och lyckat år du haft!
Lycka till med 2014!

Kraaam
Susan

dianasdrömmar sa...

Vilket bra år kram Diana

mitt liv som jag sa...

Vilken härlig tillbakablick! Jag önskar dig ett riktigt bra 2014! Det ska bli skoj att fortsätta följa dig.
Kram Jennifer