måndag 6 januari 2014

Campingsommar - när Sverige är som vackrast.

Till våren tar jag examen efter dryga fem års högskolestudier.
Känner jag mig färdig?
Nej, och troligtvis kommer jag att på ena eller andra sättet fortsätta att studera. Sen. Någon gång.

Hur som helst hade jag, trots drömmar om att fortsätta studera, ändå hoppats på att fira min examen med en resa - utomlands. På något sätt hade jag tyckt att det vore roligt men nu kom jag helt ur fas och tänker att det inte är värt att göra så stor grej av min examen ändå. Trots allt.Det roliga och förväntansfulla försvann i och med att sommaren börjar få behov av att planeras redan nu. 
Redan innan jag riktigt vet hur min sommar kommer att se ut. Mer än att Chris har tidig semester i år och att skolan där jag jobbar håller stängt veckorna precis efter att Chris har börjat jobba igen. Med den insikten gick musten lite ur mig. 

Resterande sommarveckor hoppas jag få fyllda med vikariat som förhoppningsvis ska leda in i en tillsvidareanställning men eventuellt kan jag ta föräldraledigt en vecka så att familjen i alla fall får en vecka tillsammans och jag får fyra lediga veckor. Eller så visar det sig att inte hela sommaren kan täckas in av vikariat och jag blir arbetslös några fler veckor, men det kan jag inte sia om nu. Och alltså inte heller planera dessa veckor eller täcka in dem med förhoppningar.

Men en vecka tillsammans alltså. Troligtvis.

 Och då skulle vi ha kunnat resa utomlands.
Om inte just den veckan hade vikts åt handbollscup i Åhus. Camping i all ära, men det känns lite futtigt att se en handbollscup som min examensresa. Fast nu kanske jag är otacksam? Övriga familjen ser jättemycket fram emot att få återvända till sommarens Åhus efter förra året då Indra spelade cup där första gången. Då var det en upplevelse med sol och stekhet sand. Och jag är förstås glad för deras skull. Att de/vi ska få resa dit igen. Är man en familj måste man kompromissa och se sina drömmar gå i kras ibland. Hade jag fått igenom min förhoppning hade andras drömmar grusats. Så, nu riktas drömmarna och planeringen av sommarens semester i stället till vanlig hederlig camping. Dessutom har jag alltid sagt att sommarsverige är för vacker för att lämna. Sverige om våren också för den delen. Den skulle jag aldrig i livet vilja missa. Allt det spirande hoppfulla vackra.


Ja, glada barn ger glada föräldrar! First Camp har så rätt. Jag ska bli glad. Sen. Av mina barn som är glada. Men just nu behöver jag få känna mig lite ledsen även om det faktiskt känns lite fånigt egoistiskt. Att slicka mina sår. Men det är ju så, trots att jag är mamma är jag också människa med drömmar och känslor. Fast sen, när jag inte är ledsen mer, ska jag vara glad. Jag är vuxen. Jag vet att man inte kan få allt man önskar av livet. Och utomlands finns kvar i mina drömmar. Alltid.

Dessutom. Camping är ett alldeles underbart sätt att semestra på.
Det kommer att bli helt fantastiskt även i år. Det är ett sätt att koppla av och leva primitivt och kompakt - verkligen få tillsammanstid - och uppleva Sverige från ett naturnära perspektiv tillsammans med andra campinggäster. Ett sätt att umgås helt enkelt.Får vi en vecka ledigt tillsammans (hoppas hoppas) ger det några dagar innan cupen i Åhus och då får vi försöka hitta på någonting som alla vill göra. Som en kompromiss till en utlandsresa. Stockholm kanske? För att visa barnen. De vill dit. Och för att gå på Wasa Museet. Jag vill så gärna se den där båten - och barnen med förresten, inte bara jag, sedan de läst om den under historielektionerna.
Och sen några dagar i Kolmården? När vi var där senast var barnen så små att Engla fortfarande bara var bebis. Vi skulle kunna bo på First Camp Kolmården, som bara ligger ett stenkast på fyra kilometer från djurparken. Sist vi var där bodde vi på djurparkens eget hotell, men eftersom vi ändå ska vidare till en camping mot slutet av veckan känns camping som det naturliga valet den här gången. Visst.
Den här campingen har vacker utsikt över Bråviken, som vi också kunde se från Kolmårdens hotell - och vem vill inte ha närhet till vatten när man bor på camping? Men avståndet därifrån till Stockholm? 

Jag försöker tyda kartan och är avståndet förhållandevis bekvämt skulle den här campingen kunna vara vår bas under hela den inledande veckan innan Åhus sedan väntar.

Tja, sommaren känner behov av att planeras redan nu.
Innan jag egentligen är redo. Men ändå... hoppas 2014 blir en riktigt bra campingsommar.

Vad är ditt bästa campingminne?

I sammarbete med First Camp (bilder därifrån).


 

10 kommentarer:

Nana sa...

Sommaren 1998 tog mamma med mig och min bror på tält semester. Det var bland det värsta som kunde hända tyckte jag då. Tio dagar i ett tält med familjen. Men nu efteråt är det fantastiskt mycket kul som vi gjorde tillsammans och kul lärdomar jag fick under den resan.
Till hösten kanske ni du o maken kan fira din examen med en weekendresa till London, Oslo eller Berlin behöver inte bli så dyrt och kan vara ett skönt avbrott i vardagen.

Ama de casa sa...

Åh... Jag har så många fina campingminnen, svårt att säga vilket som är bäst...

Men det värsta, det var nog när vi campade på Elba, svindyrt och ett oväder som hette duga:

http://amacasa.wordpress.com/2010/05/24/camping-ar-kul/

:-)

Susan sa...

Besvikelse behöver landa och bearbetas! Man blir aldrig för klok för besvikelse! Man blir aldrig för gammal för besvikelse! Man blir aldrig för ego för besvikelse-då o då!
Jag hejar på dej för din bistra besvikelse!
Jag vet hur det känns!

Kraaam

Susan sa...

Besvikelse behöver landa och bearbetas! Man blir aldrig för klok för besvikelse! Man blir aldrig för gammal för besvikelse! Man blir aldrig för ego för besvikelse-då o då!
Jag hejar på dej för din bistra besvikelse!
Jag vet hur det känns!

Kraaam

Christina sa...

Att fortsätta studera är något som jag också drömmer om, skulle så gärna vilja forska inom bild. Men att få en sådan tjänst är nästan omöjligt speciellt med tanke på att det aldrig tycks bli några lediga. Bildämnet har sällan något stort utrymme någonstans, verkar det som. Hoppas att du finner den där möjligheten, ditt ämne kanske har ett större utrymme i den akademiska sfären. Visst är det väl idrott och ett ämne till du läser?
Mitt bästa campingminne är från Öland när barnen var små och helt fascinerade av alla fiskyngel i vattenbrynet. Det var fint väder och solnedgång, vi drack cider och åt rökta räkor. så mysigt.
Ha det fint!
Kram Christina

Christina sa...

Att fortsätta studera är något som jag också drömmer om, skulle så gärna vilja forska inom bild. Men att få en sådan tjänst är nästan omöjligt speciellt med tanke på att det aldrig tycks bli några lediga. Bildämnet har sällan något stort utrymme någonstans, verkar det som. Hoppas att du finner den där möjligheten, ditt ämne kanske har ett större utrymme i den akademiska sfären. Visst är det väl idrott och ett ämne till du läser?
Mitt bästa campingminne är från Öland när barnen var små och helt fascinerade av alla fiskyngel i vattenbrynet. Det var fint väder och solnedgång, vi drack cider och åt rökta räkor. så mysigt.
Ha det fint!
Kram Christina

Bara Sara sa...

Vet det kan kännas så trist när man inte verkar få lång sammanhängande ledighet men förhoppningsvis kan ni förlänga eventuella helger eller så med nån extra ledig dag?? Det ordnar sig ska du se… Kram Sara

dianasdrömmar sa...

Camping är så mysigt kram Diana

Camilla sa...

Jag kampar aldrig. Men hyr stugor har vi gjort lite här och där.
Jojo...det gäller att planera i god tid.
Kram!

BELLAS VÄRLD sa...

Jag saknar att studera ibland:) Ju mer man lär sig desto mer förstår man att man har att lära sig:)

Krya på fötterna din stackare! <3

Kraam Izabeell