torsdag 2 januari 2014

Att strukturera tid.


Som student på universitet finns inga lov så jag har kunnat skatta mig lycklig det här året då en praktikperiod infann sig precis över julveckorna - och att julen legat som den gjort med förlåtande klämdagar och chans att andas. Att komma ner i varv och vända på dygnet var precis vad jag behövde.

Jag älskar när det händer.
När det är fart och fläkt och jag sveps med i allt roligt.
På samma sätt som jag älskar när ledigheten blir lite längre så att jag får den där chansen att på riktigt varva ner. Gå i myskläder, skriva en artikel eller lite grann på tentan - om jag har lust - men annars bara ta dagen precis som den kommer tillsammans med en hop jullovslediga barn (mannen har inte haft samma tur så klart att kunna vara ledig hela tiden med oss).

Men nyår firade vi i alla fall tillsammans på andra sidan sundet. Två systerfamiljer i Danmark. I tropiskt klimat och mjuka vågor. 
Tolvslaget väntades in i hotellets restaurang (barnen, de sex kusinerna, roade sig med disko, lekrum och hotellets snurrdörr) och skålades senare in utomhus.

Jag tror inte att jag ska lova någonting inför 2014 men jag önskar bli bättre på att strukturera min tid så att vi kan vara sociala på ett helt annat sätt än vad i varje fall förra årets hösttermin bjöd på. Jag måste få tid att umgås med den lilla släkt som finns för oss och med vänner för att må bra. Min tid kan inte enbart gå till studier, jobb, barnens aktiviteter och allt det som vardagen för med sig i form av matlagning, handling, tvätt och städ. Då går jag sakta under inombords även om vardagslivet också kan vara det bästa.

Hur som helst. 
Nu är det dags att sakta skaka igång maskineriet efter oändliga dagar av ledighet, fundera på om jag ska ta kryckor med till praktiken i dag eller bara helt enkelt halta och hasa mig fram på onda leder.

Men först lite kaffe och mannagrynsgröt.
Ta mig tusan det bästa sättet att starta dagen på.

 

10 kommentarer:

Majas bekännelser sa...

Det låter som en fin nyårsafton! Visst är det viktigt att få varva ner ibland. Alla borde få vara lite långledigt över jul, tycker jag. För att hinna tänka över hur man vill fortsätta det nya året och med full kraft orka det! Det låter vettigt det där med att prioritera tiden. Det är så lätt att vardagshjulet rullar på och att man glömmer av vad som är viktigt för att man ska må bra. Önskar dig en fin fortsättning på det nya året!
Kram Maja!

znogge sa...

Vilket bra firande av det nya året. Lite ledighet behöver alla och detta år kostar det inte så mycket i dag. Viktigt nog för många...

Nu är andra dagen redan här och så rullar det på...

Kram

Ama de casa sa...

Lät som ett underbart nyårsfirande!

Kram och God fortsättning!

På Selmas gata sa...

Vilken snygg pirat!!;) Känner igen den där hatten, sonen sätter på sig sin ibland här hemma:) Vad skönt att ni hade ett trevligt nyår och också att du har tid att andas. Det är ju som du säger inte alla förunnat att få ledighet över jul när man är student. Jag önskar dig ett år med fler pauser, mer tid till det du vill. Kanske att skriva boken som du nämnt?:) Kram!

Fru Eriksson sa...

Låter underbart & så fint foto hihi
God fortsättning/Kram

Bara Sara sa...

Ja tid är alltid bristvara och det gäller att fundera på hur msn skaffar bra och värdefull tid!! Kram Sara

Decdia sa...

Det lät som ett bra löfte!
God fortsättning på dig!

Trillingnöten sa...

Härligt! Gillar också att få ett litet lov från alla studier. Man behöver det. Även om jag nu går tillbaka på måndag och kanske inte är jättesugen på att plugga igen :) Just nu.

OddStyle.dk sa...

Super fint billede :-) og nytårsforsæt er altid en god idé... Ha´ en rigtig hyggelig aften :)
kram fra OddStyle

Nana sa...

Låter som ett trevligt nyårsfirande! Hoppas 2014 blir ett toppen år. Låter skönt att ha praktik nu och inte världens tentaperiod som man ibland har.