torsdag 9 januari 2014

Att konkret ta fasta på.Ikea och H&M;Home


Vi har en Knarra tvättkorg från Ikea med smart och praktisk tvättpåse i. Bara att lyfta ur och bära med till tvättstugan. Hade det även funnits en vit korg hade tvätten smidigt kunnat färgsorteras redan i badrummet där korgen står. Det hoppas jag att Ikea kommer på! Allt som kan förenkla vardagen...

Vardagskugghjulet har ju sakta börjat rulla igång igen. Med barnens nya skola följer också strukturerade läxor, något vi varit tacksamt förskonade ifrån hittills. Jag undrar hur jag ska hinna? Det dröjer ett tag och sen är barnens alla aktiviteter i gång dessutom och lite bävar jag inför det. För jag vet inte än om jag funnit en strategi för att själv få plats däri. Utan att försvinna helt.

På något sätt blir jag lite frånvarande.
Letar inspiration till hemmet. Något som konkret går att ta fasta på.

Hur gör du?
Hur gör du för att få plats i vardagen bland jobb, studier, barnens aktiviteter och läxor samt matlagning, inköp, tvätt och städ?
Hur gör du för att hinna med att vara social, att läsa en bok, se ett teveprogram, ta en promenad, gå på bio..? Allt det där, vad det än är, som får dig att varva ner och må bra.

~ inspirationsinlägg, fritt från samarbete ~


 

8 kommentarer:

Carina Sjölund sa...

Ibland måste man släppa alla vardagliga ting, och bara vara sig själv :)
Men jag vet hur du känner. För det är inte alltid så lätt.
Kramen♥

The Place To Be sa...

Ja det är inte lätt att hinna med allt man vill. Jag försöker då och då att skriva ner vad jag ska prioritera i mitt liv och sedan planera för det. Även planera in slappa-tid.

Kram Malin
ps Jättefina inredningssaker. Är sugen på tvättkorgen :-)

Ama de casa sa...

Kan du inte köpa en till svart tvättkorg och måla den vit?

Jag har inga problem att hinna med det jag ska. Känner mig lyckligt lottad för det :-)

På Selmas gata sa...

Nejmen, att du inte kan få slippa värken;-( Härligt att höra att du är vid gott mod ändå! Så vackra tulpaner, nu blev jag också sugen på blommor.

jag har tyvärr inga bra knep när det gäller vardagen eftersom mitt liv skiljer sig en del från andras, men en sak jag reflekterat mycket över sedan jag blev sjuk är glädjen. Visst ställer vardagen och familjelivet en del krav på en, men jag tror ändå man kan prioritera bort vissa saker som man tidigare ansett som viktiga.

Om människor satte sig ner i lugn och ro och funderade på vad hen skulle ånga eller glädjas åt om livet förändrades helt om en månad. Vad är egentligen viktigt? vänner till oss tyckte aldrig att de hade tid att läsa böcker, eller att prata med varandra för den delen, tre barn och en hund har de och livet var fullt. Men de gjorde ett aktivt val att stänga av tv;n vissa kvällar i veckan.

Kanske kan man samåka med andra föräldrar till aktiviteter om man inte redan gör det. Kanske är det läge att avsätta två timmar varje söndag att göra storkok och frysa in mat för att på onsdagskvällen hinna göra något annat man hellre vill... Innan, i mitt förra liv så rullade vardagen på här också, men nu när många saker inte längre är som förr så tänker jag på att många människor är så stressade att de glömmer att precis alla dagar tillhör livet...Hoppas du får ihop det på något vis och att du snart mår bättre i reumatismen! Kram

Decdia sa...

Snygga grejer i sobra färger! Skönt att Ikea inte bara gör saker i den där skrikiga plasten som de hade förkärlek för ett tag...
Stilen påminner nästan lite om Granit eller vad affären nu heter.

Min plats i solen sa...

Jag tror att var och en måste finna sin egen väg. Det som passar just för en själv och för sin familj. För mig har det handlat mycket om att inse att jag varken kan, vill eller behöver göra allt. Jag behöver inte vara varken superkvinna, supermamma, superfru, superdotter, supervän eller supermänniska. Jag duger bra som jag är. Och att prioritera det som är viktigt för vår familj. Skala bort det som är mindre viktigt (eller dra ner på tiden), hjälpas åt med det som är tungt, trist eller tidskrävande, rutiner som funkar för alla och ge plats och tid åt sådant som betyder mycket och ger kraft.

Ta hand om varandra och jag är säker på att ni kommer att finna era rutiner och den vardag som funkar för er.

Varm kram
Lotta

Mita sa...

Nej det är inte lätt att hinna med allt i vardagen när det rullar på igen för fullt.
Prioritera det som är viktigast, det andra kan vänta lite...
Kramar♥

Livskraft sa...

Dels jobbar jag inte heltid på ordinarie arbete, får in min tid under träningspass. Ser knappt på tv, planerar o gör veckans mat under helgen. Bla.