tisdag 31 december 2013

Ett riktigt gott nytt år.Hoppas ni alla får ett riktigt gott nytt år!

I år tänker jag inte avge några nyårslöften (det har jag egentligen aldrig gjort någon stor grej av) utan i stället ödmjukast rada upp några önskemål och förhoppningar inför 2014.

Det kommer att bli ett stort år på många sätt och vis. Det är jag nästan säker på.
Ett stort år.

Jag önskar att vårt examensarbete faller väl ut och att jag tar kandidatexamen i slutet på våren, början av sommaren. Därefter håller jag tummarna för att min dröm går i uppfyllelse och att jag kan få skriva på papper för en tillsvidaretjänst samtidigt som jag håller tummarna för att jag kommer in på- och orkar med att redan till hösten läsa en masterutbildning.

Och jag vet att jag inte ska avge några löften så därför tänker jag inte lova att börja träna mer effektivt. Jag skulle vilja säga att jag är ganska duktig på att tänka på mig själv när det kommer till sömn och så... men med träningsbiten slarvar jag. Inför 2014 önskar och hoppas jag att jag ska komma på ett sätt att klämma in lite simning och långpromenader och så småningom också ridning i mitt späckade schema. Jag vill röra på mig för att må på riktigt riktigt bra.

Därtill hoppas jag på att få resa en hel del.
Det börjar ju bra när vi skålar in det nya året i Danmark. 


Skål! 

måndag 30 december 2013

Nyårsplaner.Vad ska du göra på nyår?
Själv ska jag sporta höga klackar och silvrig klänning varvat med bikini i en varm pool. Några timmar bort med båt härifrån. Det ska bli så skönt.

Jag är ju absolut ingen kvällsmänniska och eftersom Chris jobbar som han gör har vi många år firat bara vi. Familjen. Och knappt ens brytt oss om tolvslaget. Förra året var Chris ledig och då firade vi med vänner och då är det ju förstås ingen konst att hålla sig vaken. Och så i år då... Men nu har vi varit lediga så länge att vi totalt vänt på dygnet, jag och barnen.Vi får skåla i champagne och sen får vi snabbt försöka falla tillbaka i gamla invanda rutiner som fungerar allra bäst.

 Ett nytt år med jobb och studier väntar bara några timmar bort.


 

En levande trädgårdsmiljö.

Inte för att det är roligt att vistas utomhus nu när vintern bara regnar bort, men just bristen på snö får i alla fall oss här hemma att bli sugna på att skissa upp planer för trädgården.
Det går ju lika bra att titta ut genom fönstret eller fånga en tanke i flykten när jag drar med Alvin ut på en kissrunda.Stonefactory hittar jag prisvärd mursten av en god kvalité som försäkrar en mur som håller många år.
Stonefactorys koncept går ut på att ha Sveriges bredaste sortiment av kakel. De kan kakel och klinker och därtill också sten av marmor, kalk, granit, skiffer, natursten, marksten och mycket mer. Och det är ju bra. För även om det kanske inte låter som grekiska det där, för mig, är mina kunskaper i området inte särskilt stora. Jag tittar på designen. Hummar och funderar. Men helhetstänket har jag inte.

Men ja, jag förstår i alla fall att här samlas all form av sten för utomhusbruk och kakel och klinker för kök, badrum och hallen. Eller uterummet. Ja, du väljer, Stonefactory levererar.

Stonefactory kan hålla lägre priser eftersom de inte har någon fysisk butik utan all beställning sker via webbutiken. Sedan får du stenen eller kaklet hemkört. Direkt till dörren.
Hur praktiskt?


 Varför jag fastnar för Stonefactory är för det stora utbudet av fina produkter för både utomhus- så väl som inomhusbruk. Närmast går planerna som jag ovan skrev, till trädgården. Vi ska göra om vår lilla plätt på framsidan som i dag bara består av grå betongplattor och gräsmatta. Här ska senare bli en terrass och planteringar i olika höjdnivåer med hjälp av mursten och platsbyggda betongkrukor.
Mycket bambu och prydnadsgräs ska få växa här.

 Men det breda utbudet får mig också att tänka kökskakel och klinker i både kök och hall och...

 

söndag 29 december 2013

Där mellan raderna.

"Du borde bli politiker", sa en kursare till mig en gång. Med allvar i rösten.Och ja, kanske hade det varit roligt. Det där drivet. Att få göra sin röst hörd, chans att - kanske lite mer tydligt, konkret - kunna förändra. Jag skulle vilja driva skolfrågor och välfärdsfrågor.

Jag tycker mycket och starkt. Om mycket.
Samtidigt vet jag att jag inte har all kunskap som krävs för att debattera på alla plan och kanske därmed inte heller har rätt att göra min röst hörd. När den bara når halvvägs.
Dessutom är jag livrädd att inte hela mitt budskap ska gå fram och att det jag tror att jag är tydlig med att förmedla trots allt lämnas kvar mellan raderna, fritt för mottagaren att tolka. Eller misstolka.

Jag är livrädd för att trampa någon på tårna och i min iver över att föra fram något jag vill synliggöra glömma bort att tydligt påvisa vikten av att se båda sidor av myntet innan man bildar sig sin uppfattning. En uppfattning som kan - och bör - leda till något positivt. En förändring. Utan åsikter (och båda sidor av myntet) kan ingen förändring ske.
Tänker jag.

Men så viktigt när man för fram sin åsikt är att tänka, och därtill tydligt förmedla, att min sanning inte nödvändigtvis är din. Eller din. Att sanningen kommer i en rad olika skepnader (när myntet bara har två). 

Jag läste några kloka ord som jag väljer att plocka delar av till ett eget citat.

"...att säga det man vill/behöver få sagt utan att kasta spjut mot andra, även om vi tycker olika"

Kanske allra svårast i skrift där så mycket - både tonläge, mimik och gester tappas helt - och hur tydlig man än tror sig vara utelämnas många tankar där mellan raderna. 

 

Hur kan man tänka för att bli mer tydlig i det man vill förmedla skriftligt?

 

Känsla för stil.Varje gång som jag är hemma hos min syster är det som om jag inte riktigt kan hålla mig ifrån att... ja, dels bli alldeles hänförd över hennes inredningsstil och sinne för detaljer, men också ifrån att ta upp kameran och försöka fånga känslan i diverse stilleben att bära med mig och inspireras av.

Mitt intresse för heminredning låg länge i dvala och liksom bara väntade på att få återuppväckas, vilket det också gjorde i och med att vi flyttade. Nu är det kul igen. Äntligen! Att skapa ett hem med rätt känsla och atmosfär. Och att ständigt flytta runt, ändra om och på så vis skapa nya blickfång av återanvända ting. Inte bara nytt hela tiden.

Något jag dock saknar och har väldigt skralt av är just snygga inredningsdetaljer. Inte bara snygga förresten. Inredningsdetaljer över huvud taget. Så nu på morgonen har jag roat mig med att inspireras av de bilder jag tog hos min syster i går och sedan surfat runt bland sakerna i Ofelias Hus' webbshop där jag har hittat massor av saker som jag vill lägga vantarna på. Som sakerna här ovan till exempel.

Snart är det ju läge att städa ut julen för den som inte redan gjort det.
Och då hade det varit roligt att ha möjlighet att skapa nya fina detaljer i inredningen dit blickarna kan dras.
Något vackert att vila ögonen på helt enkelt.

 

lördag 28 december 2013

Bohemian look.Jag satt i timmar på golvet i går och klippte Alvin. Det var han verkligen i behov av, men det har resulterat i att jag har träningsvärk i ryggen. Det är så klart inte optimalt att sitta så där på golvet. Egentligen borde jag ha intagit ryggläge framför teven, men i stället letade jag fram mina kursböcker och fick påbörjat tentan lite smått.

Tänk, nu är det snart bara två kurser kvar innan examenskursen startar i vår. Och sen är jag nybakad och alldeles färsk lärare.


Nu åker jag och barnen till min syster och firar hennes M som fyller år. Vi har inte hunnit ses alls i jul eftersom Chris jobbat så mycket. Han jobbar även i dag, men snart är det ju nyår och då firar vi tillsammans i Danmark.Först hade jag tänkt en mer classy look med vit blus och svart kofta, men hur det nu var och hur det än kommer sig var min nya svarta smutsig när jag plockade upp den ur väskan... köpte den i Stockholm och troligtvis har den blivit smutsig på resan. Nåja, det blev att tänka om och valet föll i stället på en mer bohemisk look a la Desigual från Boozt.

En liten smygtitt av vår gästhall.

Ikea, H&M-Home, Designtorget och Ågrenska.

De flesta sakerna ovan hittar du i vår gästhall. Krukan (med en odödlig garderobsblomma i), kudden och fårskinnsfällar till den vita hyllan som vi använder som bänk står högt på önskelistan.
Och ett nytt golv!

 Golvet i gästhall och kök är detsamma och det är praktiskt och slitstarkt. Javisst. Men alldeles för mörkt. Rummen är så pass små att det krävs ljusa färger.
Då har jag hellre inslag av mörkare detaljer så som spegel- och tavelramar, krukan och de söta krokarna från Designtorget.

 
Listerna ska så småningom bli vita och dörrposten till köket ska helt tas bort och endast kläs i lister - här har vi inte ens en dörr så det finns ingen anledning till en stor, klumpig dörrpost med gångjärn.

 Välkomnande och ljust vill jag att det ska vara.
Trots allt är gästhallen ett av de mest centrala rummen i huset.
 

fredag 27 december 2013

Onecig.

Jag är inte så mycket för nyårslöften. Jag har ingen last att bli av med. Och även om jag skulle vilja börja träna är ett löfte inget jag vill tynga mitt samvete med. Kroppen får styra om jag överhuvudtaget kan eller inte. Och sen är det ju det där med tiden. Visst skulle jag kanske kunna omprioritera och sätta träning väldigt högt upp på min prioriteringslista. Långpromenader. Simning... Men äsch, jag är ganska nöjd ändå.
Som sagt, jag är inte så mycket för nyårslöften.
Att ändra om sin livsstil med vad det nu må vara ska komma inifrån.
Inte för att det kommer ett nytt år.

Hur som helst.

Oavsett om man tycker att nyårslöften är ett smart påhitt eller inte brukar det ändå vara en tid för reflektion av vad som varit, hur det blivit och inför det nya som ska komma som ett oskrivet blad. 
Nyårsfunderingar och löften som ofta förknippas med just träning eller sluta-röka.

Och vill du sluta röka, inifrån och ut, inte för att det kommer ett nytt år, kanske e-cigaretten kan vara ett sätt för dig att lyckas?E-cigaretten finns både med - och utan nikotin, den är vattenbaserad och laddas enkelt hemma i vägguttaget, i datorn eller i bilen. Till skillnad från andra sluta-röka(eller snusa)-produkter som finns på marknaden, de som innehåller nikotin och bara leder till ett nytt kraftfullt beroende som starkt förknippas med ekonomisk belastning och dessutom inte heller är bra för tänderna (om man valt att tugga tuggummi) är E-cigaretten något som dämpar rökarens vana att hålla någonting i handen. Något som varken nikotinplåster- eller tuggummi kan lyckas med.

E-cigaretten producerar dessutom fejkrök i form av vattenånga och kan därför få användas på såväl utomhusserveringar och bussar.

Om du är nyfiken på att veta mer om E-cigaretten kan du kika in på onecig.com och läsa fakta samt ta del av andras historier om deras väg ut ur ett beroende.

~ sponsrat inlägg ~
 

Downshifting.

Först kanske det låter bra, ekologiskt och hälsofrämjande. Att ägna sig åt downshifting och därmed välja bort karriärtänk, stress, jobbtimmar och på köpet få en bättre balans mellan fritid och arbete. Men. 

Jag blir mest bara provocerad.

Dels för att det inte funkar för alla, i vårt samhälle så som det är uppbyggt. Dels för att det tycks så snedfördelat i de familjer som valt downshifting som livsstil. Visst finns det alltid undantag som bekräftar regeln, men visa mig det i så fall. Jag vill inte trampa någon på tårna utan bara berätta hur jag tänker om det här. Okej?Och för mig är downshifting, hela livsstilen så som jag uppfattar den, tudelad i två innebörder, som på nåt sätt smälter samman ändå; 

dels bakåtsträvande kvinnofälla där kvinnan går ner i arbetstid för att kunna ägna sig åt marktjänsten a la 50-tal och ta hand om barn och hem - och mannen har ett (i alla fall förhållandevis) välbetalt jobb som han ägnar sig åt på heltid. Om inte mer. Men det gör ingenting, för när han kommer hem har hans fru redan middagen färdig, så på sin höjd kanske mannen kan curla sina barn till träningen, men utan stress. Markservicen är ju ordnad och klar i en livsstil enbart förunnad den kvinna som har en man som drar in stålarna. Jag tror nämligen inte att det är många, även om de såklart finns, som väljer bilpool, hyreslägenhet eller kollektiv och väljer bort dyra aktiviteter eller shopping(hets) - oavsett hur shoppingen än ser ut - dyr design, eller second hand - för att ha råd att jobba mindre. 
Jag vill veta vad händer om förhållandet spricker? Hur klarar sig den downshiftande kvinnan då?
Och tänk om mannen vill downshifta då? - men tjänar mer än sin fru. Ekvationen blir omöjlig att lösa på ett rättvist sätt. dels väldigt kreddig (och det är inte ofta jag tar just det ordet i min mun) mans- eller kvinnogrej som bara kapitalister eller medelklassen kan ägna sig åt. De som säger sig välja bort pengar för att få mer tid för fritiden. Få förunnat skulle jag vilja säga. Skulle jag och Chris välja downshifting som livsstil skulle hela vår livsstil behöva förändras. Och hur långt ska man behöva sträcka sig? Vad ska man försaka för att inte behöva stressa? Huset? Fritiden (för att tiden nu finns, men inte ekonomin att utöva den?) Barnens aktiviteter? Ska de bli lidande för att samhället ser ut som det gör? För att somliga yrken inte anses värda sin lön?För mig är downshifting skevt, provocerande och orättvist. Man ska inte behöva omprioritera och bortprioritera för att klara av att minska sin stress. 
Så länge inte lönerna ökar och en arbetstidsförkortning för alla blir lagstadgad kommer downshifting vara en kreddig kapitalistgrej och en bakåtsträvande kvinnogrej. När andra yrkeskategorier måste fortsätta att provoceras, arbeta hårt, stressa och trolla med knäna.

Nu är jag nyfiken.
Downshiftar du, eller är sugen på att ändra hela din livsstil för att börja?
Vad anser du om downshifting som provocerar mig så?

Har du en annan syn som kan få mig att ändra uppfattning?

torsdag 26 december 2013

Att sporta solglasögon.

Bild från min Instagram Villa_freja

Vi har haft några riktigt sköna juldagar. Alvin har sportat solglasögon som får oss att längta tillbaka till Teneriffa och mest bara gottat sig i tevesoffan där övriga familjen också allt som oftast hamnar i en bullrig hög och sedan multitaskar med leksaker, smartfåns, sällskapsspel och julfilmer (är du också sån, att du måste multitaska, för att allt annat får dig att känna dig stressad?). Han gillar så klart det här. Att ha hela, eller nästan hela familjen samlad i hemmets vrå. Lugnt och tryggt. 

Och snart snart blir det ännu roligare när Chris kommer hem från jobbet och blir ledig ända fram till lördag morgon.
Så är det ju när man jobbar som sjukvårdspersonal. Att man jobbar lite nu och då utan vidare hänsyn till jul eller andra helger.

Hur som helst.

När han kommer hem ska vi ge oss ut på jakt efter en sista, försenad julklapp. Inget man räknar med kanske, men tomten hade slut i lager när det begav sig.


~ förresten, jag gjorde om designen lite, men med kvadratiska bilder i stället för runda som jag först hade funderat lite på. Det är ju trots allt du som ska titta på headern i första hand, inte jag. Så tack för dina synpunkter. Är den fin så här? ~ 

 

Ny design?

 Jag funderar på att göra om min nuvarande bloggdesign lite.
Inget drastiskt. Bara,
byta ut några av bilderna, runda av och göra hörnen mjuka.

Och så en annan font.

Något sånt här kanske?
I stället för...


Om jag blev nöjd eller inte.
Ja, det är ju frågan.

Vad tycker du?

 

onsdag 25 december 2013

Bra förvaring.

Bra förvaring, eller snarare bristen av, blir på något vis extra påtagligt så här dagarna efter jul då alla julklappar packas upp, monteras ihop och leks med. 

Barnen fick en hel massa byggnadssatser med lego och den lilla låda som förr var perfekt för Englas Friendslego är nu på tok för liten.

På tok.När jag surfar runt i jakten på förvaringsinspiration hamnar jag på forvara.se's fina hemsida som är full - och jag menar fullsmockad av just förvaring i alla dess former, färger, storlekar och material. Högt och lågt och för samtliga rum som tänkas kan i ett hem. Bland annat finns det en rad plåtburkar för allehanda tänkbara prytslar, till och med för de där sakerna som man inte riktigt vet var man ska göra av eller bland vilka saker man ska sortera det bland. Såna saker får en egen plats i en snygg burk.

Och för barnens pyssel, leksaker och lego finns en uppsjö både praktiska och snygga lådor och burkar. Jag gillar tanken på stapelbara burkar. Och att många av burkarna är genomskinliga. Det underlättar när barnen ska plocka fram och leka eller pyssla med något speciellt.

För den som kanske inte gillar genomskinlig plast so much finns i stället de ursöta, färgglada tunnorna med lock och etikett där man kan skriva innehållet med griffeltavelfärg. Hur praktiskt som helst för de barn som lärt sig läsa. 

De här dagarna-efter-julafton tycker jag är de allra bästa. Nästan de bästa på hela året.
Barnen leker med sina nya leksaker, jag leker med barnens nya leksaker, vi har högläsning och spelar sällskapsspel, det finns julmat så det räcker för flera middagar, ljusen skiner, pyntet glittrar och dagarna är långa och lata utan krav (förutom för Chris som tyvärr måste jobba och jag då, som inte riktigt kan slita mig från att jobba lite grann hemifrån även om det förstås är på frivillig basis). En hel massa tillsammanstid.
 

När det lönar sig att shoppa.
Nyårsoutfit från Boozt 

Snart är det ju dags för galej, klirrande glas med bubbel i en skål, fyrverkerier, klackarna i taket och nyårslöften (om man nu väljer att avlägga såna, det gör inte jag).

Har du bestämt dig för din nyårsoutfit än?
Om inte drar många butiker igång med rea nu. Boozt kör från och med i dag med upp till 30% rabatt på många av sina exklusiva märken.


* * *

Och för dig som gillar shopping kan jag rekommendera att gå med i Lyoness, ett shoppingcommunity som ger dig så mycket som 2% av köpesumman tillbaka. När ditt konto nått ett visst saldo betalas det ut till ditt konto utan några avdrag. Du får alltså tillbaka pengar genom att shoppa. Smart och smidigt. 

~ än så länge finns bara sidan på engelska, franska och tyska men kommer snart också på svenska ~

Att ha en egen frökenmugg.

Ute har fotat de fina sakerna hon gjort till mig.

 Ute, som har den fina bloggen Fru Vallmo har haft ett fortlöpande projekt under året som hon kallat för Post-till-dig. Jag har hakat på så många gånger jag har hunnit (även om jag har dåligt samvete för sista omgången nu i höstas... som i mitt fall gled in i vinter och nästan blev till jul eftersom det var så mycket med skolan som gjorde att jag inte hann pyssla ihop ett paket i tid).

Det har i varje fall varit jätteroligt.
Ute har tagit upp "anmälningar" i sin blogg och sedan parat ihop alla som vill vara med och sedan är det fritt fram att pyssla ihop något efter valt tema och byta paket parvis.


Engla har fotat mig.

Sista omgången var det jag och Ute som bytte paket med varandra.
Av henne fick jag så fina saker så det är inte klokt vad glad jag blev.
En fin burk fylld av torkade äppelskivor. Så sött och gott.

Och det bästa av allt. 
Min alldeles egen "frökenmugg" att ha i personalrummet när jag fått jobb efter examen.
Ute har skrivit med en porslinspenna på - och haft min tatuering i åtanke när hon skrev orden

If you can dream it you can be it


tisdag 24 december 2013

Att hålla en Baron i handen.

Hur snygg är väl inte en Baronväska- eller portfölj från bagatoo.se?
Läcker, proper, snygg och tidlös i all sin elegans.


Här är två av mina favoriter.
En rejäl weekendväska som passar sig alldeles utmärkt nu när i alla fall 2013 blev ett resans år, i alla fall med våra mått mätt, vi som alltid annars verkar ganska fjättrade hemmavid. För även om vi älskar att resa och hoppas på många, många fler resor framöver har vi inte haft den möjligheten på länge. En snygg och praktisk weekendväska hade varit perfekt på tågresan, hotellövernattningen, båtresan eller som handbagage på flyget.

Baronväskorna kännetecknas av nordisk design med stort sinne för funktion. Företaget Baron startades 1978 och blev snabbt kända för sina välgjorda väskor anpassade för den kritiska affärsresenären.

~ en Baronväska är funktionell, tidlös, klassisk och av god kvalité ~

Och så den retroinspirerade portföljen som får mig att tänka på gårdagens magistrar som klev genom skolans korridorer med långa kliv, kavaj och en sliten portfölj som knappt höll ihop om elevernas provhäften, pennor och kursböcker. Med löstagbart skydd för laptopen. Med tanke på Baronväskornas goda kvalité kan det knappast varit en Baron magistrarna höll i näven. Men jag, som blivande lärare håller jag gärna en Baron i hand.

Merry Christmas to all of you.

måndag 23 december 2013

När jag kände mig ensam. En bloggares julkalender 23 december.

Jag känner mig som allra mest ensam, inte när jag fysiskt är ensam, utan när jag är i ett rum fyllt av andra människor som inte släpper in mig. Jag har väldigt svårt för det sociala, med koder och "vädersnack", något jag brottas med och försöker lära mig mer om hela tiden. För jag vill vara social. Samtidigt drar jag mig för att utsätta mig för såna situationer eftersom det är en plågsam skola att gå. Jag vet nämligen inte riktigt hur och tycks aldrig komma på något intressant att småprata om. Och därför blir jag också ensam och osedd. Kanske verkar jag kall, avståndstagande och nonchalant i andras ögon, vad vet jag?

Men ensam är jag allra mest tillsammans med andra som inte släpper in mig.
Och det är en läskig känsla.

Jag önskar att jag hade gått den skolan i tidiga år så att jag nu kunde alla koder och visste hur jag skulle vara.

 

Genialisk köksidé.


Jag erkänner villigt att jag inte tycker vidare värst mycket om att laga mat.
Och just därför är den här idén genialisk.

Hör här bara.

För att jag ska kunna ha minsta lilla intresse över att tillaga något vill jag att det ska gå så smidigt och enkelt som möjligt där i köket. Därför blir jag eld och lågor när jag får läsa om den kokande vattenkranen inne på www.quooker.se

Genialiskt skrev jag va?

 Att kunna koka vatten direkt ur kranen är både smidigt och energi- och vattensparande. Dessutom är kranarna barnsäkra, så alla med små knattar kan vara lugna och att få kokande vatten direkt ur kranen spar både arbete och frustration i köket. Tänk vad smidigt att kunna diska ur stekpannan snabbt och smidigt utan att behöva spola fram varmvatten i en evighet. Eller att bara ställa potatiskastrullen direkt under kranen för att spara tid och energi där på spisen sen. Och så slipper man en ful vattenkokare som står och tar plats och gör sig till omak på diskbänken.

En Quooker installeras antingen som en separat kran för kokande vatten eller integrerat med det vanliga blandaren med en 3 i 1-kran för både varmt, kallt och kokande vatten i en och samma armatur. Behållaren placeras i skåpet under diskhon och kranarna finns i en rad olika utföranden.

Det står på hemsidan att ett kök inte är komplett utan en Quooker och att den som en gång har testat inte vill vara utan kokande vatten direkt ur kranen. Och jag som gillar tanken på smidigheten har inte svårt att tro de orden.

Vad tror du?
Skulle du se användningsområden för en Quooker i ditt kök?

 

Altros slitstarka och halkfria golv.


Just nu funderar vi på hur vi bäst ska fräscha upp vårt badrum på ovanvåningen. Tankarna är många och nej, egentligen är det ingen hög prioritering samtidigt som det vore roligt att redan nu sätta vår prägel på ett rum som ska skänka harmoni, lugn och vardagslyx.

Och visst är det roligt det där med att planera?!
I samma ögonblick som tankarna går till ett rum att lägga extra kärlek på sprids renoveringsplanerna genast till andra rum i huset. Även om golvet i gästhall och kök är praktiskt är vi inte helt nöjda med det och även där skulle vi vilja lägga nytt golv så småningom. Fortfarande ett praktiskt sådant, men snyggare.

Nu när jag kikar runt lite efter inspiration hittade jag till ett företag som tillhandahåller säkerhetsanpassade golv. Halkskydd i kök och badrum, kanske speciellt badrum, låter ju som en toppenidé. Speciellt med tre barn i huset. Då vill i alla fall jag tänka till lite extra på säkerheten så att de kan busa runt i badrummet utan risk för att halka och slå sig.

Dessutom är Altros golv slitstarka och tål att gås på, vilket är perfekt för just de rum jag nämner här. Genom gästhallen springer vi fram och tillbaka dagligen och här vaktar Alvin och försöker modigt mota bort alla tänkbara inkräktare. Ett golv som är hållbart och står sig mot vassa hundklor är alltså ett måste i just vår gästhall med angränsande kök.

 

söndag 22 december 2013

Det vackraste hos mig. En bloggares julkalender 22 december.


Jag tycker att det allra vackraste hos mig är min inre styrka, min drivkraft och envishet.
Att så osjälviskt bära någon i alla år, att försaka mig själv för att någon annan skulle få må bra (även om det inte hjälpte ett skvatt och snarare satte stora käppar i hjulen för mig själv och skadade mig livslångt på djupet) är vackert. Och starkt.

Jag är en enormt stark människa.
Och för det är jag vacker.

Det kan ingen ta ifrån mig för jag berättar det som är min sanning ur mina känslor, mitt minne och medvetande. Jag känner, jag minns jag förnimmer. Och därmed kan jag har inte fel.