lördag 30 november 2013

Tvära kast.

weheartit

I går besökte vi nya skolan med barnen och Engla blev genast adopterad av en ny kompis och ville inte alls gå hem efter skoldagen. Samma gällde Indra som ville byta skola på studs och inte dra ut på det där mer än nödvändigt. Och så Liam då, som även han fick en bra skoldag med några killar som lekte pantjage tillsammans i skogen som gränsar till skolgården. Alltid denna skog som är ett med Liam och vise värsa och då hoppas jag att de blir nöjda, glada och tillfreds hela bunten. Det viktigaste.

Sen kastade vi oss i bilen och for iväg och gjorde julklappsinköp. Så nu hoppas jag att vi har rott det mesta i hamn där. Och ja, att handla julklappar till barnen när de är med och shoppar det är en färdighet att besitta vill jag lova.Och så till tvära kast som ständigt tycks prägla hela vår tillvaro.

En lördag med tidig uppstigning och när andra verkar ha tid att pyssla och pynta inför advent har vi inte ens städat det där vardagliga vardagsstädet med dammsugaren några snabba varv och torka av diskbänken... och kanske vika tvätten som samlats i högar i vardagsrummet av alla rum. Jo men välkommen första advent.

I stället sätter jag mig i bilen och åker iväg med Indra som spelar match. Här ska både skjutsas tjejer, tvättas matchtröjor och coacha laget.

Efter det vill jag direkt hem och sätta tänderna i den där tentan...

 

fredag 29 november 2013

Lisa Bengtsson Tillsammans.

Ljusslinga: Rusta, tavla: Lisa Bengtsson


Några av er har redan sett bilden på min instagram (villa_freja) för en tid sedan men eftersom det är en privat sida och bara en bråkdel av alla mina bloggläsare följer mig där vill jag även visa min underbara ljusslinga a la Happy Lights här. Visst är den fin med sina röda och vita bollar?

Egentligen var jag i första hand ute efter en slinga med vita, svarta och grå bollar som jag hade spanat in men såklart var den helt slut i butik. Tills vidare fick det alltså bli den här lite mer julinspirerande slingan, som faktiskt passar bra hela vinterhalvåret - trots allt. Den är ändå rätt diskret i sitt röda och gör sig fint i hörnan under trappan. Den där hörnan som verkligen behövde piffas upp med det där lilla extra som ljusslingan lyckas med.

Att lysa upp och dra blickarna till sig så även Lisa Bengtssons fina tavla får glänsa lite extra.

Perfekt.På tal om Lisa Bengtssons underbara hundtavla Tillsammans. Inreda.com har nu fått in Tillsammans goes X-mas.

Riktigt snygga och roliga tycker jag. 

torsdag 28 november 2013

Att kunna bli en coachande pedagog genom Coachstjärnan.

När jag började läsa socialpsykologi för ett gäng år sedan hade jag nog någonstans i bakhuvudet att jag ville bli coach av något slag. Men sen tappade jag bort mig längs vägen och kunde inte se mitt mål tydligt nog. Jag blev förvirrad och gick vilse.

Ibland känns det tråkigt att det inte blev någon kandidatexamen i socialpsykologi för min del. 
Men å andra sidan. Jag hade aldrig varit där jag är i dag om jag hade fullföljt mina studier där och då. Jag har lärt mig massvis längs den där vägen av studier.

Och att coacha andra. Ja, den drömmen behöver jag inte ha gett upp. Inte alls.Jag har hittat till Akademi Coachstjärnan AB som är ett marknadsledande företag gällande coaching.
De har hur många utbildningsalternativ som helst. Allt från lite kortare coachutbildningar till hela coachprogram som erbjuder allt från stresshantering och retorik till mentorscoaching och personligt ledarskap. Kurser och program där deltagarna får chans till ökad självkännedom, konflikthantering, kommunikation och att tala övertygande inför en grupp människor. En massa intressant och matnyttigt med andra ord.

I egenskap av lärarstudent fastnar jag nästan per automatik för den lite kortare utbildningen Coachande pedagog som vänder sig just till lärare men också utbildare och pedagoger. Kursens syfte är att ge deltagarna verktyg att motivera och inspirera sina elever och därmed bidra till deras ökade lärande och bra prestationer. Det tycker jag låter jätteintressant. Att som lärare efter den här kursen ha kännedom om de grundläggande samtalsteknikerna vilket rymmer ett aktivt lyssnade (något vi får lära oss i konfliktkursen jag just nu går) direkt kommunikation och effektfullt frågande är ju en guldgruva inom yrket.

Saker en lärare alltid måste jobba med att bli bättre på.
Och jag har med andra ord inte alls helt lagt mina coachdrömmar på hyllan. En dörr behöver inte bli helt och hållet stängd bara för att man väljer att gå in i ett annat rum och undersöka det lite.
Det kanske kommer en dag då jag besitter kunskap i att coacha professionellt.


 

Att vilja läsa en master.När många av mina kursare gläds åt att kandidatexamen närmar sig med stormsteg planerar jag i alltmer högljudd tystnad min fortsatta studiegång. Till en början skämdes jag nästan över att jag vill läsa en master och ville prata så tyst som möjligt om mina planer och drömmar. Tyvärr är mentaliteten över lag bland mina kursare att hej och hå, jag är skoltrött, bryr mig inte, orkar inte, får nog underkänt igen, får omtenta... och har alltid varit trots att vi alla är vuxna individer som själva valt att läsa på universitet. Konstigt tycker jag.

Men hur som helst, då vill inte jag komma där och tycka att allt känns enkelt och låta skrytsam för att jag vill ta mig an en master direkt efter kandidatexamen.

Men nu har jag bestämt mig för att det inte är det minsta skrytsamt. Bara min dröm.
Som pirrar förväntansfullt inombords.

 
Visst inser jag att jag måste bli ännu bättre på att trolla fram tid med knäna och multitaska, men å andra sidan blir jag stressad och lättirriterad om jag inte har minst två saker att göra samtidigt. Jag trivs så.
Tanken är att jag ska jobba som lärare på någon grundskola, minst 80% men gärna heltid förstås samtidigt som jag läser en master på halvfart.
I går frågade jag Chris om han trodde att jag skulle, inte klara av det, men mäkta med det, men han känner mig så väl att han ansåg att det var en självklarhet. Men visst är det så, att jag måste fråga för några fler vardagssysslor kommer troligtvis att hamna på hans bord i framtiden.
Han måste vara okej med det om jag ska kunna göra akademisk karriär.

Men nu är bollen i rullning och jag är så glad och förväntansfull.
Jag är lycklig när jag studerar.

Nu ska jag bara komma fram till vilken masterutbildning jag ska söka för att tillgodose mina intressen i pedagogik och socialpsykologi och bana väg för mina fortsatta drömmar som doktorand.

onsdag 27 november 2013

Parfym till taxfreepriser.


Vilken är din favoritparfym?

Jag måste säga att för mig och Chris var det i alla fall stört omöjligt att undgå vilken favorit vår äldsta dotter har - och det trots att Justin Bieber (eller Bäver som hennes småsyskon säger när de vill retas) har halkat ner till en femteplats, om än en hedrande sådan, vad gäller hennes favoritartister.

En parfym ville hon ha och så klart inte vilken som helst utan just Justin Biebers, som ja, det kan jag tipsa om, doftar fantastiskt gott. Så där hade hon riktat in sig på ett bra val.

När vi senast var ute och reste hade vi knappt gått genom säkerhetskontrollen, om ens det, förrän en bestämd Indra började tjata taxfreeshopping. Och nog tittade vi. Och nog provsprayade vi dofter. Det gjorde vi. Men vi köpte inget.

Och under hela resan tjatades det Justin Bieber och parfym.Hon till och med raggade upp honom där på Teneriffa på väg ner mot havet. 
Och hela tiden hade ju jag och Chris vår lilla hemlighet. Att en påse med parfymen skulle ligga på hennes flygstol på väg hem. Tänk så mycket tjat och så denna överraskning på hemresan, vilken lycka.

Nu ska vi snart taxfreeresa igen och där och då kanske jag får ta mig tiden att komma fram till vilken min favoritparfym är. Att botanisera, provspraya och fundera.

För har jag väl en favoritparfym underlättar det shoppingen även när jag inte är på resande fot. 
Bloomify är webbutiken där du kan handla parfym, hår-och hudvård till taxfreepriser (20%-70% lägre priser), fraktfritt och med snabb leverans.

Ett kanontips, tycker jag själv, så här inför julshoppingen.
 

Julklappar som räddar liv.Nu är det mindre än en månad kvar till julafton och oavsett om du hör till den skara (och det verkar vara ett helt gäng där ute) som slutat upp att köpa julklappar till varandra, eller den skara som med glädje (eller stress) köper, ger och får (själv tillhör jag en kluven skara där någonstans i mitten. Jag brukar inte få några julklappar men har däremot en lång önskelista på både kläder och heminredning) så

oavsett vill jag bara säga en sak. 

Att du trots allt kan köpa en julklapp som är totalt stressfri. Det är bara att klicka in på nätet snabbt och så kan du ge en julklapp till någon som verkligen behöver den. I UNICEF's gåvoshop finns julklappar som räddar barns liv. 

~ en riktigt god jul ~

 

tisdag 26 november 2013

Att tipsa om mammakläder.Minns du min älskade gravidtröja , den gröna skönheten som är mjuk och följsam och som kommer från butiken som säljer mammakläder. - Mom2MoM -
men också kläder som passar kvinnor som inte är gravida.

Tröjan är en stor favorit i garderoben men jag vill också tipsa dig om några av mina andra favoriter från Mom2moM.Eftersom jag ofta klär mig i leggins, kjol och klänning älskar jag att, så här års, dra på mig en värmande långkofta över.
Och de där byxorna ser hur sköna och snygga ut som helst.
Dem är jag verkligen sugen på att testa.

Har du handlat hos Mom2moM?

~ i samarbete med Mom2moM ~

 

måndag 25 november 2013

Smuts. Smutsig.


Plaza Kvinna skriver

~ tro inte för en sekund att du är oberörd när boken är slut ~

och det förstår jag, för jag har kommit knappt en tredjedel in i boken och är redan äcklat berörd.

Smuts är Katarina Wennstams debutroman och första delen i triologin om åklagaren Madeleine Edwards,även om jag just nu inte tycker att boken handlar så mycket om henne.

Det är en spänningsroman och ett familjedrama mitt i debatten om sexköp och trafficking. En skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.

Vidrig.
Och så ofantligt bra och välskriven.
Samtidigt som jag blir äcklad när jag läser.

Så snart jag läst ut Smuts tänker jag kasta mig över Dödergök och Alfahannen. Bums.


 Har du läst dem?

 

Det bästa med att avsluta en söndag.


Äntligen gjorde vi det vi alltid borde göra för att avsluta en söndag på bästa sätt.

Jag och tjejerna, vi i familjen som inte är allergiska mot dessa underbara djur, åkte upp till stallet för en liten ridtur. Så himla fint.

Nu kan vi lite lättare ta oss an måndagen.

~ det roliga, visade sig, är att våra grannar jobbade i stallet, jag som ännu inte hunnit hälsa på alla. Du vet, vinterhalvåret, folk går i ide... ~

 

söndag 24 november 2013

Få en stressfri jul.Have yourself a merry little christmas och handla stressfritt julklapparna redan i helgen.
I dag är sista dagen då du kan handla 3 varor och få 50% rabatt på den billigaste av dem.

Klicka HÄR och kika in hos Boozt som har sett till att det finns massvis med snyggheter till hela familjen och alla snälla släktingar som duktigt ätit av sin spenat vardag.

Tomten kan få en tung säck att bära i år - men med massvis med mjuka klappar som tynger i all sin mängd.

För visst är det väl så, att även om jag önskar mig inredningsprylar är det ändå inget som klår mjuka paket?!

 

A Christmas Carol.


Ja, om jag nu vaknade med ledsna känslor i går på grund av en dum dröm - och känslor har en tendens att ligga kvar och gnaga även om de egentligen är helt obefogade i den verkliga kontexten, bara en dröm - ändrades det snabbt och utvecklades till en underbar lördag.

En första överraskning möjliggjorde för mig att väcka Chris med frågan om han ville åka till Stockholm med mig i december. Vi ska till Maximteatern och se Charles Dickens A Christmas Carol och jag är så pirrigt glad att jag knappt kan stå ut med väntan.

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge sattes upp i Stockholm under stora delar av 80- och 90-talet och för några år sedan väcktes traditionen till liv på nytt. A Christmas Carol är en av Charles Dickens mest älskade och populära verk och jag ser verkligen fram emot att få julkänslor, om inte förr, så definitivt den här helgen.

När jag tävlade om biljetter till föreställningen inne hos Life's Silverlining and I gjorde jag det för att jag älskar att gå på teater, men så sällan gör det, för att jag älskar berättelsen A Christmas Carol, för att jag vill komma i julkänslor, för att jag vill åka till Stockholm för ett härligt avbrott i vardagen och för att jag och Chris firar bröllopsdag i december. Men aldrig att jag trodde att jag skulle vinna biljetterna! Jag vågade inte ens hoppas.
Så det blev en överraskning i dubbel bemärkelse. Verkligen.


Nu är vi på jakt efter hundvakt (hundvakt är alltid så mycket svårare att hitta än barnvakt) och hotellrum.

~ har du tips på ett bra hotell inte alltför långt bort från Maximteatern i Stockholm? ~

 

lördag 23 november 2013

Nördig plugghäst.

Jag vaknar med en ledsen känsla på grund av något jag drömt. Det är väl typiskt, när det är lördag och allt och jag verkligen skulle behöva ladda batterierna.

Det är lite mycket nu, fast på ett positivt och hanterbart sätt (förutom den där lilla detaljen när jag och Engla skulle kvällsshoppa lite snabbt nu i veckan. Jag betalar glatt och så går vi därifrån, vidare i andra ärenden. Med varorna kvar på rullbandet). Men förutom det är "allt" hanterbart.

Samtidigt lämnar det ett litet tomrum inombords som är svårt att förklara.
Jag vill inte att det ska vara för enkelt för då tappar jag fotfästet. Och så känns det just nu. För enkelt. Även om det är lite mycket (och det handlar egentligen mest om att jag ska fatta ett viktigt beslut. Så att säga välja väg, vilket upptar mycket av mina funderingar). Men att allt annat känns för enkelt. Och det är nästan som om jag skäms över att säga så. För hur det nu är, det känns mer okej att vara driven och framgångsrik arbetsnarkoman i yrkeslivet än att vara en alltför driven student. Då uppfattas man i stället som en nördig plugghäst. Eller är det bara jag som tror att det är så?

~ att vara student är ju mitt nuvarande yrke ~

Hur som helst känns det som om jag skryter när jag bara tycker att det är för enkelt och tappar fotfästet och blir förvirrad. Även om någon kanske läser här skulle jag aldrig våga ha den här diskussionen bland mina kursare. Men jag trodde helt enkelt att det skulle vara mer att bita i sista året innan kandidatexamen. Att jag skulle behöva kavla upp ärmarna och liksom hugga i. Men så går kurserna och tenta läggs på tenta och jaha..? Lite snuvad på konfettin.Så i stället tröstskärmshoppar jag. H&M home har fått in mycket snyggt till vintern. Åh, den där fluffiga fuskpälspläden skapar habegär att gosa ner sig med i soffan. Och slumra till Idol där Jens åker ut...

Jag vill inte vara skrytsam. Inte slå mig för bröstet samtidigt som jag vill klappa mig själv på axeln. Jag vill vara ödmjuk. Men när jag vaknar ledsen en lördag och känner att jag inte ens har något att bita i och framtiden ter sig förvirrande. Ja, då vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Öva att le framför spegeln?
Åter titta på de olika vägarna jag har att välja mellan?
 Ta en lång stärkande dusch?
Flytta fokus?
 
 

fredag 22 november 2013

Ekologiska t-shirts.Jag har hittat en sida på nätet, Hasselberga Sport och Reklam som säljer rättvisemärkta och ekologiska t-shirts, ekologiska pikétröjor,ekologiska jackor, ekologiska kepsar, ekologiska matchkläder, ekologiska handdukar och så vidare i all ekologisk oändlighet. Vilket är så bra. Just det ekologiska - och det stora utbudet.

Är du ute efter bra baskläder kan det här absolut vara sidan för dig.

Att värna om miljön känns på något sätt som ett beteende som bör vara präglat på vårt grundläggande behov. Egentligen tycker jag inte ens att en sida som Hasselberga Sport och Reklam ska behöva finnas, om du missförstår mig rätt. Jag tycker att alla webbutiker, affärer och företag ska vara som Hasselberga - kort och gott sälja rättvisemärkta och ekologiska produkter. I första hand anser jag att det är företaget, inte kunden, som ska vara den miljömedvetne konsumenten som rättvisemärkt och miljömedvetet låter tillverka sina produkter. Allt från tillverkning och material till transport.


Skamligt nog kan jag bara komma på ett enda klädesplagg jag har som är ekologiskt. En tröja jag har när jag rensar ogräs och planterar i trädgården under våren. Men i och med att jag hittat Hasselberga Sport och Reklam kan jag nu beställa hem ett gäng ekologiska t-shirts och tröjor. Deras huvtröjor är riktigtigt snygga.


Brukar du handla rättvisemärkt och ekologiskt?


 

torsdag 21 november 2013

Helgrabatt.Julen bankar på dörren bankar på dörren bankar på dörren.
Jag försöker inse det och göra mig redo. Jag älskar julen och så här års brukar jag ha bubbliga julkänslor i magtrakten för länge sen.

Dock inte i år.

Så jag gör mitt bästa att uppfylla hela mig själv med jul genom att leta julout-fit, inspireras av julpynt och surfa potentiella julklappar åt mina nära kära.
Baske mig om jag inte ska drabbas av stora julkänslan snart.

Något jag gläds åt extra mycket dessa tider (och inte enbart för att det passar så bra till julklappsinköpen utan kanske främst för att csn betalar ut halva månadssumman i december månad) är rabatter.

Fredag - söndag får du, vid köp av 3 varor 50% rabatt på den billigaste av dem (gäller inte Ralph Lauren och By Malene Birger).
Gäller här- på samma ställe som jag hittade den läckra out-fiten ovan.

 

Ciabatti Knit Dress.


Provrummet.se har fått in, vad jag skulle säga är en typisk Sara-klänning.
Den är enkel, färgglad och samtidigt gör omlottdetaljen över bröstet att klänningen lyfts från att bara vara enkel till att få det där lilla extra som jag gillar.
Och ränder är ju aldrig fel det heller.

Den här gången har Pernilla Wahlgren verkligen lyckats med sin design.

När jag skrev det här inlägget kunde man dessutom erhålla 40% rabatt på många av klänningarna ur hennes kollektion.
Tyvärr dock inte på just den här.
Och nu är jag osäker på om rabatten fortfarande gäller?

 

onsdag 20 november 2013

Romantic Rock.


Jag fullkomligt älskar min nya tröja från Mom2moMs senaste kollektion Romantic Rock, den stilsäkra webbutiken med snygga och moderna mammakläder. Och innan vi går vidare nu ska jag bara säga att. Nej, jag är inte gravid. Mom2moMs design möjliggör att många av deras plagg går att bäras även av kvinnor som inte är gravida. 

Så. Med det sagt återgår jag till att prata om den här tröjan som jag tycker så mycket om.

 Den har en sån där gränslöst vackert grön färg (som tyvärr inte helt kommer till sin rätt i bilderna) som jag letat länge efter hos ett plagg att tycka riktigt mycket om. Och här är den nu. En otroligt bekväm, tröja med råa kanter, flaxiga pingvinärmar och guldglittrigt hjärta på ryggen. 

En mammatröja som sagt men den går precis lika bra använda efter graviditeten.
Precis lika bra.
Och jag har ju fött tre barn. Kroppen blir liksom inte vad den en gång varit. Det kan jag lika gärna helt ärligt lägga fram. Det kvittar om jag tränar eller äter korrekt. Magen är där den är och det är lika bra att inse att den inte kommer att bli helt och hållet smal igen. Och jag måste lära mig att älska min nya kropp som fött mig tre barn.

Vilket går lite lättare i snygga, romantiskt rockiga plagg. Det är ju klart.

~ i samarbete med Mom2moM ~

tisdag 19 november 2013

Daniel Wellington. Så klart.

Det finns klockor.
Och så finns det Klockor.
 Det har jag förstått. 
Men sen egentligen inte tänkt så mycket vidare på saken. 

Sedan jag fick min första mobiltelefon - en sån där liten nätt tegelstenshistoria med antenn du vet - har jag inte använt mig av armbandsklocka. Och det är ju några år sedan. Mobiltelefonerna blev först allt mindre. Krympte ihop och blev till nästan ingenting för att sedan börja växa. Inte till tegelstensstorlek. Nej, tack och lov är de fortfarande platta men nu med en skärm stor som en liten platteve. Och då blev det lätt så. 
Att mobilen sa allt. Nu med stor skärm dessutom. Och klockan kom i kläm. Föll bort.

Även om det nu är snyggt med en klocka som accessoar.

Så att man slipper vifta med telefonen hela tiden för att se vad klockan är.
Det sticker jag inte under stol med.
Men sen egentligen tänker jag inte så mycket vidare på saken.

Men det gör Chris.
Han förstår på riktigt där jag bara som hastigast reflekterar.
Att en Klocka är mer än bara en klocka. En snygg accessoar.


 För som jag skrev. Det finns klockor och så finns det Klockor.
Och det är ju så klart det senaste jag åsyftar. Klockan som ska sitta där kring handleden. Inte en klocka utan en Klocka. En Daniel Wellington med utbytbara armband för alla tillfällen. Ett blåvitt Natoband när Chris går på AHK's hemmamatcher och på Indras träningar och seriespel med blåvitt i sitt hjärta. Och ett mer gediget i slitstarkt läder för whiskeykvällarna med grabbarna.

Men alltid en Daniel Wellington.
Så klart.
 

måndag 18 november 2013

En man som heter Ove i årets roligaste bok.Jag läser visst vad som ska vara årets roligaste bok men blir samtidigt berörd och fylld av Carpe Diem-känsla. Visst kan historien ibland kännas lite lätt överdriven men det vet man om när man ger sig i kast med en man som Ove. Det är just överdrivenheten som gör Ove till Ove och känslorna som följer med boken till just de känslorna.

Fantastiskt läsvärd.

 

Pelletsbrännare.Jag fryser alltid. 
Egentligen kvittar det hur varma Shepherd-tofflor jag stoppar fötterna i eller hur många lager av varma tröjor och stickade ponchos jag huttrande burrar upp mig som den mest uppstoppade fågeln av dem alla.
Jag fryser ändå.

Är det något jag saknar från där vi bodde innan...
... så är det en enda sak.
En enda.

Och det är kaminen.

Men nu har vi hittat den här. En pelletsbrännare som inte kräver någon skorsten och som dessutom verkar bra mycket smidigare och mindre sotig och besvärlig än en vanlig vedeldad kamin. Den här kan man ladda full av pellets och sen tidsinställa vilket kortfattat och mycket förenklat betyder att poff elden tänder sig av sig självt när man fortfarande ligger kvar i sängen under lager av dun och så vaknar man och stiger upp till ett varmt och välkomnande hem.

Inte klokt så smart.

~ en sån vill jag ha ~

 

söndag 17 november 2013

Jag drömmer om väggar i Kalklitir.


Du vet känslan när man kommer hem från ett nyrenoverat, fräscht hotellrum och liksom nästan ser på hemmet med nya ögon.
Inte kritiska kanske. Absolut inte. Inte här.
Men nya.

Nya ögon, ny blick som gör att inredningsintresset som ibland går på sparlåga får extra energi och skakar igång med buller och bång.

Så var det för mig.Vi vet ju att varje rum, utom Indras för det är precis nyrenoverat, behöver lite kärlek och omtanke - fast i ett behagligt mak. Ingen brådska alls. Men så att vi får sätta vår prägel på hemmet.

Men ändå.
De där nya ögonen.

Så efter att ha dragit handen längs sandfärgade och vitmålade väggar i badrummet på hotellet vill jag nu gå loss med Kalklitir här hemma. Den där färgen som tycks vara på allas läppar just nu. Jag vill ge vårt sovrum lite extra sköna väggar och vårt badrum samma känsla som det på Teneriffa. Två rum att ge Kalklitir.


Att färgen dessutom är miljövänlig är ett stort extra plus. En isländsk produkt som består av vatten, kalk och pigment som ger en mjuk betongkänsla.

 Det går att beställa hem handmålade provfärger för att få ett bättre hum om det hela, men det fiffiga är - att om man inte hittar rätt färgnyans här går det utmärkt att blanda två kulörter.

Till sovrummet skulle jag vilja ha något mjukvarmt. Kanske Palladio, San Saccaria eller Celadon Primo medan jag i badrummet - vars renovering inte kommer på fråga än på länge om jag får sia om saken - skulle jag vilja dänga på med något mer kraftfullt som Deloriet eller Winter Primo. Kanske i kombination med några väggar Ivory?Kalklitir finns hos både Nordljus.net och Inreda.com