lördag 31 augusti 2013

Loose fit.

Provrummet, H&M, Provrummet.

Loose fit-byxor i skön modell och uppklädd design. Passar till den underbart sköna koftan nedan. Den kommer jag att bo i i höst.

I dag; karateträning, simträning och flyttpackning.


Gina Tricot, Boozt, Avannafredag 30 augusti 2013

Playful autumn.I år tänkte jag försöka vara ute i god tid med julklappsinköpen. 
Jag vet att sommaren knappt tagit slut - det var bara ett ögonblink sedan jag blev höstförkyld till exempel och de flesta har inte hunnit få undan grillen än eller slutat upp med att åka till badstranden (vi själva var där för inte så många dagar sen) - men samtidigt vet jag också hur fort tiden går.

Som student är det dessutom viktigt att portionera ut utgifterna under en jämn period hellre än att ösa på allt i fattiga december när csn fått för sig att vi kan klara oss på en mindre summa pengar. 

Så nu sitter jag här och dricker förkylningste, surfar runt på h&m och gör ett potpurri av sådant som kan tänkas hamna i barnens julstrumpa.

Har du hunnit tänka på julklappar än?

 

torsdag 29 augusti 2013

Att gråta över spild mjölk.

Weit

Under mitt nuvarande lärarvikariat fick jag den stora äran att följa mina elever på deras slöjdlektion. Inte så att jag trädde in och var slöjdlärare utan som extraresurs men väl så att jag fick känna på den inspirerande, rofyllda, härliga miljö som en slöjdsal bjuder på. 
Ni vet. 
K R E A T I V I T E T och G L Ä D J E.

Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, det är det inte.
Jag kan inte förändra hur mycket jag än vill så då är det bättre att blicka framåt och kanske hitta en ljusning där men...

 jag kan ändå inte låta bli att vara både ledsen och arg över att jag inte fick möjlighet att utbilda mig till slöjdlärare. När jag sökte in till lärarutbildningen erbjöds vi fem praktiskestetiska ämnen att välja mellan; bild, musik, teknik, slöjd och idrott och hälsa. Dock plockades båda mina förstahandsval bort när det så var dags för oss studenter att göra vårt ämnesval. Slöjd och teknik försvann och lämnade mig med lång näsa och snopen blick.

Idrott och hälsa i all ära men det är inte jag som lärare.
Jag vill inte undervisa i ämnet.
Jag vill undervisa i slöjd.

Och det känns lite grann som om dörren dit stod på vid gavel men att just som jag kom fram dit och skulle ta ett glädjeskutt in i en slöjdsalsframtid smälldes dörren dit igen rakt i ansiktet på mig.

Det är klart att jag måste få känna sorg, besvikelse och ilska.

Och snälla. Om du har vägarna förbi här, vill du göra mig glad genom att rösta - klicka på bilden nedan - om du inte redan har gjort det.  

Tack tack tack.


onsdag 28 augusti 2013

On the edge.

Weit

Även om jag älskar fart och fläkt kommer det dagar då jag känner att jag har svårt att greppa tiden i fast hand. Jag står liksom och svajar.

Det går ju att balansera så ett tag. Det gör det ju. Även om jag egentligen har ganska dålig balans. Men sen vill jag gärna kunna ta ett steg tillbaka från kanten och stå stadigt med båda fötterna även om tiden far.

Vissa dagar bara är såna.
Liter mer svajiga och lutande än andra. Som i dag, när jag jobbar sent och knappt hinner hem förrän jag ska iväg igen på möte. Att jag därtill är förkyld gör att all min energi jag så väl hade behövt för att hålla mig upprätt går åt till att mota bort nästäppan.

Men det är ju så. Det går en tid och sedan, liksom av sig självt, står jag där igen med båda fötterna på jorden. Och det är ju det fiffiga. Att även om det svajar och balansen är svår att hålla så är det alltid på gränsen jag balanserar. Jag kan alltid ta ett steg tillbaka när det lugnat ner sig. Inte tiden kanske. Men sättet att tackla den på.

Och snälla. Om du har vägarna förbi här, vill du göra mig glad genom att rösta - klicka på bilden nedan - om du inte redan har gjort det. 
Tack tack tack. 

tisdag 27 augusti 2013

Att ge sig ut på butiksjakt.

Ibland är dagarna extremt långa men kraven desamma. 
Alltid. 
Laga mat, handla, plocka... och uppdatera höstgarderoben. 

Är det då inte perfekt att butiksjakt finns? 
Under tiden som du slängt in ett paket djupfryst köttfärs att tinas i micron kan du snabbt och lätt surfa in på sidan och söka efter svenska butiker och varumärken. Som grädde på moset kan du dessutom också hitta aktuella rabatter och erbjudanden. 
Perfekt. Butiksjakt arbetar ständigt för att hitta de allra senaste rabatterna och kampanjerna som bidrar till att du som kund ska kunna handla billigare i nätbutiken. 
Just nu får du till exempel 30-50% rabatt på flera av dina Nelly-favoriter eller 75 kronor rabatt om du handlar för mer än 500 kronor. 

Älska rabatter liksom.Här är mina favoriter från Nelly-rean.

Vilka är dina?

 

Coster copenhagen.

bilder: provrummet.se

Alltså jag dör vilken snygg outfit. 
T-shirt och härliga baggybyxor från Coster copenhagen.

Kläder att bli gladkvillrig av.

 

måndag 26 augusti 2013

5.2 dieten - utvärdering så långt.

Nu har jag kört med 5:2-dieten i ungefär en och en halv vecka och nu tänker jag att vi kör en liten utvärdering för att se hur det går.
Okej?

Tredje halvfastedagen var värst hittills. 
Jag hoppas att det förblir så.

Jag tänkte konstant på mat och blev fruktansvärt irriterad när eftermiddagen och kvällen närmade sig.
Det var tortyr.

Nu är jag inne på fjärde halvfastedagen och känner mig taggad, glad och positiv.

Så här gör jag.

Jag fastar (oftast) måndagar och torsdagar då jag håller mig till 500 kcal. Övriga dagar i veckan äter jag "som vanligt", precis så som jag gjorde innan 5:2. Däremot har jag redan nu märkt av att jag tänker nyttigare och äter mindre även under dessa dagar, precis så som det är tänkt egentligen. Hela vår livsstil cirkulerar så mycket kring mat och ätande och jag är helt säker på att vi äter alldeles för ofta och på tok för mycket. Tanken är att hamna på 2000 kcal eller mindre övriga fem dagar. 
(Jag har ingen aning om hur många kalorier jag hamnade på tidigare eftersom jag aldrig räknat mat i kalorier förr).


Men helgerna då? Äta "som vanligt", menas det att jag fortsätter att unna mig?

Ja, då unnar jag mig något lite extra gott utan att skämmas. Precis som förr.


Jag har dammat av en gammal viktväktarbok som jag aldrig egentligen har kikat särskilt noggrant i tidigare. Jag tror jag fick boken gratis när jag gick med i en bokklubb back in the old days. Hur som helst känns det som om den kommer till sin rätta nu. Eftersom jag kan tycka att det är svårt att veta hur mycket kcal livsmedel innehåller och räkna ut det rätt är boken perfekt i och med att det står exakt hur mycket kalorier en portion innehåller.

Tanken är nu att göra en handfull basrecept - frukost, lunch och middag att ha till mina halvfastedagar och bara hålla mig till dem utan alltför stor variation. Så slipper jag tänka för mycket på mat dessa dagar utan har allt färdigplanerat och inrutat. 

Det går att dela upp de 500 kcal för kvinnor (600 kcal för män) på en, två eller tre måltider. Hittills har jag ätit tre mål om dagen men funderar på att plocka bort eller i varje fall minska ner frukosten lite eftersom jag märker tendenser att bli väldigt hungrig runt middagstid. Här kan man naturligtvis pröva sig fram tills man hittat den strategi som passar bäst.

För mig är det lättast att fasta dagar då jag är ledig. Jag kan gå hemma och plocka utan att bli hungrig eller tänka på mat på många timmar. Jobbar jag är det värre. Då är dagen så inrutad i frukost, lunch och mellanmål. Därför funderar jag på att flytta min måndagsfasta till söndagar.


Hälsoeffekter då?

Redan nu märker jag att jag har fått mer energi. 
Jag har varken mätt eller vägt mig då jag inte behöver gå ner i vikt så där vet jag inte om det har hänt något. Allt jag vill åt är energin och de positiva hälsoeffekter som sägs komma med dieten. Minskad risk för cancer och så vidare.

Fortsatt utvärdering följer... 

söndag 25 augusti 2013

Dressed for success.


Jag kan inte låta bli att surfa runt bland höstmodet och i dag fastnade jag för Rag and Bone och la ihop ett collage av produkter som tillsammans skapar en riktigt classy, men ändå skön och avslappnad stil som jag gillar skarpt och inspireras av.

Jag älskar kavajen Timeless - just det tidlösa i den. Att ett mode verkligen består och blir genuint och äkta. Det gillar jag. Och ser ni? De snygga skinndetaljerna som går upp en bit på ärmarna. Så läckert om ni frågar mig.

Länge förfasade jag mig och höll mig på tryggt avstånd från de fladdriga byxorna som är så heta just nu. Men så har jag tänkt om. Fladdriga byxor med fötterna i prydliga boots med klack och till den där chica kavajen, ja då kan man inte vara annat än rätt klädd i höst. Byxorna är dessutom i ull så jag kan tänka mig att de värmer skönt en kylig höstmorgon. Jag tänker mig tågstation. Försenade tåg. Snålblåst. Klädd i ullbyxa känns det ändå okej. Helt okej.

Till det skulle jag bära en lös och ledig t-shirt så att looken inte blir för classy, trist och uppklädd. Dressed for success helt enkelt. Just så känns looken.

 

Gladfärgsgul tvättstuga och groventré.


Jag gör som alla andra.
Bläddrar i nya IKEA-katalogen.

Jag fastnar för den gulmålade tvättstugan. Visst är den fin?

Gult alltså. En färg att bli glad av. Och kanske blir det roligare, i alla fall lite, att tvätta då?!

Det kan tyckas att det inte står högst på listan att måla vår nya tvättstuga gul men å andra sidan kommer den också att tjäna som vår groventré och därmed användas för dagligt ut-och-inspring av hela familjen. Ett lager färg känns därmed mer befogat att påskynda.

Jag tänker lite så här.
En gul tvättstuga kanske lockar till roligare hushållssysslor så att tvätten snabbt forslas undan vilket då per automatik innebär en snygg, prydlig groventré utan högar av smutstvätt. Ett välkomnande intryck helt enkelt.

Ett lager gul färg.
Starten på ett glatt slaviskt tvättschema.
Vilken är din glad-färg?

 

lördag 24 augusti 2013

Det är kläderna som gör det.

Weekend - eller träningsbag från Bubbleroom.

Nu när träningen så sakta drar sig inåt, liksom växlar utesäsong mot gym, sim-karate- och handbollshallar kommer jag åter på vad det är som saknas.

En ordentlig träningsbag som rymmer både handdukar, skor, ombyten, drickaflaskor och skönhetsprodukter!

Jag hittade den här jättefina rymliga bagen inne hos Bubbleroom och blev genast taggad att fylla den med allehanda träningskläder och ge mig av till gymmet, trots halsont. Efter att ha ägnat förmiddagen åt intervaller kom jag på att man inte ska träna pulshöjande vid just halsont. Nåja.

Det blev bara så. Jag hade tänkt mig en rask promenad, men sedan jag snörat på mig träningsskorna och stoppat lurarna som pumpade springvänlig musik i öronen kunde jag liksom inte hejda fötterna från att dansa fram i spåret.

Förutom den snygga bagen hittade jag också en hel rad prisvärda träningskläder inne hos Bubbleroom.
Heja sånt.

Jag gillar att träna i svart addat med klatschiga färger. Som mina svarta Nike med turkos snören eller dessa träningsbyxor med blått midjeband för att liksom lite grann skoja till det. Och skoja till det är just vad som krävs för att göra träningen lite extra rolig.

Svart, cool, tidsenlig och sval trygg bas som förstärks av knallglada färger som lekfullt smackas på och gör att träningen blir rolig och stark. 


Så klart är det kläderna som gör det.


 

Tävla och vinn din kurslitteratur.


Jag vill bara tipsa alla eventuella studenter som läser om den här tävlingen.

Inte så tokigt va?


 

fredag 23 augusti 2013

Gör mig riktigt glad.

Den här veckan kom fredagen verkligen i alldeles rätt tid. 
Hade det varit bara torsdag hade jag nog lagt mig ner i en hög och lipat lite grann. 
För att sen ta nya tag.

Nu slipper jag det.
Nu har jag en hel helg att energiboosta och krama om mig på.
Och moffa färsk pasta, ostar, godis och vitt vin.

Weit


Jag har haft en jättebra dag på jobbet samtidigt som jag också har haft en mindre bra dag.  
Det är den tiden i månaden då jag är extra känslig och tar åt mig av precis allt och inget och därtill lägger på mig extra börd och skuld alldeles på egen hand, trots att jag innerst inne vet att det inte är befogat. Något av det.

För det första är jag inte färdig lärare ännu.
För det andra är jag en väldigt duktig icke färdig lärare redan.

Så det så.

Men för att göra mig extra glad får ni gärna hjälpa mig på traven att erhålla motivation för en ny hälsosammare livsstil genom att klicka på bilden nedan.

Ett enda klick är allt som krävs.


Honkydory - rea.


En av mina absoluta favorittröjor, Knit Star Sweater, finns nu på rea för ett riktigt vrakpris. Jag gillar den i den här svala färgen Chambray blue, men den finns även i färgen orange och korall för den som så önskar.
För att vara riktigt het på gröten skulle jag välja att kombinera tröjan med mina svarta Please eller mina Pulz jeans och därmed helt frångå studentlooken som mest består i att skrota runt i gamla plagg från tidigt tjugohundratal.

Den roligaste shoppingen, anser jag, är när jag kan göra riktiga kap och får möjligheterna att lägga vantarna på något jag suktat efter riktigt, riktigt länge. 

Alla tröjor ovan, samtliga från rean, hade varit riktigt snygga och mysiga att bo in sig i nu i höst.

~ i dag har vi dock haft sommarvärme. Skolgården har varit otroligt varm och skön att vistas på ~

 Vilka är dina höstfavoriter och vad blir dina rea-kap?
Håller sommarvärmen i sig finns här exempelvis några riktigt snygga shorts som tillåter spirorna att luftas.
Ta en titt vet'ja.


,

Mina favoriter - träningsplagg.

Träningssko, linne, tights, trosa, väska, flaska, strumpa, top.

Jag vet inte vad det är som gör det.
Det kommer liksom med sommaren på något sätt och sedan, när sommaren drar sig tillbaka, ligger känslan kvar där. Och med den energiska känslan är hösten nästan lite okej att ta emot. Den kommer ju vare sig man vill eller inte, så varför inte möta den med hälsan i fokus?

Jag har hört eller läst nånstans att just nu är tiden då svenskarna surfar runt allra mest efter hälsotips.
Själv provar jag just nu lite trevande 5:2 - dieten, säga vad man säga vill om den, och känner mig toktaggad till att börja gymma till hösten.

hälsosam ~

För att snäppa upp motivationen ytterligare lite till är det lätt hänt att jag fastnar och surfar runt efter nya träningskläder och accessoarer. Vem vill inte försöka se hot ut på gymmet? Inte hot som i utpumpad utan hot som i läcker. Så klart. 

Ja, jag vill i varje fall!

Hos Sportstyler har jag hittat alla produkter ovan som alla ropar åt mitt habegär att genast göra en snabb rörelse med klickfingret.


Hjälp mig gärna att komma i form och bli så där hot som jag önskar.
Det pågår en tävling på bloggportalen där tio vinner ett presentkort - och en av dessa tio blir dessutom överlyckligtglad vinnare till 10 000 kronor att handla träningskläder och skor för hos Sportstyler.
Jag vill absolut ta den chansen.


Rösta gärna på mitt inlägg genom att klicka på bilden nedan.

Tack tack tack snälla. 

torsdag 22 augusti 2013

Inreda, ta över, rå om och ge kärlek till ett barnrum.


Det är inte klokt vad mycket vi längtar efter att få flytta och inreda vårt nya hem. 
Det är som att vi lite grann tappar gnistan här hemma och bara går och drar i väntan på...

... att få pyssla, rå om och ge kärlek.

Att tapetsera är ett relativt snabbt och lätt sätt att förvandla ett rum och ta det till helt nya höjder. Det svåra är helt enkelt att fastna för en tapet och hålla fast vid den. Inte ångra sig.

Det finns ju trots allt en hel del att välja mellan.

Jag har hittat den här ljusrosa söta saken med blommor och Mimmi Pigg som jag tror kan bli en fin fondtapet i lilltjejens rum. Du hittar den hos Barnrummet. Resten av väggarna och garderobsdörrarna vill jag ha vita, minus en av de fyra garderoberna som nu är målad med svart skoltavelfärg. Jag tänker att det kan vara ett roligt inslag där barnen kan rita och skriva små meddelanden.

Hos Barnrummet hittade jag också de söta rosa muggarna som är perfekta att plantera små blommor i och ha på fönsterbrädan. Roligare inslag än vanliga krukor i ett barnrum tycker jag.

Och så den söta fluffiga lilla haren då!
Vår lilltjej älskar gosedjur och nu när vi har börjat packa ihop hennes rum i flyttlådor kunde vi fylla fyra stora kassar med just bara gosedjur.

Det bästa med haren?
Den ger trygghet och värme. Genom att köra den några varv i micron blir den extra kramgo. Dessutom kan jag tänka mig att den doftar underbart eftersom den förutom vetekorn är fylld av krossade lavendelblommor. En perfekt vän att krypa ner med i tevesoffan eller i sängen inför natten.En gäst på jobbet.Tja, vad säger man? Att det man inte har i huvudet, det får man ha i benen? Det är inte alltid lätt att ro i hamn vardagslivet. Puzzlet. Och det blir extra svårt när jag inte har fasta tider på universitetet och dessutom jobbar timmar på skolan vilket medför ännu fler obestämda, oregelbunda tider. Samt Chris' rullande schema på det = noll koll.

Nu har vi gjort en dundertabbe. Mannen jobbar kväll samma dag som jag har stängning på skolan/fritids. Japp, thats life. That's planning när den är som allra bäst. Eller så.

Jaja, då får man vara kreativ och lösa det som man inte löste i tid. Engla är gäst på mitt jobb. De två stora reder sig själva ett tag.

En barnsoldats liv.


Det är mycket jobb nu. 
Just precis så där som jag hade önskat att det skulle bli. 
Hela sommar'n full, minus fyra veckor semester.

Tacksamglad över det.
Jag samlar erfarenheter och pengar och får vistas i en varm social miljö. 

I dag slutar jag tidigt och gillar det precis lika mycket. Att gå från jobbet som att gå till.
I eftermiddag ska jag försöka få tid till att styra upp uppdrag jag har och dessutom ordna reda och schema i barnens aktiviteter och skoldagar. När är det handbollsträningar och vilken tid? När har de idrott? Vilken tid slutar de? När är det skolfotografering och när är föräldramötet? När börjar karaten... Och så vidare. Jag är hopplös på sånt men tänker att det nog ändå kan vara ett ganska bra personlighetsdrag eftersom jag i och med min nollkoll faktiskt uppfostrar ansvarsfulla barn som själv får ha koll, lite grann.

Ja. Och så mycket jobb.
Jag är sån. Att jag helhjärtat går upp i det jag gör för stunden utan plats att trycka in något annat just där och då. Som i förrgår då jag försökte stoppa i mat i min yngsta dotter trots att hon stunden innan berättat att hon varit på Max med sin faster och ätit sig mätt. Mitt i dialogen hade jag nämligen försökt bolla andra bollar i luften. Hopplöst det där. Jag behöver bara komma hem och landa och andas en, två, tre sekunder först för att sen helhjärtat kunna glida in i nästa Nu.

I dag är det 5:2 - fastedag men jag tänker att jag ändå ska ta mig runt på en runda när jag kommer hem för som sagt, det är mycket jobb nu och vardagsträningen har blivit lite lite grann lidande det senaste just för att jag inte har hunnit.

Jag vet. 
Världens sämsta ursäkt.
Jag skulle ha kunnat ta cykeln till jobbet några av dagarna.

 Men så vill jag få tid att läsa några fler sidor i världens mest otäcka bok som samtidigt är så bra. En unik historia som är en direkt ögonvittnesskildring ur en barnsoldats liv. Alla bör läsa den. Och när jag åker buss till jobbet får jag tid att läsa.

Perfekt.

Jag ska bara hitta ett sätt att försöka placera in allt jag vill i ett och samma dygn.

 

onsdag 21 augusti 2013

Att ge ett sovrum lite kärlek.


Det här är vår äldsta dotters blivande rum och det kommer att prioriteras allra först vad gäller kärlek och omsorg i form av ett lager färg och nya tapeter.

Tror jag det. Inte är det många tioåringar som blir tjolahoppasanglada och genast bjuder hem tjejgänget för att låta dem beundra den vackra Emil-bården. Nepp, nepp.

Emil i all ära, men inte här.Här blir det i stället Rom och Paris, lutande torn och frihetsgudinnor. 

Basen blir vit, accenten blir... främst turkos som tas upp fint i fondtapeten och kanske, om jag lyckas övertalatyga en viss dotter, blir skrivbord och hylla ljusrosa. Eller så. De behöver ändå ett nytt kärleksfullt lager målarfärg och varför då inte byta det vita mot rosa?!

Vidare kan det ju sen hända att resten av färgerna i tapeten kommer att dyka upp lite varstans annars i rummet.

Det kommer att bli så fint.

  

tisdag 20 augusti 2013

Mardarsniglar till middag.


Vi har fått en gäst värd att dö sötdöden för.

Det är en igelkottsunge som är på besök. Här tillsammans med Totte Toll och Pelle Lelle, bröderna bus som ständigt tänker på matmatmat.
Bara mat. Alltid.

Och igelkotten? Jo då, den äter kaninpellets och mördarsniglar.
Kan ni tänka er. M Ö R D A R S N I G L A R till middag.
Yummie.

Men.
En särdeles välkommen gäst med andra ord.

Finsmakar'n.

 

Jag lever, pappa.Ni vet hur det är? 
När man totalt snöar in sig på något och då är det bara det som gäller.

För min del handlar det just nu om biografier som jag försöker plöja med jordens hastighet innan jag sedan måste ner med näsan i kurslitteraturen igen om två veckor.

Jag lever, pappa är en verkligen stark, gripande och välskriven skildring av en överlevare och hennes pappa. Två dagar tog det att läsa ut den. Det gick liksom inte att sluta.Har du tips på några biografier jag absolut inte får missa?