fredag 31 maj 2013

Hur jag spenderar min fredagskväll.

Weit
Ikväll bänkar vi oss framför Let's Dancefinalen men innan dess ska jag försöka lista ut hur jag ska göra för att låsa upp min mobil jag glömt pin-koden till. Den skulle bara uppdatera lite men startade om och jag vet att jag städat bort det lilla plastkortet på något käckt ställe, vet inte vart. När jag äntligen jagat rätt på vem min operatör är (frågade Chris) kunde jag läsa mig till att såna som jag som slarvar bort sin pin-kod (och därmed puk-kod) kan finna puk-koden på fakturan. Som jag betalt och Chris rivit till småbitar och lagt i återvinningskassen. Pussel. Jajamen och till sist hittade jag rätt kod och nu ska jag bara komma på exakt hur jag ska använda denna puk-kod (ibland kan livet verkligen vara hysteriskt besvärligt). Men sen. Sen ska jag ta min pocketbok - för det är jag värd (har även pluggat en del i dag) - och sätta mig på altanen och läsa ända fram till Let's Dance börjar. Så det så. Ville bara säga det.

 

Inredning och utredning.

Radio, pall, picknick.

Med nytt hus att ta oss an har min lust och inspiration för inredning ökat enormt. Nu känns det roligt igen. Jag har massor av idéer både gällande inredning och utredning (ja, jag tycker att det borde heta utredning när man gör fint på altaner, balkonger, växthus och trädgård. Såklart. Det är ju logiskt). Det kommer att bli så fint.

 

torsdag 30 maj 2013

Provjobba.

Weit

Jag älskar när saker och ting uppenbarar sig för mig serverat på silverfat för precis exakt så enkelt ska livet vara emellanåt. Jag åker till Åby simhall för att provjobba ett jobb som jag sök men som från början sökte mig. Ännu ett extrajobb i höst är välbehövligt, roligt, lärorikt och välkommet.

 

Maran från förr.

Weit
Natten fortsatte väl lite i gårdagens tecken med oroliga drömmar och känslor. Den där maran från förr som idag obefogat rider mig och jag bara måste lära mig att kasta av henne. Det där var då. Inte nu. I dag är jag mycket starkare och vet innerst inne att jag är värd precis lika mycket som vem som helst annan och att prestationer inte bygger människovärdet. Ändå plågar det mig. Att jag presterar dåligt och så får jag för mig att andra värderar mig och sig själva i mig. Att jag genom att vara dålig ska få andra att växa. Det är ju struntprat.

På samma gång som jag är glad över att idrottsterminen är över, för den har varit jobbig personlighetsmässigt, är jag så glad över att jag har fått gå den. För samtidigt som det är jobbigt att växa sig stark är det välbehövligt. Och jag har haft så roligt - merparten av tiden. Dipparna har bara kommit ibland och går att räkna på ena handens fingrar. Men det finns fram och baksidor av allt.

 

onsdag 29 maj 2013

Jag behöver inte spela pajas längre.

En sån där dag igen. Jag sitter äntligen äntligen på tåget hem. Jag har inte hört hemma på idrottshögskolan idag och självförtroendet har åter sågats ner vid fotknölarna. Det blir så ibland när det är aktiviteter jag försöker lära mig bemästra och gamla hemska känslor från förr jag får brottas med. Idag är jag glad att idrottsterminen är över och bara tentorna återstår. Snart är det "sommarlov" med akademiska studier och jag behöver inte längre leva med känslan att prestera sämst. Jag behöver inte spela pajas längre så av med den fasaden. Och snart är jag hemma!

Finito.


Egentligen är jag alltför okoncentrerad med tankarna på annat håll än på den sista idrottsdagen på Idrottshögskolan (nu har vi bara två tentor kvar och sen finito). Fjärilarna dansar otåligt i magen med den ljuvliga doften av söta syrener och körsbärsblom som barnen plockade åt mig under cykelturen i går dröjande kvar i minnets doftcentra. Jag skulle hellre sitta här och lukta på blommorna och låta fjärilarna dansa fritt. Men väskan är packad med både fotbollsskor och inomhusskor och jag ska försöka vara närvarande även mentalt även om jag fortfarande inte kan tro att vi kan ha sån flax och att just flaxet gör att jag är alltför okoncentrerad med tankarna på annat håll än på den sista idrottsdagen...

tisdag 28 maj 2013

Förbannelsernas moln.


Jag tänkte att jag skulle köra en repris av gårdagen. Ni vet. Solstol. Sol. Lite Håkan Hellström och anatomitentaplugg. Men just som jag laddade upp med solglasögon och hela kittet dök ett stort grått moln upp på himlen. Förbannelsernas moln.

Thunderstorm.

Weit

Just som jag har packat färdigt LillMasis utflyktsväska börjar det åska och regnet hänger förstås tungt från himlen. Det är synd nu när det vankas avslutningsresa för förskolans 5-årsgrupp men man kan inte ha flax med allt. Alltid. I går hade vi flax med så mycket annat som visserligen inte är rott i hamn än men flax hade vi och så länge vi plaskar runt och flyter med i strömmen är det bara att njuta. Och i sammanhanget - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Hur många gånger har man inte hört det uttrycket och förfasat sig över käckheten bakom orden?! Fast jag inser ju, att turen måste fördelas lite så att det inte går för bra och vad gör väl då lite regn? Så länge det åskar och regnar och vi flyter med strömmen.

 

måndag 27 maj 2013

Lite mer csn tack till oss som tappert strävar.

Weit

Maj månad.
På alla sätt och vis en härlig månad så där mellan vår och sommar i all sin skira grönska.
På alla sätt och vis också en väldigt stressande och ekonomiskt krävande månad. Det är tentamensplugg och inlämningsuppgifter, det är avslutningar både i skola och i aktiviteter, det är läger, basarer, skolresor och en mängd datum att hålla i minnet och här är jag absolut inte den perfekta föräldern. Jag failar big time. (Att vi sen lägger in en husförsäljning mitt i... ja, det liksom slumpade sig så och det är ju bara att köra på. Och jag har fått många frågor om varför vi säljer. Hörrni, ta och maila mig på telmus@msn.com så förklarar jag närmare).

Och mitt i all stress får vi studenter bara halva csn just som skolresor ska betalas, det ska köpas matsäck (fast skolan ska vara kostnadsfri och barnen ska serveras lunch), det ska samlas in pengar till presenter till lärarna och så vidare. Små struntsummor kan tyckas men inte alls i sammanhanget. Jag längtar till jag får både sommarkurs-csn, timlön och skatteåterbäring om några veckor. Samtidigt som jag är irriterad över att jag alltid behöver söka sommarkurser bara för att slippa äta nudlar och bo på en trasmatta under en pappkartong på trottoaren - och ja, jag går lite till överdrift här men det är fel i systemet. Överdrivet fel. Som heltidsstudent ska du inte behöva jobba extra för att få hela årets ekonomi att gå runt. Lite mer csn tack till oss som tappert strävar.
 

söndag 26 maj 2013

Karate-kidsen på gradering.

Från vitt bälte till vitt bälte med ett rött streck.
Som tur var kunde jag låna ut Alvin till en kompis som först tog honom med ut på en löprunda och sedan hem till sig så jag helt kunde koncentrera mig på barnens gradering och slippa springa fram och tillbaka till bilen. Chris cyklade Göteborgsklassikern med några kollegor och vi kunde inte lämna Alvin hemma då vi i dag hade förhandsvisning på Villa Freja. Det verkar flyta på bra på den fronten och nu är det bara att hålla tummarna för att det klaffar hela vägen.

Välkommen hem till oss.


  Här kan du om du vill se hela Villa Freja.

lördag 25 maj 2013

Arlas mjukglass i stora lass.


Jag är väl egentligen ingen glassälskande person men på sommarhalvåret kan det vara läskande gott med en glass om det är riktigt härligt varmt. I går när vi handlade middagsmat efter handbollsträningen snubblade vi över Arla Kökets Mjukglass. Är det någon som har testat?

Nu kan du ansöka som testpilot och få chans att provsmaka glassen.

fredag 24 maj 2013

Villa Frejas hjärta.
I dag ger jag er Villa Frejas hjärta och där bakom får ni en glimt av LillMasis rum. Ljust och fint, inte sant? Jag är nöjd med bilderna. Och ni ska få se fler vid ett annat tillfälle.

Nu ska jag strax bege mig till mitt andra hem, universitetet och bland annat leda mina studentklassisar i uppvärmning med temat samarbete. Jag ska låta dem leka Gravida Ormen minsann. Jag vill ju gärna ge dem chans till lite intimitet så här i slutet av terminen. Mohaha.

 

torsdag 23 maj 2013

Om att växa sig stor.


... däremot förbannat kul.
Familjen påtalar dock ganska ofta att jag blir vresig och okoncentrerad på allt som inte ryms inom mitt tunnelseende när jag hamnar i intensiva tentaperioder i skolan - så där måste jag lära en strategi som kan hjälpa mig bredda seendet. För jag älskar att befinna mig där.

Den här terminen har på så många olika sätt varit utmanande och fantastiskt roligt. Snart är den slut och det är tråkigt. Jag vill inte sluta idrottsutbildningen utan fortsätta att läsa tillsammans med de flesta av klassisarna jag nu läser med. Saknar inte de gamla från lärarprogrammet det minsta lilla.

Utmanande och lärorik ja.
Utmanande för att jag har brottats med gamla rädslor för i stort sett all idrott och övervunnit mig själv både en och miljarder gånger och överraskar min lärare positivt. Jag kan klappa mig själv stolt på axeln. Jag har skrattat åt mig själv, med mig själv och bjudit på mig själv och låtit andra skratta med mig för saker och ting går så mycket lättare då. Och lärorik för att jag har fått uppdrag som studentrepresentant som jag egentligen inte trodde att jag skulle behöva brottas med när jag åtog mig uppdraget (ni vet det där tänkandet att det kan hända men det händer inte mig för inte målar vi fan på väggen i förväg). Och från att ha "kommit på kant" med en lärare kunna vända det till något väldigt positivt och i stället komma "på god fot med..." är en konst i sig som kräver profession som jag är glad att jag erhållit i all min envishet att växa som student och lärare. För att inte tala om all träningslära och anatomi jag lärt mig. För ja, trots allt har jag lärt mig en hel del anatomi även om kursen fortfarande är under all kritik. Men lite gick tack och lov att rädda.

Förbannat kul.

 

onsdag 22 maj 2013

Att andas och presentera en vinnare.


Det är mycket nu. Många roliga saker som händer men som dock gör att jag känner mig stressad mitt i lyckobubblet. Det är på gott och ont det där, när många roliga saker samlas runt på en och samma gång. Och jag drar lite grann efter andan och hoppas att jag inte glömmer just det. Att andas.

Och så har vi ju en vinnare i tävlingen om valfri väggtext. Det blev den här tjejen. Stort grattis.
Maila mig - telmus@msn.com för vidare instruktioner.

 

Återhämtad förlorad sömn.

Teres Major är lite mör efter hajken, balansen på grund av för lite sömn är inte på topp och några andra små blesyrer gör sig påminda i händer och rumpa, men förutom det och att jag försov mig en hel timme är jag helt okej efter hajken. Och att försova sig kanske kan likställas med återhämtad förlorad sömn?! Nu börjar dock tentastressen attackera mig igen. Hade jag vetat var min gräns når hade jag för den här gången lagt mig strax ovan godkändgränsen, men i vanlig ordning pluggar jag på för ett VG i rädslan att inte nå upp till godkänt. Svaren på frågorna börjar dock sitta och skänker en smula lugn som ett lock över stressen.

måndag 20 maj 2013

Vi paddlar mot Silverberget där vi slår läger för natten.

Weit

Det blir lite dött här just nu.
Inte nog med intensiva tentaperioder och uppiffning av Villa Freja. Vi drar på tvådagarshajk också med dålig täckning och noll chans att ladda telefoner för uppdatering. Det sägs ha en avstressande inverkan så det är väl bra. Vi får se när vi ses. 

 

söndag 19 maj 2013

En helg att få magsår av.


Den här helgen är utan dess like balanserande på magsårsranden.
Tur att jag älskar att studera för annars hade jag behövt skriva att jag egentligen inte hinner något jag vill göra den här helgen, bara saker jag måste. Men nu har jag turen att älska mitt liv, mitt jobb (mina studier) och att jag har två kommande stora tentor är faktiskt ganska roligt. Om än stressande.

Och sen blir saken förstås inte bättre av att vi precis i den här perioden lagt in intensiv piffing och uppsnyggning av Villa Freja. Att lägga minsta lilla pryl på rätt plats. Det stressar mig värre än studierna och hade jag velat hade jag likt strutsen kört huvudet i sanden här och bara öst på med studier. Men det får förstås balanseras lite snyggt. Exempelvis unnar jag mig ingen sovmorgon utan tassar upp långt innan alla andra för att beta av några studietimmar. Och varför gnälla? Det blir bra i slutändan och det är allt som räknas just nu.

I dag måste jag dessutom packa inför hajken och vi måste köpa blommor till altanen och lite färskingar att sätta i vas. Helst av allt hade vi behövt slå med ett trollspö men eftersom det inte riktigt fungerar så i verkliga livet får vi göra så gott vi kan med det vi har.

 

fredag 17 maj 2013

Robert Kronberg.

När jag är på Åby fritidscenter och lär elever hoppa höjd och längd och stöta kula och allt det där - och därtill får top of the top-betyg av min lärare för min insats passar jag såklart samtidigt på att leka paparazzifotograf igen. Den här gången både pratade jag med och fotade Robert Kronberg, till och med hans rumpa råkade komma med på bild.

En hel värld av möjligheter.

Weit

Visserligen börjar min framtid staka ut sig med planerad master och forskartjänst men till en början hade jag ändå tänkt att komplettera min utbildning med NO och eller svenska och dylikt. Fast så var det ju den där lilla detaljen om att jag ändå inte skulle bli behörig att undervisa i dessa ämnen då de inte ryms i min utbildning. Men nu verkar regeringen vilja backa på den punkten. Har man läst en kurs med det antal högskolepoäng som krävs även om den inte ryms inom examen ska man också vara behörig att undervisa i dessa ämnen. Bra tycker jag. Självklart ska det vara så. En hel värld av möjligheter öppnar sig.

Men nu måste jag ila. De stora barnen ska på skolresa och själv ska jag hela vägen ut till Åby och leda elever i friidrott. Tjing...

 

torsdag 16 maj 2013

Glöm inte att tävla om ett valfritt väggord.


Jag kom ju på att jag är på hajk måndag-tisdag och väljer därför att förlänga tävlingen och avsluta den först på onsdag. Gå in här och tävla.

 

onsdag 15 maj 2013

Far går först och tummeliten sist.

Ut i skogen tåga alla sju. Och sen en sväng genom blomstrande botaniska. Det är strålande vackert där och det blev en riktigt härlig dag ute i skogen med klassisarna.

Leka lekar.

Weit

I dag ska idrottshögskolan ut i skogen och leka lekar. Friluftsliv minsann. Jag gillar't. Ska se om jag kan snappa upp ett och annat inför examensarbetet i utomhuspedagogik.

Just nu är det mulet med ett och annat regnstänk men väderprognosen visar positiva strålande sol och 18 grader. Heja heja. Och av med ylletröjan.