tisdag 30 april 2013

Ett riktigt långskott med tåfjutten.


Jag tänker att om jag drar på mig de här kan jag i varje fall låtsas som jag vet vad jag gör. Lite som en förklädnad så där och jag kan ikläda mig en roll som Zlatans lillasyster... eller storasyster? Herregud, hur gammal är Zlatan? Och jag. Hur gammal är jag? När jag och Chris försöker reda ut det där åldersbegreppet märker jag tendenser till att vi båda två frikostigt drar av minst ett år från våra skuldror. För ålder är bara en siffra. Men du...

Har du vägen förbi Heden i eftermiddag?
Kom förbi och säg hej!

Sist vi spelade brännboll kom en tant och sneddade över plan helt i maklig takt och här-har-jag-inte-brottom-alls-fast-jag-stör-spelet. Hon till och med stannade och pratade med några av mina kursare. Och riktigt så behöver du inte bete dig om du befinner dig vid Heden runt tvåtiden. Men vinka och säg hej. Då blir jag glad och kan kanske få iväg ett riktigt långskott med tåfjutten.

Timarco - tävlingen fortsätter.


Du glömmer väl inte att delta i den här fina tävlingen där du har chans att vinna en valfri sport-bh från Timarco?

Kika in här och tävla.

* * *

Tävlingen pågår till och med 3/5  ... är dessa fina smällkarameller i underbara färger från Casall.
 

måndag 29 april 2013

Från Skatås till spårvagnen.

Vilken kanondag det här blev. Det regnade hela vägen till Skatås men när vi väl började orientera var det uppehåll och det började inte regna igen förrän vi gick från Skatås till spårvagnen. Vilken flax man kan ha ibland alltså.

Och sen ett glädjande besked på det som gör att målet för en av våra drömmar inte är så avlägset längre. Glad!

Göteborg i ett stilla vårregn.

Weit
Vi kan väl bestämma att om det ska regna i Göteborg i dag regnar det på förmiddagen under Braides föreläsning om anatomi? Eftermiddagen viker vi åt aprilsolen som också är väl värd en chans att visa sig. Då är vi ute i Skatås på orientering och vill helst slippa en repris av Heden då vi kom därifrån som dränkta katter, frusna och olustiga. I dag har jag heller ingen chans att åka direkt hem till värmande dusch, brasa och tekopp utan ska åka direkt in till karateträningen. Så vi kan väl bestämma att om det ska regna i Göteborg i dag regnar det på förmiddagen under Braides föreläsning om anatomi?

Så fortsätter jag att fundera på vinkling av mitt examensarbete och framtida forskning inom utomhuspedagogik, och där har jag i alla fall avslöjat en av mina drömmar lite grann. Forskningstjänst på Göteborgs universitet. Undertiden som vädergudarna sköter sitt.

Och du - missa inte att tävla om valfri sport-bh från Timarco. Tävlar gör du här.

 

söndag 28 april 2013

Och hjärtat är varmt av det vi drömmer tillsammans.

Weit
Helgen fortsätter i ett ganska lagom tempo som jag faktiskt välkomnar det här veckoslutet just för att samla mig och knyta samman alla våra drömmar som börjar ta form och gärna vill leva sitt eget liv redan nu. Som kittlande fjärilar. Och det är just det. Att vi måste tygla dem lite för att allt ska falla på plats precis så vi vill ha det. Inte springa händelserna i förväg bara för att det känns så lockande. Nu. Eftersom det sunda förnuftet, som sällan råder över drömmar och längtan, säger att det är bäst att stanna upp, ta det långsamt så att allt blir rätt. Precis rätt så som vi vill ha det.

Och det är ju så fantastiskt att drömma och att få drömma tillsammans samma drömmar.

Helgen kommer därför som ett räddande plåster som lindrar och lenar en smula mot förnuftet som faktiskt skaver. Lugnet ger oss chans att stanna upp och tänka och det är som om orden inte riktigt vill komma och blicken söker sig ut där flyttfåglarna återvänder till vårvarm sol och sen kommer visst orden ändå. Precis så som det behöver vara. Och jag tror att jag håller framtiden i mina händer och hjärtat är varmt av det vi drömmer tillsammans.

 

lördag 27 april 2013

Chans till finfina fynd.

Klänning: the Wardrobe. Armband: Tokyo Jane. Skor: Friis & Company.


 Boozt's DAYs-rea fortsätter. Med rabattkoden boozttd får du 25% rabatt till och med 31 maj.

~ ~ ~

Strax ska jag ut och njuta av det fina vårvädret. En liten PW får det bli i sällskap av barnen som vill ut och cykla. Tyvärr ligger alla mina träningskläder i tvätten så jag får dra ner på tempot en aning. Ni däremot har den stora lyckan att kunna vinna en valfri sport-bh från Timarco. Ni missar väl inte tävlingen? Tävlar gör ni här.
 

fredag 26 april 2013

Timarco - tävla om en sportbh.


Woop woop, vet ni vad?! Jag avundas faktiskt er som får den här fina chansen. Hör här bara! Jag har fått den stora äran att hålla i en tävling om valfri sportbh i samarbete med Timarco. Är inte det dagens höjdpunkt så säg?

Det enda du måste göra för att ha chansen att vinna är att:

1. Gilla Timarco på facebook.
2. Gilla Villa Freja på facebook.
3. Dela tävlingen på din blogg, twitter eller facebook - om du har någon.
Och sist men inte minst.
4. Motivera varför just du ska vinna en valfri sportbh. 

 
Tävlingen håller på till fredag 3/5.
Jag håller tummarna för varenda en av er. Stort lycka till!

 

torsdag 25 april 2013

Förbereda ett tal.

Weit.
Hej fina.
Sitter nu här med en kopp kaffe och ska till att... nej, inte sjunga upp men väl harkla mig. Jag ska öva inför min redovisning i morgon och tänker göra det högt, muntligt, verbalt... Ibland är det nästan pinsamt att det är lärare jag ska bli, med drömmar om att en dag bli universitetslärare och hålla i egna långa föreläsningar när, jag är så barnsligt nervös inför en redovisning. Det är ju ingenting. En barnlek bara.

Jag ska prata om aerob och anaerob träning. Väldigt intressant.
Och på tal om träning. Det kommer snart att dyka upp en finfin tävling, lite träningsrelaterad så där, här på bloggen som jag är säker på att ni kommer att uppskatta mycket. Så håll utkik.
Säkrast för att inte missa tävlingen är att följa Villa Freja på bloglovin eller gilla Villa Freja på facebook.

 

Party Perfect with


Lindex har en ny fin kollektion som Penélope Cruz är ansiktet ut för. Det bjuds på många läckerbitar och det här är mina favoriter att gå runt i i sommar.

Hittar du något fint?

 

onsdag 24 april 2013

Hunter kan slänga sig i väggen.

zalando

För är inte dessa bra mycket sötare?!
Hur som helst. I dag hade jag gjort vad som helst för att hålla mig torr. Ett par Hunters hade suttit fint de också så klart även om jag tycker att de är orimligt dyra och orimligt eftertraktade. Vi pratar gummistövel. G u m m i s t ö v e l. Och enda anledning till varför jag tar upp gummistövelämnet nu är för att jag spenderat eftermiddagen i regn på Heden spelandes brännboll och softball. Och man kan säga att jag blev blöt och kall och att det läckte igenom och ja, stövlar hade suttit fint även om de förstås begränsat min frammasch som graciös svärande idrottsstudent.

För svär gör jag fortfarande.
Väldigt mycket och väldigt ofta eftersom det där med bollar exempelvis inte riktigt är min grej. Jag är mer skriva-VG-på-en-tenta-student. Inte pricka-bollen-student. Även om jag prickade bollen. Ibland. Svärandes, fäktandes, snurrandes med det där racketet eller vad det heter i handen. Men jag fick i alla fall de flesta att börja skratta vid min längsta svordomsharang. Så även läraren och det är ju bra. Med lite tur ger min personlighet ett VG även i pricka bollen-kurser.

 

Mea culpa.


Jag hoppas verkligen att jag kommer in på den där personlighetsutvecklande kursen (vad den nu hette) som jag sökt och vill gå nu i sommar. Om jag ska bli en bra ledare, lärare och chef måste jag klara av att göra obekväma sysslor utan att ta åt mig så. Jag måste sluta upp att vara så dumsnäll och mesig i situationer där det är ohållbart och orättvist att låta andra köra över mig. Jag måste lära mig att inte tolerera att någon glider på räkmacka och solar sig i andras sken. Och jag måste lära mig att handla korrekt utifrån situationen så att jag är sann mot mig själv - det gjorde jag i går och är stolt över det. Samtidigt måste jag lära mig att vända känslan av att det är jag som gör fel när jag stampar ner med foten och inte applicera den på mig utan bort. Utåt. Men det sitter hårt inne såklart eftersom det alltid hittills varit "mitt fel - mea culpa". Dock är jag glad att jag är medveten och jobbar hårt med mig själv varje dag.

I korta drag: Vi var fyra personer i min basgrupp. Nu är vi bara två. Det känns inte ärligt och rätt att lämna in ett arbete med fyra namn på när enbart halva styrkan dragit lasset och försök kommunicera utan resultat. Nu är det som det har blivit och jag ska sätta mig ner nu och förbereda inför den muntliga redovisningen. För sparkar man halva styrkan betyder det förstås att den muntliga redovisningen blir dubbelt så lång för de båda parter som finns kvar och arbetar vidare. Och jag vill göra riktigt riktigt bra ifrån mig. För så klart vill jag bevisa utåt vem jag innerst inne vet att jag är. Duktig, kompetent, snäll, men inte dumsnäll, rättvis och modig.

Och i ärlighetens namn vet jag inte varför jag sitter och skriver det här försvarstalet.

tisdag 23 april 2013

Carolina Gynning i industrin.

Weit

Som jag tjatar om den där råa industrikänslan. Svart, vitt, grått, brunt, krom... koppar. Och en eller annan färgklick (men jag är så fasligt inredningssugen att jag tror att jag smäller av lite grann). På senare tid har jag fastnat för Carolina Gynnings färgstarka tavlor. Tycker att de är så fina. Tänk att få smälla upp en sån stor färgklick mitt i all industri?!

 

Värsta översittarbossen.


Regnet hänger tungt från himlen även i dag. Typiskt nu när utesäsongen startar på Idrottshögskolan. I går var vi i Skatås och sprang orientering. Riktigt kul. Jag med mitt obefintliga lokalsinne klarade mig riktigt bra med att passa kartan och hålla tumgrepp och allt det där. Det var först när vi skulle tillbaka till klubbstugan utan karta efteråt som det gick lite galet. Det var ett gytter av stugor om man säger så. Inte för att jag sprang vilse men jag hade bråttom och hade gärna velat ta täten, men med en hel klunga kursare bakom mig ville jag inte göra bort mig genom att eventuellt ta sikte på fel stuga...

I dag är det dock inomhusaktiviteter som gäller - så det får regna hela dagen om det så vill. Anatomiföreläsning står på schemat. Och så det där grupparbetet som som vanligt inte fungerar smärtfritt och där jag drar i alla trådar som värsta översittarbossen. Tur att en av tre "medarbetare" i alla fall hakar på och drar sitt lass.

måndag 22 april 2013

Tävla och vinn 50-talsinspirerade inredningsdetaljer till ditt kök.Det här vill jag vinna. Jag längtar efter att få göra fint, inreda och bygga bo - ett hem för oss att trivas i. Jag älskar den här färgen. Den är så läcker och hade gärna fått flytta in i mitt kök. Själv tycker jag inte om att baka, men det gör våra barn och de skulle lätt både fylla och tömma kakburken. Over and over again.

Tävlar gör du hos Dianas Drömmar till och med söndag.Ute i backarna står...Vi gick för att se om vi kunde hitta några vitsippor. Det gjorde vi inte!

söndag 21 april 2013

Går jag en promenad i vårsolen i Nolhagaparken strax innan simträningen...

... kan det hända att jag stannar till nere vid vattnet, just där å möter land. Och när jag står där kan det hända att jag passar på att mata änderna och måsarna med bitar man bryter ur torra brödbullar. Det kan hända att jag blir stående där ett tag innan jag sedan går vidare mot simhallen. Och då kan det hända att jag passerar Nolhaga slott där vi gifte oss för tio år sedan. Och det är så vackert så det kan hända att jag tar upp mobilen och knäpper ett kort. Och blir stående ett tag och minns.

Man vill ju vara en bra dotter.

google

Jag har en fin vän som har en bror som gör fina filmer. Senast har han gjort Blondie och jag sitter som klistrad vid händelserna som skapar en rad utelämnanden som väcker tankar och känslor. Något som karaktäriserar Ganslandt's filmer och gör dem så speciella. Han vill att vi som tittar ska skapa oss en egen historia - vår egen - i hans filmer.

Jesper Ganslandt har alltså gjort det igen. En helt makalöst bra film där karaktärernas känslor ger mig hög igenkänningsfaktor. Så fantastiskt bra.

foto: jag

Filmmusiken, som finns på Spotify, är lite tung, lite vemodig. Det där skrattet ni vet, som fastnar i halsen. En spricka i kristallen. Något som pekas ut men inte förklaras närmare. Man får en liten aning. En tanke väcks och sedan är i varje fall jag i gång och spekulerar, tolkar och lever mig in. Något jag älskar med Ganslandts filmer är just det oklara, otydliga, tvetydiga. Som för mig egentligen inte alls är så oklart i Blondie. I stället tycker jag att det karaktäriseras alldeles jättetydligt i de blonda skådespelerskorna som brottas med sina egna känslor och upplevelser i en dysfunktionell familj.

Eller som Helena of Sandeberg (Katarina i filmen) så träffande säger; "Man vill ju vara en bra dotter". Den där repliken, den där scenen kan jag höra och se om och om igen hur länge som helst.

Tack Jesper Ganslandt för en fin filmkänsla.
Den här filmen måste garanterat vara med och bygga upp mitt filmbibliotek här hemma. Jag vill se den igen. Och igen...

lördag 20 april 2013

Get the look... of industrial.

bilder från Ikea och Rum21

God morgon.
Jag inleder dagen med att skrapa is från backspeglarna på bilen, tända en brasa, dricka kaffe och nästan på direkten gå på en kopp te. Inleder man dagen tidigt är det så. Lite kallt och med en underbar dimma som svävar upp ovan fälten och en uppåtgående sol som lovar värme. Men först är det kallt. Och då skrapar jag is, eldar och dricker kaffe och te. Och drömmer om inredning.

Strax tänker jag ta en lång dusch innan dagen på riktigt inleds. För sen är det full fart i vanlig ordning. Precis som alltid om helgerna.


 

fredag 19 april 2013

Att inleda fredagsmyset på en handbollsläktare.

I komedin som kallas grupparbete.

Weit

Så där ja. In med kaffekopparna och varmchokladmuggen i diskmaskien. Nu ska jag borsta håret och bädda sängen. Det är dags nu.

Jag lämnar trevägskommunikationen i komedin som kallas grupparbete och tvingar mig själv att inte göra mer än jag borde. Jag loggar ut. Det är fredag nu mina vänner. Fredag.

 

Pulz Jeans.Med ett presentkort från Estella och ett ivrigt darrande shopping-klick-finger... (Ja men har man inte köpstopp och begränsad studentekonomi och jada jada kan man inte förstå men oj. I-landsproblem, eller vad är det ni säger. Ni som har beslutsångest när ni shoppar? Det är inget mot vad jag erfor när jag skulle välja-och-vraka bland alla Estellas godbitar)... tryckte jag tillslut till på Pulz Jeansen på rea. Den dag jag får lön tror jag ärligt att jag kommer att shoppa smått ihjäl mig. Det finns så mycket jag vill ha (och ja, för stunden i nuet blir man faktiskt lycklig av shopping - och hey, det är i nuet vi ska leva!) men som jag i dagsläget bara kan drömma om.

Drygt ett år till examen. Halleluja!

 

torsdag 18 april 2013

Deity Dress... a Dream.


Men å. Har ni sett?
En klänningsdröm från Provrummet. Jag vill ha. Å vad jag vill ha.

 

Tävla om Gerberaformar.


Jag bara måste tipsa om en fin tävling hos Life's Silverlining and I. Kika in där och ta chansen att vinna dessa söta små pajformar. Finns i en rad fina färger. Lycka till!
 

Att sova i en dockvagn i lillmattes rum.


Ja här är de igen. Totte och Pelle, även om det är Bonzo längst ner i bild som jag ska prata om nu. Bonzo som börjat ta sig nya friheter nattetid.

I morse hittade jag honom i Masis dockvagn där han spenderat natten. Luckan i taket på buren har stått öppen från första början, det är bekvämast så och Bonzo har inte brytt sig om "frihetsluckan"... tills nu. Dagtid öppnar vi alltid luckan i sidan på buren så att han kan skutta in och ut ur buren och vistas runt i Masis rum i vilket han bor. Så stänger vi på natten sen. För då ska alla sova.

Men inte Bonzo minsann. Nehedå.

 

onsdag 17 april 2013

Livingroom inspo.

bilder från Weit

Jag tar en kort paus i studierna och unnar mig att inspireras en stund. Jag skulle så gärna vilja riva ut allt och börja från scratch. En nystart.

Vi har en gammal ek nu på tomten som måste sågas ner eftersom den blivit angripen nere vid roten. Vi skulle kanske kunna såga ut skivor och bygga vårt eget soffbord som på tredje bilden i mitten.

Gillar den där lite råa industrikänslan i svart, vitt, grått och beige men med inslag av starka färger som gult, grönt och rött. När nytt möter gammalt. Kallt möter varmt.

Ser ni förresten att "min" tavla finns med bland inspobilderna?
 

Att kunna vinna fina saker till badrummet.

Mitt godaste finaste
Nu när det kliar så i fingrarna att piffa upp huset till tänderna är det självklart att jag är med och tävlar om att vinna två fluffiga handdukar från Le Fiemme och en tvål från Lilla Bruket.

Men i stället för att sitta och rulla tummarna och vänta på att jag ska vinna fortsätter jag att sammanfatta kapitlet om konditionsidrotter för vi har grupparbete och snart redovisning. Motivationen är där, i studierna. Bland annat. Jag vill förstås prestera på topp som alltid men känner ändå att jag blir lite ofokuserad när jag vet att jag kan klacksparka mig igenom. Motivationen ligger därför också i hemmafixarpiff. Upplägget under dagen kanske därför blir fifty fifty.
 

tisdag 16 april 2013

Nelly's VIP-rea.


  
På torsdag startar Nelly's rea men redan nu får du förtur till rean med den exklusiva koden WOTSZBFD 
 ~ shoppishoppi ~