söndag 31 mars 2013

Glad påsk.Äntligen har Chris jobbat färdigt helgen och jag kan säga GLAD PÅSK på riktigt. De har fått nytt schema på hans jobb, i stället för sex veckor är det nu tolv veckor rullande och den "roliga" överraskningen är att han i år jobbar ALLA storhelger. Påsk, midsommar, jul - och dessutom har han kvällspass på julafton. Som lilla smolket i glädjebägaren.

Men!
Vi har i alla fall annandag påsk ledig t i l l s a m m a n s  och nu väntar en påskmiddag för oss fem här hemma. Bättre sent än aldrig så nu bunkrar vi upp med målade ägg, gravlax, sill, sylta, hembakt havrebröd, gubbröra, påsksallad speciale, must, en och annan helan går och grillade revbensspjäll och fläskytterfilé ingniden i BBQrub herbs torrmarinad. Och ägg. Sa jag ägg?
 

Med köksfönstret på glänt.

bildkälla
Men det är ju ljuvligt väder!
Jag vet inte hur många dagar på raken som köksfönstret får stå på glänt. Och jag själv bara längtar ut. Fortfarande är det nog för kallt på nätterna för att köpa pansèer och ställa ut på trappan men i övrigt tycker jag faktiskt att klagan över kalla dagar är obefogad. I alla fall i den här delen av landet.

I går var jag ute och beskar äppelträdet och fick se att rabarberna är på väg upp ur jorden nu. Och skatorna bygger bo för fullt. Det här är den härligaste tiden på året.

God morgon sommartid.


Att ställa om klockan förvirrar alltid. Inte så mycket åt vilket håll den ska vridas. Det är ju fram med utemöblerna och grillen på våren och tillbaka med dem i förrådet på hösten. Förresten ställer sig de flesta klockor som dator och mobil om sig själva här hemma. Men ändå infinner sig den förvirrade känslan. Luras tiden?

Det som förvirrar ännu mer är att jag på något mirakulöst sätt lyckades vakna i fas med den nya tiden. Pratar vi vintertid trodde jag att jag skulle vakna halv nio men jag vaknade i stället redan halv sju. Vilket förstås blir halv åtta sommartid vilket är bra, för det är exakt på pricken då jag brukar stiga upp när jag unnar mig sovmorgon. Men vad är oddsen på att ens inbyggda klocka så rappt lyckas ställa om sig till sommartid?

På tal om grillen förresten, det är just den jag tänker inviga i dag. Det ska landa grillade revben och fläskytterfilé på påskbordet. För i dag är det äntligen dags för påskmiddag.
 

lördag 30 mars 2013

Montazami collection.

maria~montazami~collection

Med anledning av denna underbara kvinnas intåg i årets Let's Dance bjuder jag på ett smakprov från hennes kollektion där jag främst fastnar för några av hennes väskor och armband.

Jag kan inte annat än le åt Montazamis många dråpliga kommentarer. Jag bara måste tycka om henne och såklart blev hon en av mina favoriter tillsammans med Oscar (att han bara är sexton år!) & Maria... och så gillar jag Calle. Han var outstanding förra året när han dansade med Molly. Saknar henne vid hans sida nu. Men de är fortfarande ett par privat och det är roligt. De var ju så otroligt söta tillsammans.
 

Med kreativa idéer och pedagogiskt skimmer.

bildkälla
Baka bröd alltså.
Det är vad jag tänkt göra i dag tillsammans med barnen. Och egentligen förstår jag inte riktigt vad jag tänkte på när jag bestämde mig för att ha hembakt bröd på påskbordet eftersom baka är något av det värsta jag vet. Men jag antar att man kan dra paralleller med uttrycket vill-du-bli-fin-får-du-lida-pin. Nåja, med tre hjälpredor kanske jag kommer förhållandevis lindrigt undan.

Sen vill Skruttan sy en kudde och då får jag för mig att vi i stället ska ge oss på att sy vimplar och då måste vi släpa fram symaskinen och lådan med alla stuvbitar och jag känner redan nu att tålamodet inte ligger på den nivån det borde.

Kanske får det räcka med brödbak, didaktiktentaplugg, färdigställande av pusselhimlen och lite högläsning? Samtidigt vill jag så gärna vara den där mysiga pysselmamman med kreativa idéer, omsluten av ett pedagogiskt skimmer.

 

fredag 29 mars 2013

Let's Dance.


Jag gillar gladdanser och teveprogram på fredagar och lördagar som passar hela familjen. Så kan vi sitta där i en bullrig hög sedan. Precis så som det ska vara.

Något både jag och barnen sett fram emot ända sedan de började visa reklam för... eller snarare, ända sedan sista programmet sändes förra säsongen är Let's Dance.
Nu vet du vad vi gör några fredagskvällar framöver.
 

Bara himlen som saknas.

bilder från Ikea och weheartit.com
Solen skiner, jag har vårkänslor, grannen sågar sly och barnen har gått äggletarjakt i trädgården.
Vi har pusslat ett 250-bitarspussel nästan helt klart, bara himlen som saknas, och jag har pluggat en del, fast mer återstår, men innan dess ska jag fysträna lite.

Och ja,
så har ni fått se lite grann hur jag blir när jag försatt mig att göra något jag inte riktigt klarar av. Otålig är bara förnamnet. Men nu har jag tur som får sån fin hjälp med det jag även med stor portion envishet inte lyckas få till.


Och så tänker jag att Ikea faktiskt har en hel del fina utemöbler i sitt sortiment så det kanske blir att slå till på något därifrån. 

Att inte lyckas få till det med headern...På min testblogg försöker få till en ny design att sedan applicera här men det är knivigare än jag önskar. Jag får inte riktigt till det som det är tänkt. Trots allt.

Jag vill ha hedern så som översta bilden. Den har jag redigerat i picmonkey. Där hittar jag dock inte någon textfunktion så att jag ovanför de fyra bilderna kan få dit texten som jag har i nedre bild, samma typsnitt och allt.

Begripligt?
Inte det minsta.

Det lustiga, när du kikar in här är ju också att bara tre av fyra bilder får plats i headern och någonstans går det förstås att beskära och ändra på det, men frågan är bara var och hur? Jag vill ju gärna ha bilderna lite mindre...

Teknik alltså. Inte riktigt min grej.
Jag är ju nästan där nu, med att få till det.

 

Bloggdesign.


Jag skulle vilja fixa till en mer sparsmakad design här på Villa Freja. Någon som inte är så plottrig utan mer harmonisk. Det är så synd för jag är verkligen hopplös på sånt och så har jag inget tålamod heller. Plus att jag faktiskt inte vet hur jag ska göra ~ i alla fall inte när det kommer till headern. Den bråkar med mig.


Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det. Typsnitt och inläggsrubriker och sådant där kan jag sitta och pilla och ändra med. Men när det kommer till headern fallerar det totalt.

Jag skulle vilja ha den som här på bilden, fast i stället för i en kvadrat vill jag ha den med alla fyra bilder på rad med rubriken- och underrubriken överst och centrerat! Den mall (simple) jag testar gör visserligen att jag kan justera bredden på mina inlägg. Det är bra, för jag vill få dem bredare. Det känns som om det skulle vara snyggare och mer lättläst på något sätt. Men hur jag än bråkar med mallen gör den så att min header flyttas till vänster. Jag vill ha den centrerat, så som jag har här, just nu på bloggen.

Min önskan;
Fyra bilder på rad, rubriken över och centrerat. Precis så här eller så här, så kan du se vad jag önskar få till. Hur svårt?

Är det någon som kan hjälpa mig?
 

torsdag 28 mars 2013

!

Jacka: Soaked in Luxury Loreen black - estella.se, klänning: the Wardrobe - Piza maxi dress - creativelounge.se, armband: Lotta jewellery Buggie cuff - kyssjohanna.se, väska: Coccinelle Celeste - Boozt 

Ja tack, så här går jag mer än gärna klädd i vår. Älskar verkligen stilen. Synd bara att jag har så svårt att gå i maxiklänningar. Jag vet inte hur ni gör men jag lyckas alltid trassla in mig i kjolen och snubbla. Osmidigt och inte det minsta charmigt.
 

Färgglad gosig.

Färgglad, gosig kudde från Rum21. Just nu får du 30% rabatt på utvalda prydnadskuddar. Vi har svarta soffor i vardagsrummet och behöver överhuvudtaget få in mer ljus och färg. Speciellt så här till våren är suget stort.I dag är det jobb hemifrån som gäller. Ganska skönt för då kan jag unna mig lite sovmorgon innan jag kör igång. Och i går var det riktigt roligt på skolan där jag jobbade. Jag vikarierade för min handledare som var på möte delar av dagen och jag fick den stora äran att planera in och leda ett lektionspass på egen hand. Den här dagen var det dessutom en "EL-gubbe" på plats (entreprenöriellt lärande) för att se hur "vi" jobbar med olika förmågor och utifrån det ge "oss" vidare handledning.

För kanske bara ett halvår sedan hade jag tyckt att det var fasligt obekvämt att ha en annan vuxen närvarande när jag höll i en lektion. Speciellt en vuxen som gled omkring och hela tiden dokumenterade i ett block. Men den här gången kände jag mig bara bekväm så visst gör man framsteg i sin yrkesroll. Dock är det lite ironiskt kanske att han var på plats just en dag då jag vikarierade (men å andra sidan är det ju så verksamheten många gånger ser ut).

onsdag 27 mars 2013

Tur i oturen.


Den här dagen spenderar jag på jobb (länge sen nu) men tankarna svävar hela tiden smått stressat iväg mot kommande didaktiktenta med bollregler, skadehantering och dans. Jag vet att jag kommer att få spendera hela påsken till studier. Tur i oturen då kanske att Chris jobbar hela helgen.

Navy-blått.

Tröjor från estella.se vs H&M.com

Vilken tröja väljer du?
För mig, som student, är valet inget val. Just nu shoppar jag ingenting alls till mig själv. Mer än kanske ett par friluftsskor som jag kommer att behöva några veckor fram. I veckan köpte vi karatekläder till våra barn för över tusen kronor. Något de måste ha nu när de snart ska gradera sig. Hittills har de tränat i vanliga mjukisbyxor och t-shirt.

Hur som är båda tröjorna snygga till beige chinos och lätta ballerinor. Lite navy-stuk så där. Och ja, jag är fasligt shoppingsugen. Det sticker jag inte under stol med. En vacker dag - shop til I drop.

tisdag 26 mars 2013

Create myself.


I går var jag hemma för VAB och missade ett gymnastikpass på skolan. I stället körde jag fyrtio minuter fyspass hemma och tyckte väl inte att det var så jobbigt just då kanske. Men i dag har jag en faslig träningsvärk i rumpa/lår, så nog tog det rejält alltid. Efter simningen i dag kändes det ett tag lite bättre eftersom träning ändå mjukar upp. Men nu är det än värre. Tror jag är dålig med att stretcha ordentligt.

I dag övergav vi idrottshögskolan till förmån för pedagogen (där vi inte varit sen höstterminen) för ett teoripass akut skadehantering. Hur roligt jag än har på idrottshögskolan märkte jag hur mycket jag ändå har saknat pedagogen och lärarna där (fick tillfälle att prata med två av dem som sprang förbi i korridoren).


En vacker dag hoppas jag att jag får jobba där och att lärarna i stället är mina kollegor.

~ ~ ~

Och så har vi en vinnare i min lilla påsklovstävling.
Grattis Tidsoptimisten, du har mail.

Soup in a Cup.


Kanske inte världens smartaste drag att välja soppa efter ett fyspass, jisses vad varm jag blev. Men gott var det.

Har ni testat Keldas Soup in a Cup?

Jag hade förväntat mig att den karibiska soppan skulle vara stark men jag blev positivt överraskad då jag är en liten mespropp som gärna gillar mat som smakar men inte är för kryddstark. Den här soppan var det lagom mycket smak i med härligt knapriga brödkrutonger till. Mättande och god.

Perfekt lunch att ha med till idrottshögskolan.
Lätt att micra, lätt att äta.

I samarbete med Smartson. 


The important women.


Ja men det är väl bra.
Det ska jag försöka minnas när jag har en dag då jag inte har någonting att klä mig i. Ingenting känns snyggt. Ingenting går att matcha till en snygg outfit. Och jag är för fattig för att stilla mitt shoppingbegär. Just såna dagar är det inte lätt att vara student (även om jag annars älskar det).

Den här terminen kommer jag dock oftast lindrigt undan och kan skrota runt i diverse träningskläder. Garderoben borde dock få sig ett rejält uppsving till sommaren-hösten då jag inte längre går på idrottshögskolan.

bildkälla
 

måndag 25 mars 2013

En liten påsklovstävling.


En bok om lättja lagom till påskhelgen?
Och tandkräm och munskölj i praktisk reseförpackning för kanske ska du resa bort över helgen eller kanske ska du, liksom jag, äta extra mycket godis i påsk? (Och med all rätt, under påsk ska man moffa riktigt mycket godis men då gäller det också att ta bra hand om tänderna).

Hej lättja är en provocerande, underhållande och nästan nödvändig handbok för att överleva arbetslivet.


Det är inte mycket men jag vill ändå lotta ut en liten påskpresent till någon av er. För en lott behöver du bara kommentera inlägget men för extra chans att vinna får du gärna gilla Villa Freja på facebook eller dela tävlingen på din blogg.

För att paketet ska hinna fram innan påsk pågår tävlingen bara till klockan 17 den 26 mars.

söndag 24 mars 2013

Stjärnbeströdda converse.


Asos tänker på oss studenter.
Just nu och fram till 27 mars får alla studenter 15% rabatt. Jag önskar mig ett par stjärnbeströdda converse. Till dess har dessutom csn-pengarna hunnit trilla in.

Nu har jag god lust att gå ut och hoppa twist i vårsolen, något vi gjorde mycket som barn. Det eller långhopprep. Det är också ungefär så länge sen som jag ägde ett par converse. Ni vet på den tiden, innan de hunnit bli svindyra moderna skor.

 

Jag försöker resonera att ingen kan vara bra på allt.


I dag ska jag försöka påskpynta Villa Freja lite. Jag älskar påsken men i ärlighetens namn är jag värdelös på att piffa hemmet och hålla det snyggt. Det ger mig mest bara ångest - det där med inredning och pynt. Men jag gör det för barnens skull.

Jag vet ju vad jag tycker är snyggt och hittar massor av inspiration på nätet och i inredningsmagasin men vad hjälper det när jag själv inte får till det här hemma?

Jag försöker resonera att ingen kan vara bra på allt och tillåta mig falla när det kommer till att ha ett prydligt hem (nu bor vi ju förstås inte i värsta svinstian men ändå).
 

lördag 23 mars 2013

I will if you will.


I kväll släcker vi ner och tänder en hel massa stearinljus.
Jag tänker att det är det minsta vi kan göra för miljön. Släcka lampan en timma. Och så funderar jag på vad vi mer gör... och på vad vi skulle kunna göra.

wwf's hemsida finns en rad utmaningar man kan välja att anta, eller varför inte skriva en egen utmaning som fler kan inspireras av och haka på? Det kan handla om allt från att under en hel dag undervisa sin klass i pyjamas om eleverna lovar att stänga av kranen under tiden som de borstar tänderna till att köpa leksaker på second hand och äta vegetariskt minst en gång i veckan.

För egen del anser jag att det är viktigt att göra så mycket som möjligt för miljön men samtidigt inte gå till överdrift för mig själv. Det ska inte bli till några krav och leda till dåligt samvete. Jag tror de flesta människor är miljömedvetna och gör bra val i livet.
 

Min favoritoutfit från Estella.

1. Jofarma by Kenza. 2. Pulz Jeans Trisha. 3. Morris Lady Catania. 4. Frontrow Living Mood. 5. Soaked in Luxury. Från Estella.

Hur lyxigt läcker och snygg är inte den här outfiten då?
Så här går jag gärna klädd i vår, innan det hunnit bli alltför varmt ute. Kanske lite mörk, för visst längtar man efter färg så här års?! Men samtidigt är jag inte rädd för att vara personlig och gå min egen väg i det jag trivs och känner mig modern och snygg i. Och bältet får vara min lilla ärtgröna uppiggande färgklick.
 

fredag 22 mars 2013

Det är ju gott och man ska unna sig.


Du köper ett dubbelvåffeljärn och sen ställer du dig och gräddar tre våfflor samtidigt för vi har en gammal trotjänare hemma och så tjuvstartar vi med våfflor redan nu trots att det är några dagar kvar till våffeldagen. Men vi säger att vi såklart måste testa och se om det är en dag värd att fira.

Och det är det.

Och så tänker vi att det i alla fall är hälften lchf med all fluffig grädde och smör i smeten. Så något gör vi rätt. Och det är ju gott och man ska unna sig och allt det där.