lördag 21 december 2013

Ett spa hemma.Visst blir man lite extra bortskämd när man får bo på hotell och bara låta lugnet lägga sig några av de där närmaste dagarna strax innan jul då jäktet borde ligga på farlig kräknivå och stressen som ett tryckande lock över huvudet?!

I stället har jag tassat runt i vitfluffig badrock och slippriga badtofflor (hur nära var jag inte att ta hissen ner genom lobbyn och in i Melker Anderssons restaurang Miss Voon i badtofflor?! Snacka om att komma ner i varv, men så i sista sekund insåg jag vad jag hade på fötterna och svirade om lite snabbt och sen åt vi hummertaco, lantägg, anka och gudomligt god efterrätt med smaker som blir till ett livslångt äktenskap i munnen, något som bara en stjärnkock kan åstadkomma).

Hur som helst.

Hur härligt är det inte att komma in i det där sköna lunket som då och då behöver få komma in och bryta av vardagen, säga vad man säga vill om vardagen. Det kvittar hur omtyckt och älskad den är om man aldrig får lov att skämma bort sig själv ibland och på riktigt koppla av.Så när man får chansen att välja rum med dusch eller badkar, ja då är valet allt annat än svårt.
Varmt bad med bubblor och behagligt kallt vitt vin inom lagom avstånd.

Och så vitfluffig badrock och badtofflor då förstås.

Vad kan väl vara bättre än det?
Tja, kanske att kunna ha allt det där hemmavid.

Att bo på hotell och känna stressen bli till lugn får i alla fall mig att planera hemmaspa med stor renovering av vårt badrum. Tankarna går till att göra om klädkammaren till en bastu. Jag har surfat in på
badshop.se och inser att ett utrymme för en bastu inte behöver vara mycket större än så. Och inte alls fasligt dyrt heller. I alla fall inte med utgångspunkt i mina förväntade mått mätt. Vår dröm om bastu och ett nyrenoverat fräscht badrum behöver inte alls vara så långt borta.
 

4 kommentarer:

dnyahuset sa...

Ha, ha, ja, jag äääälskar också att bo på hotell. Bara sippa vin, äta chips i sängen (med måååånga kuddar), lyssna på Spotify, prata och slappna av. Lovely!

Malin - Stjärnflocka sa...

Underbart!!!
Jag väljer också badkar :)
Det finns inget bättre än att komma hem och mannen har gjort i ordning badmys...
Ha en fortsatt härlig dag!
Kram Malin

Rund är också en form! sa...

Underbart! ♥
Vilken nedvarvning, helt perfekt tajming ju. :-)

God jul till dig och din familj!
Kram M

Christina sa...

Det låter helt underbart! Så skönt efter en stressig och hektisk termin att koppla av på spahotell.
Och vad trevligt att få se en bild på fina dig.
´Önskar er en fortsatt underbar weekend!
Kram Christina