måndag 30 december 2013

En levande trädgårdsmiljö.

Inte för att det är roligt att vistas utomhus nu när vintern bara regnar bort, men just bristen på snö får i alla fall oss här hemma att bli sugna på att skissa upp planer för trädgården.
Det går ju lika bra att titta ut genom fönstret eller fånga en tanke i flykten när jag drar med Alvin ut på en kissrunda.Stonefactory hittar jag prisvärd mursten av en god kvalité som försäkrar en mur som håller många år.
Stonefactorys koncept går ut på att ha Sveriges bredaste sortiment av kakel. De kan kakel och klinker och därtill också sten av marmor, kalk, granit, skiffer, natursten, marksten och mycket mer. Och det är ju bra. För även om det kanske inte låter som grekiska det där, för mig, är mina kunskaper i området inte särskilt stora. Jag tittar på designen. Hummar och funderar. Men helhetstänket har jag inte.

Men ja, jag förstår i alla fall att här samlas all form av sten för utomhusbruk och kakel och klinker för kök, badrum och hallen. Eller uterummet. Ja, du väljer, Stonefactory levererar.

Stonefactory kan hålla lägre priser eftersom de inte har någon fysisk butik utan all beställning sker via webbutiken. Sedan får du stenen eller kaklet hemkört. Direkt till dörren.
Hur praktiskt?


 Varför jag fastnar för Stonefactory är för det stora utbudet av fina produkter för både utomhus- så väl som inomhusbruk. Närmast går planerna som jag ovan skrev, till trädgården. Vi ska göra om vår lilla plätt på framsidan som i dag bara består av grå betongplattor och gräsmatta. Här ska senare bli en terrass och planteringar i olika höjdnivåer med hjälp av mursten och platsbyggda betongkrukor.
Mycket bambu och prydnadsgräs ska få växa här.

 Men det breda utbudet får mig också att tänka kökskakel och klinker i både kök och hall och...

 

5 kommentarer:

Camilla sa...

När man tittar på nåt nytt vill man ju göra om allt här hemma...
Nu önskar jag dej ett gott slut och ett gott nytt!
Kram!

JaanaM. sa...

Spännande med nya planer.... :) Och att få skissa fram dessa.

Melody and M.E sa...

Jag älskar kakel och sten, men tyvärr blir ju sådana projekt rätt kostsamma, så det gäller att tänka efter före. Vintern är en utmärkt tid att planera för trädgården för då får man just tiden att fundera och skissa. På sommaren är det lätt att man rusar iväg för man vill ha det klart så fort som möjligt.
Önskar dig en riktigt bra måndag!
kram M.E

znogge sa...

Men det är verkligen nu man ska börja planera så att man kan skrida till verket i vår. Vi har i många år pratat om ett inglasat uterum... Vi pratar väl vidare ;-)

Kram och lycka till med er planering!

Livskraft sa...

Vi måste också fixa vår uteplats, ska genast titta in för lite inspiration.
Kram