onsdag 16 januari 2013

Vänder blicken utåt.

Har ni märkt det? Att dagarna har blivit lite längre? Det är inte längre mörkt när jag tar tåget hem vid fyra. Jag ser landskapet ila förbi utanför fönstren. Om jag nu väljer att vända blicken utåt vill säga. Oftast sitter jag fördjupad i kurslitteraturen eller i min mobil. Alldeles för "trött" vid den tiden på dagen, trots det återvändande ljuset, för att ägna studierna mer än en flyktig tanke.

Men det här vintern alltså. Den har väl varit onormalt icke-mörk? Jag och mannen pratade om det häromdagen. Att både han och jag upplever det som så. Varken han eller jag har hamnat i den där vinterkoman av dödlig trötthet som annars brukligt är (kvällstrött är jag alltid och min starka sida är morgon fram till tidig eftermiddag, sedan börjar jag gå ner på lågvarv för att praktiskt taget "sluta fungera" tankemässigt runt åtta på kvällen). Och det är jag evigt tacksam över. Det finns väl inget värre än att vara trött fastän man inte borde?

Hur är det mer er?

7 kommentarer:

Sahra sa...

Det är nog för att det har varit så mkt snö vilket hjälper till att lysa upp. Iallafall är det så här i Sthlm

Milla sa...

Hihi, jag tycker precis tvärtom fast det var precis i början av vintern. Att den var mycket mörkare än vanligt :)) Nu däremot är det det härligt mycket ljusare men det såklart kan ju bero på att snön kom tillbaka :) Kram

Min plats i solen sa...

Här i Skåne hade vi snö nästan hela december så då kändes vintern ljus och lätt på något vis. Nu i januari med det kompakta mörkret känns det lite tuffare. Fast jag njuter av varenda extra minut av ljus som fyller på dagarna nu. Hela 43 minuter längre har dagen blivit nu och det är ljuvligt. :)

Kram Lotta

MammaElva sa...

Visst är det fint med snö och det blir ju mycket ljusare då. Men jag måste erkänna att jag tröttnar på snön väldigt snabbt.

Själv är jag otroligt morgontrött och istället jobbigt kvällspigg. Gubben är tvärtom och det är både lite trist men även en fördel med småbarn. Jag tar helt enkelt natten och kvällen och han tar morgonen (då han inte jobbar).

Ha en fin dag! kram

Diana sa...

Än har det inte varit så farligt. Även om ljuset kommer nu så dröjer det på tok för länge tills våren kommer... Buhu!

Ama de casa sa...

Vi har haft en underbar vinter. Det var pissväder flera dar i sträck i början av november, sen har det varit ovanligt fint :-)

znogge sa...

Visst märks det att det börjar bli ljusare. Men vintern har varit lika mörk tycker jag nog...