måndag 14 januari 2013

Studentrepresentant.

Bild härifrån.
Så där ja. Nu har jag varit på mitt första studenrepresentantmöte och det är ungefär som att sitta med i elevrådet antar jag (jag var alldeles för blyg och tyvärr mobbad på den tiden så jag vågade aldrig ta den platsen även om det säkert hade passat mig bra redan då - att springa på möten och vara viktig och så där).

Hur som helst. Det handlar om att sammanställa studentkollegornas synpunkter på programmet och diskutera dessa tillsammans med programansvarig lärare. Man stöter och blöter helt enkelt. Och så får man gå inom larmade dörrar där annars bara universitetslärarna får hålla till och sitta i fina konferensrummet och känna sig ännu viktigare. Och dessutom få en försmak av vad som kanske väntar i framtiden. Egen tag och kod så jag kan ta mig inom de där dörrarna utan att gå hack i häl med en lärare. Och ändå på något sätt, mitt i all viktighet, känna mig som en liten flicka.

Bland annat tog jag upp den där frågan om det ska gå att komplettera från G till VG, vilket min magkänsla säger är fel fel fel. Och så är det ju, att magkänslan stämmer. Programansvarig ska ta upp saken på nästa kursledarmöte. Att fortsätta röra om i grytan alltså.
 

11 kommentarer:

Znogge sa...

Bra att du tog upp det för så ska man inte få göra. Måste vara en enhetlig bedömning och tillvägagångssätt på alla högskolor...

Lycka till med nya uppdraget som jag tror passar dig perfekt!

Kram

Malin - Stjärnflocka sa...

Härligt!!! Behövs de som rör om i grytor här och var! :)
Kram Malin

creando sa...

Jag tror du är utmärkt för uppgiften. Att döma av det vi lär känna av dig här. Bra! Rätt kvinna på rätt plats :)

Diana sa...

Kul att kunna göra sin röst hörd. Men är det inte rätt tidskrävande jobb?

badtant.bloggo.nu sa...

Tråkigt att läsa om att du har varit mobbad. Men jag tycker du verkar vara en klok och tuff kvinna idag som rör om lite i grytan. Ha en fin kväll.

Susan sa...

Vilken känsla att våga vara med där det händer! jag var också jätteblyg som barn och vågade aldrig ge mig in i något uppmärksammat sammanhang alls. Det kändes toppen på mitt första dagisföräldramöte dår JAG vågade prata och gjorde det bra!
Heja oss ;)

Kraaamen
Susan

Anna Svensson sa...

Vilken härlig bild! Så glada underbara färger...

Mita sa...

Nu har du i alla fall kött på benen och skinn på näsan som man säger. Det är så bra att du reagerar och inte är tyst med det heller..
Kramen på dig**

dianasdrömmar sa...

Röra om i grytan är bra...:) kram Diana

Ama de casa sa...

Du tjuvkikade väl? Ja, så att du har koderna redan nu... ;-)

Queen of Kammebornia sa...

Så där är det ju i skolan, blandningen mellan att vara det som kallas vuxen och en liten flicka, komplexiteten i det, är spännande tycker jag. Lycka till med ditt uppdrag! Kram!