torsdag 3 januari 2013

På en flygande matta genom en storyline.

Vad tar du med på din flygande matta? Och vart för den dig? Tar den dig med till pyramiderna i Egypten där du blir kompis med en mumie, flyger du till vikingatiden och får fara med på plundringståg och upptäcktsresor eller flyger du ut i rymden och hamnar bland planeter, satelliter och stjärnbilder?

Mitt i ett intensivt jobbpass i kursen kommer jag på att jag nog måste ägna lite tid åt att fundera över min kommande tenta - Storyline. Men hur sjutton knyter man den säcken? I vanlig ordning sprudlar jag av idéer men tänker att jag nog måste sålla friskt om det ska hålla måttet inom ramen för läroplaner och realistiskt skoltänk.

Ni är några lärare och före detta lärare där ute som läser här... Har ni jobbat något med storyline och i så fall; hur fungerar det?
 

16 kommentarer:

Znogge sa...

Nej, det har jag inte gjort men IRL rekommenderar jag alltid ett stopp i Egypten ;-)

Kram och lycka till!

Diana sa...

Frankrike, under solkungens tid. Fast de flesta slott från 1200-1800 kan jag tänka mig att besöka. :)

finafrun sa...

Phu, lycka till med det!!

cecce sa...

Jag har aldrig jobbat med storyline fullt ut, men kanske plockat delar av det...Tror det är ett bra pedagogiskt redskap. Intresseväckande och motivationshöjande. Kanske finns det elever dock som inte klarar av det då det ställer en del krav på att kunna jobba självständigt och undersökande....Väl värt att tänka på.

Lycka till!!

Kram Cecce

Sus sa...

Ingen aaaning!
Jag hankar på Cecces kloka inlägg, hon har alltid rätt :)

Kraaaaaam

Queen of Kammebornia sa...

Spännande! Har tyvärr inga tips, men det blir intressant om vi får höra fortsättningen! Kram!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag har tyvärr ingen flygande matta - men om jag haft den så hade jag åkt runt och hälsat på gamla vänner! :)

Mita sa...

Lycka till säger jag, det kommer säkert gå bra.Spännande med lite utmaningar...
Kramiz**

dianasdrömmar sa...

Åh, jag hade nog spårat ur totalt med min vilda fantasi..ska bli spännande att läsa stor kram Diana

Camilla sa...

Jag är ingen lärare och inte har jag någon flygande matta heller ;)
Kram!

Ama de casa sa...

Oj, det låter knepigt det där. Att begränsa sig, alltså :-)

Västgötskan sa...

Oj vad svårt. Det finns nog jättemånga spännande storylines. Har inte gjort något sånt själv.

Men fick jag välja personligen hade jag nog dragit till dinosaurietiden. Coolt att se (men hade nog hållit mig kvar på mattan, högt, högt upp i luften). Hihi! :-D

Kram M

Mita sa...

Slut på denna korta "arbetsvecka"..
Önskar dig en fin,fin fredag,
Kramiz♥

creando sa...

Har aldrig provat, men ett möte med en mumie låter ju spännande. Eller inte.... :)

Kram, kram

Nettan sa...

Hej!

När jag var aktiv som lärare använde vi oss av Storyline ( det var då i sin linda) barnen fick arbeta med ett tema under en längre tid och temat genomsyrade alla ämnen, tex medeltiden, medeltidslitteratur i svenska, hur såg medeltida samhället ut, geografi, historia och religion involverades. I No-ämnena genomfördes experiment som utförts under senmedeltiden. Allt mynnade ut i en eller två dagars rollspel, och vi hade dessutom hunnit med både stadsvandring, medeltidsmuséet i Stockholm och föreläsning med en medeltidshistoriker. Men det var ett stort projekt, jag tror vi lade ner en hel del planering under en termin inför genomförande under den följande terminen. Kul var det i varje fall. Vi lärare fick gå kurser i ämnet osv.

Hoppas att du kryat på dig och mår bättre idag!

Hälsningar

Anette

Nettan sa...

Hej!

När jag var aktiv som lärare använde vi oss av Storyline ( det var då i sin linda) barnen fick arbeta med ett tema under en längre tid och temat genomsyrade alla ämnen, tex medeltiden, medeltidslitteratur i svenska, hur såg medeltida samhället ut, geografi, historia och religion involverades. I No-ämnena genomfördes experiment som utförts under senmedeltiden. Allt mynnade ut i en eller två dagars rollspel, och vi hade dessutom hunnit med både stadsvandring, medeltidsmuséet i Stockholm och föreläsning med en medeltidshistoriker. Men det var ett stort projekt, jag tror vi lade ner en hel del planering under en termin inför genomförande under den följande terminen. Kul var det i varje fall. Vi lärare fick gå kurser i ämnet osv.

Hoppas att du kryat på dig och mår bättre idag!

Hälsningar

Anette