tisdag 1 januari 2013

Nyårslöften.


Det här med nyårslöften alltså. Det funderar jag på när jag försöker fota fyrverkerierna utan att vidare värst lyckas. Jag vill avge löften som jag blir glad av och som håller mig levande och varm hela året ut. Löften som räcker. Länge.

Jag lovar att;

skriva klart min bok. Ett år liksom. Det är långt. Jag borde hinna knyta ihop säcken. Det vore så himla skönt. Om boken kunde få födas på riktigt. Ut ur kuvösen.

göra mitt bästa att skaffa barnvakt när nästa kurs vuxencrawl börjar så att jag och mannen kommer iväg. Det hade varit så himla roligt att få göra en sån grej tillsammans. Men vem vill vara barnvakt en vardagskväll i veckan? Det förstås.

vara mer överraskande, varm, rolig, tålmodig och kärleksfull. Och ordningsam hemma. Städa och plocka, lite sånt. Jag blir glad och lugn av att ha det fint omkring mig. Fast det är klart, jag ska fortsätta på samma sätt att inte oroa mig för en eller annan dammråtta som lurar i hörnen.

promenera mera hela familjen och äta go'fika efteråt. 

och så det här med söndagsmiddagar. Att trots vardagshjulet få mer tid över att umgås med släkt och vänner. Det behöver inte vara något stort och extravagant. Laga mat och äta måste alla göra varje dag. Och varför då inte bjuda in på pasta och köttfärssås några timmar en söndag för att sedan bli bortbjuden på ugnspannkaka en annan vecka?
 

8 kommentarer:

Znogge sa...

Jag lovar ingenting! För jag tror att jag gör mitt bästa och jag är övertygad om att du gör det med. Vi är bara människor ;-)

Fast visst finns det ett och annat som vi kan bli bättre på om jag nu ska vara ärlig!

Kram

Diana sa...

Har några kompisar barn i högstadie-/gymnasieåldern? De vill kanske tjäna en peng? Jag satt mycket barnvakt under de åren och vissa hade jag "stående" vissa dagar i veckan.

Susanne sa...

Önskar dig en god fortsättning på 2013. Kram.

creando sa...

Själv lovade jag som vanligt att bli mer hälsosam. Sen tog jag en godis och bröt det direkt. Så är det gjort liksom och man kan bli seriös på riktigt :)
Ha det gott!

Mita sa...

Det lät toppen med dom där söndagsmiddagarna tycker jag,en jättebra idé..
Vardagshjulet har en förmåga att snurra på lite för fort,men den som kan få det att sakta ner lite så man känner att man hinner med det är bara man själv, så jäkligt är det..**
Kram vännen**

finafrun sa...

Åh söndagsmiddagarna lät ju hur mysigt som helst. Hoppas att de blir av! Hoppas också att du får ett härligt 2013. Kram fina du!
/finafrun.se

dianasdrömmar sa...

Inga löften men bot och bättring vad gäller kost och träning :) kram Diana

Ama de casa sa...

Jag har aldrig haft ett enda nyårslöfte - fast dina var himla bra måste jag säga :-)