fredag 18 januari 2013

LCHF-semla.

Jag äter inte lchf för att gå ner i vikt, mer än något trivselkilo hit eller dit. Jag väger egentligen som jag ska. Men hur som helst. Är det dumt att baka lchf-semlor och frossa i? För det är ju just det, när man väl har börjat. Så vill man ju gärna ha fler. Tänker jag.

I och för sig är jag ingen gottegris i den bemärkelsen men minst en semla vill jag åtminstone ha varje år. Och speciellt den här tiden på året. Masi Mumrik är född på semeldagen för snart 6 år sedan och när hon fyller år har hon bestämt sig för att i stället för tårta ha en semelkrans (jo, det finns på Ica Maxi). Kanske jag kan baka då'rå, jag som gillar det så mycket. Att baka alltså *host, host, med fingrarna i kors. Jag ljuger så tungan blir blå. Eller svart? Men ändå. Å så gott.

Uteslut vanligt mjöl och använd i stället mandelmjöl, malen mandel eller kokosmjöl. Och i stället för socker används sötningsmedel eller honung. Perfekt va? Receptet på nyttiga lchf-semlor hittar du här. Och då har man garanterat lunchen räddad.

17 kommentarer:

dianasdrömmar sa...

Mums,ska jag prova kram Diana

Diana sa...

Nja... nu gillar jag ju inte semlor utan det är en slät bulle jag brukar ta när semlor serveras. Men det är kanske gott att äta dem bara sådär med?

Sahra sa...

Jag tänker så här: att äter man ngt en gång om året ska det vara the real stuff. Jag tror man kommer känna sig otillfredsställd och istället vräka i sig.
Just semla är inget problem för jag nöjer mig med en och det ska vsra wienersemla. Ingen torr äcklig vetebulle med en klump i mitten.

finafrun sa...

Älskar semlor, men håller med Sahra - måste ha the real stuff ;D

Husfrun sa...

Tänker att jag ska testa i varje fall. För mig är det viktigast att det smakar grädde och mandel.

Milla sa...

Semlor är verkligen supergott och det unnar jag mig även om maken och jag kör lchf :)
Ha en underbar helg, kram Milla

Hörni sa...

Det är ju perfekt, de är säkert jättegoda. Jag funderar på att börja med lchf, men skulle aldrig nöja mig med bara en semla om året (hellre ingen alls i så fall) så jag tycker det är jättebra att det finns alternativa recept.
Jag bakade lchf-chokladbollar en gång med cocos istället för havregryn, sötade med stevia och vaniljpulver och de blev jättegoda.

Ama de casa sa...

Bakning? Nejdu. Jag skulle gå till Ica... :-)

Mita sa...

Förr bakade jag egna semlor,fördelen med det är ju att dom inte blir så bauta stora. Jag tycker ofta att bullen tar för stor plats..*L*..det godaste är ju mandelmassan och sen lagomt med grädde**
Äkta "vara" ska det såklart vara..*
Kramar♥

Carina Sjölund sa...

Eftersom jag inte gillar att baka, så blir det nog affärens semlor :)
Tycker dom är sååå goda :)
Kramen på dig♥

min tekopp sa...

Men semlor, alltså hjälp så gott!!

Kramar och trevlig helg!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag kan tänka mig att frossa i semlor oavsett!! :P

Tess-en helt (o)vanlig morsa/tjej med väldigt speciella barn sa...

Bra att ha nåt lite nyttigare om man inte kan hålla sig ;)

Anna Svensson sa...

Jag älskar kakor dock inte semlor och så gillar jag att baka. Men så vill jag tänka hälsosamt och där ingår varken socker eller vetemjöl.

Därför har jag bakat en del enligt lchf men blivit besviken varenda gång faktiskt. Tyvärr.

Sv: det är inte våra hästar på bilden utan grannens. De brukar gå i hagen vid vårt hus och det är så mysigt att ha dem där och kunna hälsa på dem.

Trevlig helg!

Camilla sa...

Låter smarrigt!
Synd att mandelmjöl är så dyrt bara.
Men smakar det...kostar det ;)
Kram!

Hemma på våran gata sa...

Ååå det vore ju nåt!!!!! Lchf semla, synd att man inte kan köpa färdiga;)
Kram

Svorskan sa...

Jag blir lite besviken när saker inte smakar som de brukar, så när jag vill ha semla eller annat icke-LCHF tillåter jag mig att fuska den dagen. Och då kan man lika gärna smälla i sig två på en gång, tycker jag. ;)