söndag 13 januari 2013

Icehotel.

bild här.
Vi gillar att ha det svalt och skönt i sovrummet, så svalt att man får gåshud och tårna alldeles kvillrar ihop sig när det är dags att krypa ner under täcket. Och två lager filtar. Men ändå. Jag sover så mycket bättre när det är svalt och skönt än om jag behöver svettas. Fy.

Så här på vinterhalvåret då det är extra kallt i sovrummet kommer jag alltid osökt att tänka på ishotellet i Jukkasjärvi. På renfällar och facklor som speglar sig magiskt i den gnistrande isen, på hundspann, fällar och norrsken och visst hade det varit fantastiskt att få uppleva allt det där?

Har någon av er varit med om det och kan berätta mer?
 

11 kommentarer:

Sahra sa...

Jag har ingen längtan efter ishotellet. Inte att sova, kanske baren. Det är säkert heeeelt fantastiskt. Jag sover också med öppet fönster året runt. Spelar ingen roll om det är 20 minus. Jag kan inte andas känns det som utan den friska luften

Znogge sa...

Tror inte att det är något för mig. I sovrummet vill jag ha 19 grader. Blir det svalare fryser jag på tok för mycket...

Kram

Fru Vallmo sa...

Nej, men det låter så lockande!
Sv: Du hade rätt ett halsband blir det iaf. ;)
Kram

Fru Pethra sa...

Jag har ingen som helst erfarenhet men det låter underbart härligt, har själv ett stort behov av att sova i mycket svala rum, något min man absolut inte har, säger han, ändå sover han så mycket bättre. ;)

Diana sa...

När jag är trött är jag så frusen av mig, några gånger har Batman fått värma upp min säng. :) Funderar faktiskt på att skaffa en elfilt... Ishotellet hade varit skoj att se, men jag hade nog inte velat sova där. :)

Carina Sjölund sa...

Ska vara kallt när man går och lägger sig. Och varmt när man kliver upp :)

Nja, vet inte om detta hotell är någonting för mig?
Kramen♥

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag har aldrig varit på ishotellet, men jag gillar själv att ha det svalt i sovrummet - ca 10 grader är perfekt! :)

H`s enkla vardag sa...

Nja jag vet inte riktigt! är en riktig fryslort! Visst , det får inte vara för varmt i sovrummet, men jag fryser alltid om mina fötter så jag har alltid ett fårskinn under täcket, för att kunna somna! Men visst skulle det vara kul att göra ett besök iallafall!
Kram Helena

badtant.bloggo.nu sa...

Vi är lite oense L. och jag.Jag gillar svalt men inte han. Ibland brukar jag ligga och fantisera om hur det skulle va att sova där i ishotellet, och då känns det väldigt okej att få ligga i sin egen sköna säng även om jag skulle vilja testa.

Joanna Björkqvist sa...

Jag vill ha det riktigt varmt och gott när jag ska sova, så jag älskar min elmadrass som gör att det blir 59,8 grader under täcket när jag kryper ner i sängen! Mmmm!

Både min käre make och en väninna och hennes sambo har varit på ishotellet och sovit över. De berättade att de fick sova på någon djurpäls och gillade inte lukten av det, så det var lite svårt att somna. Dessutom var det ett elände att bli kissnödig på natten och vara tvungen att ta sig ur sängen...

Absolut inget för mig!!!

Kram!

Susan sa...

Jag vill också ha kyligt i sovrummet men när vinden ligger på måste jag stänga vädringsluckan så jag inte får is i skägget :)

Nu har jag startat min D-vitamin och Trindkur tack vare dig! Tackar!!!

Jag vil också gärna till ishotellet, det verkar superhärligt!

Kraaaam