tisdag 1 januari 2013

I farfar Hjalmars frack.


Mannen i farfar Hjalmars frack. Lite Downton Abbeyfeeling.
På förmiddagen åker jag och tjejerna med P och lille V för att handla nyårkrubbet. Först tänker vi oss en tur till bolaget men stannar mitt på Kungsgatan i regnet och häpnar, förfasas och vänder om. Det ringlar en kö långt ut på trottoaren och i dörren står en anställd och ler och dirigerar; två ut, en in. Nåt sånt. Glad är hon i varje fall. Vad ska alla ut i sista sekund för?, suckar vi lite och himlar med ögonen. Kan inte folk ha bättre framförhållning?  Det gäller förstås inte oss... dessutom ska jag be att få vip-inträde i värsta fall. Men vi har tur, när matinköpen är gjorda och vi återvänder till bolaget är kön förvisso fortfarande lika ringlande lång och regnet strilar fortfarande ner men... den glada anställda släpper in först en stor hop människor och så väntar vi bara några minuter innan det blir vår tur att bli insläppta och vi kan skaffa middagsvinet.

Spela, speeela.

Blöta i håret efter att ha varit ute och kollat raketer.

F's & P's gran som Alvin valde att kissa på. En pinsamt stor pöl.
Vi äter förrätten som bäst när vi hör hur det strilar och Alvin tycker visst är det är alldeles ypperligt att lyfta benet mot en plastgran med färgglada kulor. Han gör obekymrat en ganska stor pöl innan jag ens hinner reagera. Fint va?


Min fine fine man.
Men sen hugger vi in på varmrätten och går ut i regnet och tänder fjutt på raketer när alla barn fortfarande är pigga och orkar titta för vem vet hur många som är vakna vid tolvslaget. Och nu förstår jag det jag inte förr förstod, det där med varför somliga inte kan vänta till tolvslaget med att smälla av raketerna. Och jag får hålla Masi i handen och säga så ja så ja, det är inte farligt och titta vad fint, fast jag själv tycker att det är lite grann läskigt men Alvin, den plastgranskissande hunden rör inte en min. Han undrar på sin höjd varför vi ska stå utomhus i regnet på en och samma plats så onödigt länge. Och så går vi in och äter glass med varm hjortronsås och vid tolvslaget sen skålar vi i bubbel och alla barn är fortfarande lika vakna och pigga och vi står inomhus och kikar efter raketer och säger; såg du?, där bakom träden blinkar det. Och Wow!!!, och lille V klappar i händerna och hänförs över det glittriga som inomhus inte alls ter sig lika farligt högljutt. Men Masi är fortfarande lite skeptisk. Så önskar vi varandra ett gott nytt år och tänker på de nyårslöften vi filat på lite grann under dagen.

Tack för en fin kväll och den allra första början på år 2013.
 

10 kommentarer:

Znogge sa...

Ha ha! Någon ska väl pinka in sitt revir som en nystart ;-) Vi passerade också bolaget och var nöjda med att inte behöva gå in...

Gott Nytt År!

Ama de casa sa...

Haha! När nöden är som störst är granen närmast... ;-)

Låter som ni hade en toppenkväll sådär i upploppet av 2012.

God fortsättning på 2013!
:-)

Carina Sjölund sa...

God fortsättnig till dig♥
Kramen♥♥

Anna Margareta sa...

Det blev ju en bra nyår trots köer och en liten hundincudent:) Har precis hittat hit. Gott nytt år!

Hörni sa...

Hahaha, men Alvin då.. :D

Vad fina ni är allihopa! God fortsättning till er!

Susan sa...

Jag håller med Alvin...varför i 17 ta in ett perfekt kisseträd utan att få använda det??? Suck!

Så stilig man du har, tur det annars hade han ju inte matchat söta Husfrun ;)

God fortsättning. Visst blir det ett kanonår!!

Ama de casa sa...

Glömde: Vad FINA ni är, allihopa!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad stiligt med frack! :)

Västgötskan sa...

Ni var superfina!! :-)
God fortsättning!

Kram M

PS. Och 2013 MÅSTE vi få till en dejt. Eller hur! :-)

Nettan sa...

God fortsättning på det nya året och jag måste erkänna att hundens revirtänk fick mig att le en smula!

Kram och njut av 2013


Nettan