fredag 25 januari 2013

Herr Grums.

Jag gillar att vakna utvilad innan alarmet mal igång. Jag gillar att ha sovit med pyjamas ~ igen ~ så mitt skinn slipper knottra ihop sig totalt när jag viker undan lager av täcken och filtar och tassar upp. Jag väcker sovvarma barn och kokar len havregrynsgröt med Drottningssylt, tackar nej till ett dagsjobb ~ för jag lyssnar på kroppen ~ (och dessutom har vi redan bestämt att vi ska åka och simma, hela familjen när de stora tu slutat skolan och alla tagit helg (fast mannen jobbar hela helgen)). I nästa vecka kanske jag orkar jobba lite extra men just nu orkar jag inte med att känna det kravet. Jag lyssnar som sagt på min kropp just nu, inte riktigt min vana trogen. Så jag är nöjd, om än lite förvirrat vilsen.

Under tiden som barnen äter len havregrynsgröt med Drottningssylt läser jag högt för dem i Herr Grums och Trollberget som är en helt ljuvlig högläsningsbok. Det finns fler böcker om Herr Grums (av Andy Stanton) som vi kan glädjas åt märker jag. Jag har visst lyckats låna del tre men det verkar inte göra något för de tycks vara fristående böcker och sånt är alltid bra.


Det är sällan, tycker jag, som jag hittar en högläsningsbok som passar hela åldersspannet av karatekids här hemma. Men den här gången känner jag att jag verkligen sprungit på en kanonbok ~ så läs den ~ som passar allt från 6-10 år och säkert mer därtill.

Och än en gång tänker jag att jag måste skaffa mig en fin pärm av något slag där jag samlar alla godbitar, tips och trix inför min kommande yrkesroll. För böckerna om Herr Grums är något jag definitivt vill läsa för mina elever en gång i framtiden.
 

5 kommentarer:

Diana sa...

Jösses vad ambitiöst! Ja, inte bara att servera frukost utan att också vara social vid den tiden på dygnet... :)
Ha det så skoj i badhuset!

Camilla sa...

Låter som ni har det hur mysigt som helst på morgnarna.
Bra start på dagen!
Sv: Ja,det är EN undulat. Hanen dog i somras :(
Kram!

Ama de casa sa...

Duktigt av dig att lyssna på kroppen - fortsätt så :-)

Mamma till Amelia Alfons Malva Vilde sa...

Önskar trevlig helg!

Milla sa...

Viktigt att lyssna till sin kropp :) Låter som ni kommer få en mysig kväll i plurret, simma lugnt =D Kram