torsdag 10 januari 2013

Dimma över nejden.


Jag gillar när det är dimma över nejden. När det där vita trollska sluter in landskapet och gör det alldeles suddigt i kanterna. Det är så inspirerande, fullt av mystik, liv och fantasi.

Det är annat mot när jag och Skrutt steg av tåget från Göteborg i dag. Snön yrde i luften och hade redan hunnit pudra marken vit. Och lika lyrisk som jag är i december när snön kommer och behagar stanna kvar och ge snöfyllda solskensglimrande dagar, lika lyrisk är jag för varje liten vårkänsla jag kan förnimma så snart det nya året är här. Därför var jag lite å-nej-inte-snö-NU-anti ett litet tag, trött på att frysa och allt det där. Jag gillar vintern, det är inte det. Och än är det långt till vår. Men ingenting, I N G E N T I N G kan få mig så hopplöst kvillrig som de första vårtecknen. Jag njuter av nuet i varje andetag men...
Våren alltså.
Min favorit bland årstiderna.
 

7 kommentarer:

Mita sa...

På nåt vis så följer man ändå årstiderna,fast man kan ju tycka olika om dom. Vintern som är mellan Januari fram till mitten av Mars gillar jag inte, men sen böjar det lätta upp igen. Snö kan jag ta November och December...
Dimma är precis som du säger lite trollsk och mystisk och sätter i gång fantasin..**
Pudersnö här också och isiga vindar från norr,burr..
Jag har ju alltid varit mer för stora hundar, så det är en viss omställning till den här lille superlivliga krabaten..*L*..
Ha det gott
Kramiz♥

Znogge sa...

Våren är underbar även om varje årstid på något vis har sin charm. Men något säger mig att vintern kopplar greppet någon tid till för här snöar det just nu...

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är riktigt vackert och fantasieggande! :)

Susanne sa...

Längtar till våren intensivt.

cecce sa...

Kunde inte uttryckt det bättre själv:-) Våren alltså. Må du komma snart!

Blev helt fel i inlägget jag skrev idag. Nä...jag jobbar inte i någon matbutik:-) Den finns i närheten där jag jobbar. En gång lärare - alltid lärare:-))


Kram cecce

dianasdrömmar sa...

Vackert, ja vårtecken det är det bästa love it kram Diana

Milla sa...

Älskar vintern men helst när den får vara intakt vit ifrån november till februari och sedan spricka upp i vår :) Ha en fin dag, kram Milla