tisdag 22 januari 2013

Alla kan.


Det gick. Jag kunde flyga, i alla fall hjälpligt stundtals. Mer effektivt andra gånger. Gårdagens idrottsuppstart var över förväntan bra. Men hjälp vilken dålig explosiv kondition jag har. Jag är mer seg och kan gå eller simma hur långt som helst men är

inte någon fartfylld löpande gasell.

Vi hade ett pröva-på-pass kan man kanske kalla det. Lite lekar (och jag som avskyr att leka). Men det här var roligt. Lite bollsport. Och jag och bollar är inte alls vänner men i plankboll (som basket ungefär) klarade jag till och med av att fånga bollen och göra vissa räddningar så det finns hopp. I topsboll däremot var det kört. Där var endast närkamperna något jag kunde bemästra lite lite. Om man väljer att se det så.

Dansdelen var roligast. Kan ni tro. Jag som avskyr att dansa. Fast när jag säger så tänker jag på pardans och tango och sånt. Men nu dansade vi mer tillsammans allihop och kunde trixa med stegen lite som vi ville bara vi hängde med hyfsat.

Är det något jag gillar med idrott kan man undra.

~ ~ ~ ~

Vi fick fylla i ett formulär där vi bland annat skulle beskriva varför vi valt att läsa till idrottslärare. Jag skrev;
för att jag är livrädd för idrott och alltid gjorde mitt bästa för att skolka från lektionerna. Jag vill förbättra min självkänsla och jag vill lära mig att lära ut så att mina elever inte får samma dåliga start som jag fick...
Det jag gillar med idrott är att man kan spela basket, fast ändå inte utan plankboll. Och att man kan spela innebandy fast ändå inte utan topsboll. Och att man kan dansa utan att behöva kunna stegen. Utan att vara rädd att trampa någon på tårna. Att alla kan vara med. Och att man inte måste tävla eller spela strikt efter regler som egentligen bara de kan som faktiskt spelar, i det här fallet, innebandy eller basket på sin fritid. Och som gråter floder om man någon gång bestämmer sig för att inte köra efter regler. I plankboll och topsboll finns inte såna regler. Jag gillar idrott där alla kan få vara på sitt egna lilla säregna vis utan att behöva bevisa något. Utan att känna sig udda, liten, rädd, otillräcklig, värdelös och uttittad. Att alla ens insatser, stora som små räknas i en helhet och värderas i att alla kan.


Alla kan
Till och med jag.
 

16 kommentarer:

Hörni sa...

Du kommer bli en bra idrottslärare. :)

Ama de casa sa...

Du kommer absolut att vara på rätt plats! :-)

Frida Sofia sa...

Dans som är det roligaste som finns!!

Eva in Athens, Greece sa...

Hej Sara! Vilken söt och fin blogg du har! Jag såg din kommentar hos Jonna och tänkte därför berätta att du kan göra polaroidbilder och flera andra roliga grejer på Picasa. Där hamnar hur som helst alla bilder du sätter in på din Blogger-blogg.
När du är inloggad så klickar du på ditt namn, därefter på konto, produkter och så Picasa webbalbum. Klicka därefter på någon av bilderna du har där eller överför en ny bild. Det kan tänkas att det ser en aning annorlunda ut för dig, men för mig funkar det sedan att klicka på "Edit in creative kit"(hos mig står det precis under redigera med Picasa)och där kan du göra en masssa grejer, fixa färgerna, skriva på fotonen m.m Jättekul är det, kolla får du se! Lycka till!

Znogge sa...

Dina erfarenheter kommer du att ha stor nytta av i framtiden. Alla är inte elitgymnaster men motion och rörelse är viktigt ändå!

Kram

Åsa sa...

vad underbart att få möta dig som idrottslärare...du som kan peppa elever att se att de duger precis som de är i idrott...du som kan dela liknande känslor kring att inte kunna...du kommer att bli en fantastisk idrottslärare :-)
heja dig som vågar vinna och utmana dig själv!!
kram Åsa

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Visst kan du!! :)

Sahra sa...

Åh om jag hade haft dig som idrottslärare när jag gick i skolan. Vilken positiv upplevelse jag hade haft av idrotten då
Kram

Malin - Stjärnflocka sa...

Mycket bar utgångspunkt!!!
Jag tror att alla de bästa lärare jag känner har den utgångspunkten att de vill hjälpa elever som inte tycker att det är lätt. de som själva hade räckmacka har inte alltid en bra förståelse.
Kram Malin

Anna Svensson sa...

Men så bra formulerat, ett sånt bra tänk!
Du kan verklligen...

cecce sa...

Klart du kan:-)

Som vanligt välskrivet och fyndigt! Gillas:-)!!!

Kram Cecce

Villa Ell sa...

Man måste försöka... Härligt jobbat! Nu får jag kika vidare på din blogg, första gången här...

Kram Sandra

creando sa...

Skön inställning! Idrott handlar ju om rörelseglädje, inte att göra allt rätt. Inte idrotten i skolan iallafall. Härliga du!

Trillingnöten sa...

Kan jag gå om skolan och få dig som idrottslärare mån tro?

dianasdrömmar sa...

Du är härlig :) kram Diana

Camilla sa...

Rätt kvinna på rätt plats. Det hör jag det!
Kram!