fredag 31 augusti 2012

Jag vet en del av det jag inte kan förstå.Jahapp.
Inte förrän bollen är riktigt i rullning tar jag mig tid att känna efter och stanna upp. Just mitt i all turbulens fungerar min hjärna logiskt och trovärdigt. Där tar jag reda på vad jag verkligen vill och vad jag är beredd att offra för just det. Väga för och emot.

Mitt i allt och däremellan söker jag fortfarande efter mig själv men nu i trygg förvissning om att jag har alla de människor jag behöver omkring mig. Just i detta nu. En man som förstår mig när inte ens jag själv vet vad som rör sig i min hjärna. Han vet att jag måste gå en viss väg och han låter mig... För han, liksom jag vet att hindras man från att gå den vägen när man borde måste man gå den vägen en annan gång fastän det egentligen inte passar just då.

Hur som.

Tydligen måste jag försätta mig själv i svåra, kniviga situationer för att liksom få möjlighet att stanna upp (konstigt nog eftersom stanna i sammanhanget just är totalt hopplöst. Köra på i full fart är snarare mer korrekt). Och när jag känner att jag har tillåtelse att gå den där vägen jag borde ha fått gå för länge sen kan jag också sakta in och knyta skorna längs vägen. Vila benen lite.

Den här sommaren har varit den bästa i mitt liv. Och den allra värsta. I alla sammanhang. Jag fann min allra bästa vän och tvillingsjäl. Någon som är precis, precis som jag så det nästan är skrämmande. Det räcker att jag tittar på honom så vet jag vad han kommer att tänka och sedan också säga. Utan och innan. En sån bästa vän.

Den här sommaren erbjöd också att ögon öppnades för det som inte kändes bra och bollen sattes i rullning med all turbulens och alla känslor som det innebar. Mitt i all lycka bodde också all sorg men jag fick tid att reda ut härvan i hjärnan som jag inte riktigt själv förstår och chansen att sortera känslorna i olika fack där de hör hemma.

Glad och trygg i förvissningen om att jag har det bästa jag kan ha. Jag vet en del av det jag inte kan förstå.

torsdag 30 augusti 2012

Mitt allra vackraste leende.Förra året slarvade jag och valde bort tandläkartiden till förmån för några extra hundralappar kvar på kontot. Men i dag ska jag dit. Funderar allvarligt på att köra ett practical joke med mitt allra vackraste leende. Är trött på att vara så himlans seriös hela tiden.
 

onsdag 29 augusti 2012

Alltid älskade.Det bästa sättet att göra barn snälla är att göra dem lyckliga.

Våra fina små trollungar.
Vad som än händer är det just lyckliga vi vill att ni ska vara.
Lyckliga och trygga.

Alltid älskade. 
 

söndag 26 augusti 2012

Och jag vet.

Det konstiga och det smärtsamma med Melissa Horn-lyrik är att det går att applicera sin eller någons i ens omedelbara närhet känsla i texten och sen sitter man fast där. I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i.
 

lördag 25 augusti 2012

I'll sing you a song.Ja, nu är sommaren snart slut och med det kommer hösten och med hösten kommer framtiden. Och jag kan bara hoppas att det är en framtid där jag vill vara. Även om jag på sätt och vis styr framtiden just dit. Men ändå.

Jag vet inte hur mycket jag kommer att figurera här inne. Det är en jobbig tid. Många känslor, tankar och processer. Just nu är det jobbigt både fysiskt och psykiskt - för till råga på allt verkar jag vara på väg in i ett reumatiskt skov också.

Men nej, det är inte mig det är synd om. Inte på det stora hela. Jag leder mig dit jag måste gå... tror jag. Jag kan bara hoppas.
 

onsdag 22 augusti 2012

Kontakten med verkligheten.Utomhuspedagogik. Och schemat har landat.
Med lätthet går det att konstatera att hemtentan som ligger en vecka efter kursstart knappast kommer att vara omfattande alls. Snarare kommer fokus att ligga på alla de praktiska övningar vi förvisas till; HLR, sim- och livräddning, kanothajk med övernattning, kartkunskap (synd, för allt är höger för mig. Vänster existerar inte), skolgårdsarbete and you name it.

Det blir onekligen en intressant och viktig kurs. Om jag ens överlever den.

Kantra med kanot, smutsa ner mig, frysa, gå vilse. Ja, listan går att göra längre men det känns onödigt just nu. Och överlever jag bara dessa fem veckor (som säkert blir roliga men ändå) går jag ut på praktik sen, en trygg hemmahamn.

Fokus! Fokus min vän.
 

tisdag 21 augusti 2012

Ingenting är omöjligt.När kossan som egentligen är för ung to transform from a kviga dessutom ställer sig och posar när jag går förbi efter morgontidningen - ja, då om inte förr inser jag att ingenting, ingenting alls är omöjligt.
 

måndag 20 augusti 2012

Spindeln i nätet.

Det här med skolstart asså, just löv it.
Ställer mig och smyger i skolans lokaler för att se på alla förväntansfulla, lite pirriga barn och tillika förväntansfulla, lite pirriga och dessutom tror jag, ivriga lärare. Jag vill vara en av dem - ta emot en klass och sätta tänderna i något nytt. Oj så skoj.

Märker att jag lagt mig till med en ny vana.
Så snart jag pratar skola lite allmänt så där med någon - lärare, förälder eller whoever har jag börjat slinka in ett inkluderande VI där jag får vara med på ett hörn trots att jag egentligen inte alls har någonting med saken att göra.

När jag lämnade Masi på femårsverksamheten sa jag till exempel att jag var tvungen att gå nu eftersom jag skulle hinna släppa in Skrutt och Shaff i klassrummet, vilket naturligtvis inte alls faller på min lott att göra utan på deras klasslärare of course.

Men sån är jag - och en dag är jag VI. Och får också vara spindeln i nätet som jag så gärna önskar.
 

söndag 19 augusti 2012

Dreamcatcher.

Dreamcatcher.

Jag börjar känna mig redo för min första tatuering. En drömfångare, lite lik den på bilden, som jag vill ha i nacken. Anledningen till varför jag dragit mig för tatueringsbeslutet är mina celoider och rädslan för att få ärrvävnad av tatueringen. Men den rädslan har jag gömt undan nu. Och med det gick jag även bananas och tänkte ut hela tre tatueringar som jag vill göra... fast jag börjar med drömfångaren.

Handleden vill jag pryda av en fyrklöverranka och längs den andra armen vill jag ha en kursiv, smått snirklig text; if you can dream it you can be it.

Rädslor är till för att övervinnas.

lördag 18 augusti 2012

Drömmer som mest.


I går var jag bara ett litet fjuttigt ögonblick ifrån att somna på den solvarma sandstranden - och damn, vad skönt det hade varit. Jag var på gränsen in i drömmarnas värld, ni vet just där då man är både vaken och sovande på en och samma gång och drömmer som allra mest intensivt. I mitt tillstånd började jag bland annat designa fina sjuttiotalstyger och jag hade velat ha varenda en av dessa klänningar som jag i min drömvärld skapade.

Nåväl, fajitas är snäppet godare än tacos (och det säger visst inte lite?) och kvällsfika med italienbilder hos släkten är också trevligt så det var för en bra anledning jag slet mig från min strand.

(Och det räknas visst fortfarande inte som att jag har badat än i sommar då bara knäna är doppade).
 

tisdag 14 augusti 2012

Närma sig med stormsteg.Terminsstarten närmar sig med stormsteg och det känns inte riktigt som om jag hänger med. Fast ändå på något konstigt vis. Motivationen är inte på topp alls. Snarare ligger den och skaver i skorna i var-sak-har-sin-tid-anda. Och när den tredje september varit och passerat vet jag att jag med största sannolikhet är fast med mina hundra procent, max igen. Ostoppbar. Fast i studierna och min envishet. Hundra miljarder tusen bollar i luften samtidigt.

Till dess vill jag njuta av att jobba. Av att träna, vara familjär och av att fika med vänner. Av att förbereda mig med att läsa lite kurslitteratur och liksom kicka igång motivationen på något sätt, lite försiktigt och kanske hinna läsa klart min skönlitterära bok as well. Av såna saker.
 

måndag 13 augusti 2012

Att känna sitt egenvärde.

Jag läser i GP om hur tufft livet kan bli för en elitidrottare när karriären är över. De drabbas inte sällan av depressioner, olika grad av tvivel på sig själv, sjukdomar och så vidare. Här inser jag att de har ganska lik personlighet med mig och tänker att det är självklart att de drabbas av allt det här när deras hårdsatsande karriär tar slut.

Det här med att ha många bollar i luften och trivas... nej MÅ BRA av det och snarare bli stressad och lite ledsen när dagarna är lugna och händelsefattiga. Å vad jag vill att det ska hända saker hela tiden, annars mår inte jag bra och känner inte mitt egenvärde på samma sätt som när dagen är fullspäckad. Och den behöver inte vara full av prestationsövningar eller så, utan bara fullspäckad så att jag egentligen aldrig stannar upp. Då mår jag som allra bäst. Liksom schemalagda "lediga" dagar.

Och kanske är vi lite lika där, jag och elitidrottarna. Att när vi går in för något så gör vi det till hundra procent max. Och ännu lite till. Till och med lite egotrippat utan mening, det bara blir så i vår intensitet som vi egentligen inte ser för den är en del av den vi är och mår bra av, även om det blir fel ibland utåt. Men... Det är inte konstigt att man mår dåligt när allt plötsligt bromsas in och faller platt.

Vidare läser jag om en 38 åring som börjat satsa på modern femkamp och inser att grenarna där borde passa mig ganska så bra utmärkt; fäktning med värja, simning 200 meter, ridning (banhoppning) och kombinationsgrenen Combined Events bestående av löpning 3000 meter och skytte med luft- eller laserpistol. Å så kul.

 

söndag 12 augusti 2012

Stings like a bee.Jahapp. Hur tänkte de där? Att man ska gå runt och se ut som en geting?
Nice!
 

fredag 10 augusti 2012

Really really like.Okej, okej. I've done it again. Fotat datorskärmen asså! Men Moa Lignell... som jag har mött inne på Maxi då hon bor i en stad nära mig. Fast jag fattade förstås inte att det var Moa jag mötte (typiskt mig). Det var mannen som förklarade för dummot i efterhand; ba, det var Moa Lignell du mötte! Haja... whatever.

Hela debutalbumet har hon inte släppt än men väl några singlar som jag spelar flitigt på spotify. Speciellt gillar jag Live your life eller den akustiska versionen av Whatever they do, really really like. Och debutalbumet beräknas släppas på... min födelsedaaaaag!!
 

Jeans och sånt.

HM.com
Aj dånt know. Har liksom aldrig köpt jeans från HM vad jag kan minnas. Så. Hur sitter de? Är de fit? Snygga? Såna saker. 

Ja. Jag har i alla fall siktat in mig på ett par med slitna detaljer. Sen vet jag inte...
 

torsdag 9 augusti 2012

Bara jag slipper frysa.
Nu känns det verkligen att hösten är på väg att sakta slingra sig runt och kväva sommaren. Sakta! I morse låg diset trolskt och solupplyst som ett lock över naturen. Snart får sommaren allt svårare att besegra vätan, snart blir det kyligare och kyligare, snart vaknar jag till höstkraxande skator och till sist också mörker. Jag både gillar och ogillar. Speciellt kylan och mörkret hade jag kunnat vara utan.

Om lite mindre än en månad börjar min skola igen och på samma gång som jag inte är motiverad alls, speciellt inte till att läsa utomhuspedagogik (orka!) så är jag glad över att snart vara inne i rutinernas välbekanta lunk igen. Just nu bara jag flyter runt och det är svårt att greppa något som inte finns att greppa. Och sen är jag faktiskt säker på att jag kommer att tycka om utomhuspedagogiken när den väl startat. Bara jag slipper smutsa ner mig, blöta ner mig och frysa!

onsdag 8 augusti 2012

Shoppinglycka.


Snart är Skruttan så stor att vi kan börja låna saker av varandra! Solglasögonen till exempel som visserligen är snyggare på henne än på mig (har väl med hennes mörka färger att göra) passar även mig storleksmässigt - finfint. Och det är så kul att shoppa. Hade jag bara haft råd hade jag blivit shoppaholic på studs, jag lovar.
Vad sägs om nya träningskläder (igen) och nu jädrar ska här ut och springas. Eller så.
Att fylla en hel shoppingvagn med allt möjligt fint, bland annat nya fina vinterkläder till mig och kidsen är stor lycka. Fluffig vinterjacka, tröjor, träningskläder, toppar, makeup och sånt. Ja. Ni vet. Älskar't.

tisdag 7 augusti 2012

Att försvåra den sociala samvaron. Rejält.


"Om syftet med den nya 0,2-promilleregeln på sjön var att skärgårdskrogar och båtfirmor skulle gå sämre, att rejält försvåra den sociala samvaron för båtfolket och för öbor på skilda öar samt sabotera nöjet av att kunna välja måltidsdryck till sjöss, ja, i så fall är lagen en succé" (SvD)

Aj lajk it when they put it this way.
Speciellt intressant tycker jag Bengt-Åke Vargs jämförelse av lagstiftarna och terrorister är.

Mycket.
 

måndag 6 augusti 2012

Kottetott på besök.I går kväll dök Alvin in i buskaget och satte fart på en (kanske två - vi har sett dem i plural) fräsiga taggbollar. Efter att jag slängt in min lilla vakthund (som faktiskt höll sig i skinnet trots att mannen var frånvarande) gjorde jag i ordning kvällsmat till Kottetott och hans förmodade polare. Uppblött macka och kaninpellets.

Yammy!
Som det smaskades och åt.

söndag 5 augusti 2012

Tji fick jag.


Den där Alvin asså! Att jag inte blir knäpp. Nu när mannen är iväg och jobbar natt och det mörknar förhållandevis tidigt (ja, i alla fall om man hamnar i tevesoffan och slötittar på OS och äter godis, som jag råkade göra igår) hade det varit skönt med en lugn och stabil hund.

Alvin är the opposite. Så snart mannen åkt iväg intar Alvin rollen som tokhispig kärring som skäller för minsta lilla ljud. Och minsta lilla ljud behöver egentligen inte låta alls, överhuvudtaget.

Så där höll han på igår kväll. Skällde, sprang till dörren så att alla mattor flög (och det var ett under att inte barnen vaknade och jag fick hjärtattack - eller kastade ut Alvin med huvudet före).

Allt jag ville var ju att äta mitt godis i fred och varva ner inför natten. Tji fick jag.
 

torsdag 2 augusti 2012

Vallmofält. And I like.


Nu blommar vallmon. Vallmon blommar nu.
And I like.
Nu skulle gärna få vara nu även sen.