måndag 30 april 2012

Frukost i kaninhagen.


I dag är det lovdag och kan ni tro att det slumpar sig så väl att mannen är ledig han också!!! Inte så stort kors i taket kanske med tanke på att han har jobbat hela helgen, så nån bonusdag som somliga pratar om är det förstås inte tal om här. Men ändå.

Och jag är ledig. Tydligen blev ingen lärare akut sjuk så att jag var tvungen att rycka in en sån här klämdag med säkert bra mycket färre barn in tha house än vanligt.

I dag tror jag baske mig att jag ska skicka in min färdigskrivna tenta - varför dra på det liksom? Risken är annars stor att den blir liggande och jag glömmer bort deadline. Det vore ju förstås katastrof. I övrigt är ett klick på bifoga-filen det enda studierelaterade jag tänker ägna dagen åt (möjligtvis också hämta ut nästa kurs bokpaket från posten).
I dag tänker jag mig i stället;
  • en säkerhetsförbättring på kaninhagarna (vi hade en katt på besök i lördags som skrämde upp kaninerna rejält!).
  • Grillpremiär? Olala... hinner man med en sådan tro?
  • Picknick vid mitt undersköna Nääs. Å, det måste vi hinna med.
  • Lite bygg- och trädgårdsrelaterad shopping.
... på min lista!
Mannen har fix med åkgräsklipparens broms som ska justeras in och gräsklippning på sin lista. Vojne vojne säger jag och antar att det är en syssla som kan sätta käppar i hjulet för några av mina to-do-aktiviteter som egentligen mer kan beskrivas som I-want-aktiviteter.
 

söndag 29 april 2012

Lite skit i hörnen.

Jahapp. Dags att ta vid där jag slutade i går med projekt vända-ut-och-in-på-Villa-Freja. Det är pinaler, jox och skit precis överallt. Det blir lätt så eftersom städning är något jag prioriterar väldigt lågt. Där har jag inte alls några höga krav på mig själv - även om jag naturligtvis inte trivs i ett stökigt, skitigt kaos. Men bot och bättring på det i dag nu när jag skrivit färdigt (?) min tenta - och sedan går jag och barnen på en liten mini-picknick bland vitsipporna.

Update: Vad f.n ska jag hålla på inomhus och städa i barnens rum när de är ute och hoppar studsmatta?! Att släppa en smärre bomb i, i alla fall Masis rum hade varit det mest effektiva sättet att städa på. Och sen sansat börja om från början. Nu går jag ut i stället och röjer i trädgården. Hur det blir med den där picknicken får vi se. 
 

lördag 28 april 2012

En hobbybonde.

Ujujuj, i dag är det sånt där väder som gör att jag vill ut och hänga tvätt i solen, piska mattor och doppa händerna i solvarm mylla och plantera lavendelfält vid kaninhagarna. Det är helt enastående och en bra start på vad jag tror blir en fyradagarsledighet. Om man vill se det som ledighet när man har en tenta att skriva och ett helt hus att verkligen vända ut och in på under en aktivitet jag tror kallas städning. Hur som helt är det lovdag på måndag och det vill nog mycket till för att en timvikarie som jag ska behövas på något fritids (jag hoppas på fritids eftersom förskola inte riktigt är min grej).

Drömmen om en liten gård finns här alltid men vägen dit är både lång och brokig. Frågan är ju då vad man kan göra med nästan fyratusen kvadratmeter?! Kaninhage - check. En liten hobbyuppfödning av små varma pälsbollar av brokig men hjärtlig härkomst. Hermelin och dvärgvädur är en gissning. En barnkär familjekanin är en sanning. Ulliga gulliga små med närhet till det där blivande lavendelfältet och snart också ett trädgårdsland och växthus i östlig riktning. Där hade det varit underbart att kunna uppföra ett fjäderfähus, gräva en damm och hålla både guldfiskar, höns och en eller annan liten anka.

Och hästen.
Hästen gömmer jag hos min fasters Highland cattle. Köper jag en av hårig brun ras och på med en vikingahjälm är det ingen som märker något???

jagvillblienhobbybonde.nu

fredag 27 april 2012

Irriterande vana.


Familjen plaskar runt och jag sitter och funderar på det där med gratis och enkla - väldigt enkla bildredigeringsprogram. Det måste det ju finnas även efter att picnik flyttat till google+? Jag behöver något som jag begriper mig på. Inga konstigheter och sånt utan raka tydliga instruktioner. Eller helst så enkelt att det inte ens behövs några instruktioner. Något sånt.


Vidare funderar jag på om det är okej att laga pannkakor till fredagens middag för att sen fylla på med en massa lösgodis?
Men... vid närmare eftertanke är det förstås självklart att det måste vara helt i sin rätt. Betänk att jag och barnen ska hålla oss vakna hela Let's Dance.


Helt plötsligt har det börjat regna igen. Det måste förstås bero på att jag lämnat universitetsbyggnaden för i dag. För det slår aldrig fel utan börjar bli en ganska irriterande vana. När jag är "instängd" i någon föreläsningssal skiner alltid solen. Jobbar jag regnar det där jag står utomhus och "rastvärdar" på skolgården.

Fredagsfin med Masi.

Glossy lipstick!
 Med Masi Mumrik Murmelmuff.

Rota runt i mammas necessär är ett intresse. Ett annat är att gå i mina skor. Gärna de med hög klack.

Ja, för i dag är det visst äntligen (?) fredag. Jag som var tokinställd på det i går och såg fram emot en kväll med soffhäng med barnen framför Let's Dance och en skål full av osundheter. Meeen, det tar vi i kväll i stället.
  

torsdag 26 april 2012

Boktips.


Jag lånade den sista boken av Karin Brunk Holmqvist - Stenshimlen - som jag ännu inte hade läst, men vilken besvikelse till skillnad från hennes andra böcker. Efter bara några sidor slutade jag att läsa. Jag som hade kommit in i ett sådant skönlitterärt flow.

Efter visst rotande runt i mina bokhyllor hittade jag en gammal bok av Åsa Larsson som jag inte längre minns att jag läst. Praktiskt och bra. Så den läser jag nu på skakiga morgontåg och på trötta eftermiddagståg. Eller på bussar för den delen om det är på jobb i stället för till universitetet jag ska.
Hur som helst mottas boktips tacksamt.

Patrik Sjöbergs och Felicia Feldts böcker som jag är sugen på att läsa. Jag tror att det är böcker som berör på ett 'positivt' och tänkvärt sätt.
Är det någon som har läst dem?
Har ni fler bra boktips - gärna på nya eller några år gamla böcker eftersom jag innan mina studieår var en väldig skönlitterär bokslukare men på senare år inte haft tid att läsa mer än en handfull. Jag saknar det där. Och jag saknar att hänga med bland nyheterna i bokvärlden. Jag vet att det finns enormt mycket bra litteratur därute som jag hittills har missat.

Jag gillar att läsa allt från deckare/rysare till biografier/memoarer - de här sanna berättelserna, till fiktiva skönlitterära böcker med vardagsskildringar. Praktiskt taget ganska så mycket allt, bara de inte blir för tunggrodda. Det hinner jag inte med nu. Jag vill ha ett flöde i texten som griper tag i mig.

onsdag 25 april 2012

Nya små.

Storasyster eller mamma...

Bebis eller bebisar...
Tja, vad ska man säga?
Att min intuition om att i dag skulle bebisarna ha anlänt stämde. Jag vill inte rota runt för mycket nu när de är alldeles dagsfärska men det rör sig i alla fall i mamma kanins avnoppade päls. En varm liten boll mitt i all halm de boat så fint med.

Och som en liten parentes bara;
Ny tävling på gång hos Diana. Där kan man genom att svara rätt på en fråga vinna en månad med Linas matkasse.

Rulla in ett kök.

Ikea.
Den här hade varit fin och funktionell i Villa Frejas kök. Jojo.
En egen liten rullande köksö är det enda lilla som får plats här. Om några år kanske vi platsar i det där programmet som jag inte vet vad det heter eftersom jag alltid kommer in i slutet om jag hinner sätta mig i tevesoffan innan åtta sedan jag nattat barnen. Hur som är det mäklare som hjälper par att hitta sitt drömboende, antingen hemma eller utomlands.

Vi skulle leta efter mysig, gammaldags gård a la Bullerbyn med ett stort kök här hemma kontra lummigt boende i undersköna Italien.

Till dess; ett rullkök.
 

tisdag 24 april 2012

På väg.

Glömde datorn hemma. Ska trots det försöka mig på mer än ett halvhjärtat besök på universitetet. Grupparbete. Förstadiet till ett lärarlag förmodar jag. Bara att göda motivationen. Ställa om från jobb till studier. Jag trivs i mina båda världar bara jag får ställt om mig några sekunder först. Sen kör vi.


måndag 23 april 2012

Pre-pubertala lilla barn.


Samtidigt som det är oerhört jobbigt för både henne själv och för oss är det ändå så himla skönt. Skönt att hon är så pass trygg i familjen att hon vågar sig på sina hormonella utbrott. Och ja, jag jämför mig med mig själv igen även om somliga är redigt trötta på det. Det är min resa till individutveckling och förståelse för vad jag gått igenom och vad som fått mig kuvad. Och jag har bara mig själv som referens. I dag är jag inte längre samma person, på gott och ont. På gott för mig för jag vill vara mig själv och ingen annan, på ont... kanske för andra eftersom jag inte längre är den som drog på mig en guldring för tio år sedan. Kanske kom jag i en förljugen förpackning, men ändå - jag vill bli sedd för den jag är nu. Inte för någon jag var och som nu är borta.

När Skruttan som bäst håller på att pre-pubertala håller jag som bäst på att post-pubertala. Och vi växer som individer båda två även om det är en rätt jobbig och vresig resa mellan varven. Växer in i familjen. In i gemenskapen just där vi hör hemma. Och sen lägger sig lugnet...

söndag 22 april 2012

Men jag har bara regn hos mig.


Var med och tävla hos Dianas drömmar.
Fast vad då? Nån gång kommer väl solen, sommaren och havet till oss. Och då kan det vara bra att vara förberedd.