lördag 31 mars 2012

Precis min filosofi.

"När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara besluta dig för vilken som är den högra - sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra".
Nalle Puh.

Svårare än så behöver det alltså inte vara.
Svårare är det dock att komma fram till vilket andrahandsval jag vill göra beträffande ämnesbehörigheten. Idrott och hälsa - check, och jag är inte orolig över att nekas plats. Blir vi för många sökande blir urvalet antalet högskolepoäng - vilka jag har en hel drös utav. Men ändå. Ett andrahandsval bara för syns skull.

Hade i och för sig varit roligt och totalt otippat om jag valde musik som TondövaSara.

fredag 30 mars 2012

Det trodde ni inte va?

Shit vad kul det var i går. Till en början var jag lite nervös förstås eftersom minnen från förr bubblade upp. Var det här ett så klokt val trots allt? Fast väl där vändes allt till positiva upplevelser. Av alla studenter där var det visst bara jag som hade negativa upplevelser med i bagaget - vilket uppmärksammandes som strongt att jag trots det var där.


Nu är jag taggad.
Idrottslärare hörrni. Det trodde ni inte va?
Nu har jag fått bekräftat från två (haha) blivande kollegor att det är helt i sin ordning att vara reumatiker och idrottslärare. Så heja heja. Det är blir bra. Det här blir roligt.

Men bra knä- och fotledsskydd behöver jag. Någon som har erfarenheter som kan tipsa mig om de bästa?

torsdag 29 mars 2012

MiniHighland.

MiniHighlandern, som enligt Masi heter Blomma, håller sig på avstånd och rackarn's att man inte har ett bra kameraobjektiv som kan zooma in bättre. Men ni ser minisen där i alla fall, va? Framför sin mamma.

Hon var en mycket klok mor, trots att hon var en ko. Som de så snällt säger i filmen om Ferdinand.

(Med Villa Freja där i bakgrunden).

onsdag 28 mars 2012

Med barn.


Och utan barn.
Skrutt är mästerfotografen ute på den härliga vårutflykten.

Och jag säger det igen.Våren måste helt enkelt upplevas för att förstås. När tvätten kan hängas ut blir det helt plötsligt en fröjd att tvätta. När man kan vädra blir det helt plötsligt en fröjd att städa. Bara såna små vardagssaker förgyller en hel värld även om jag i går hotade att gå i tvättstrejk om jag skulle fortsätta tvingas sköta allt själv. Barnen kan åtminstone ta sina tvättade, torkade, vikta, staplade kläder och lägga i byrålådorna själva. Det är inte to much begärt.

Det är till och med en fröjd att tvätta och hänga ut kläderna för att i nästa ögonblick se traktorn köra förbi och sopa undan allt grus från vägen. Behöver jag säga att det yr något alldeles förskräckligt?

Men skit i det nu, det är vår!

tisdag 27 mars 2012

Våren kan inte beskrivas.


Den måste ses. Måste upplevas.

Villa Bonita.

Mitt emellan två kurser och några dagars andrum. Äntligen tid för skönlitterärt. Av Karin Brunk Holmquist. Älskar hennes förtjusande vardagskomik. Perfekt att lätta upp kurslitteraturen med.


måndag 26 mars 2012

Drömmer om.

Prisa gudarna. Prisa skatteåterbäringen. Tack vare en härlig varmdusch över förväntan kan vår dröm bli sann redan i år. Sprudlande lycklig. Klampar runt i trädgården i mannens, för mig för stora scholl's och beskådar och hummar över ägorna. Över det faktum att vi har en alldeles egen bäck med ett alldeles eget vattenfall- och nästan en egen ö också om man gillar att tänka stort. Och det gör vi.

Jag klipper äppelträdets luftskott och mannen beskär körsbärsträdet - i år kommer vi att få det mest exklusiva påskriset. Lite vårstädning på det så ska vi se om jag kan fixa fram lite våfflor till middag.

bild från Jula.

En vit uti backen.

Nej men titta vad jag har hittat. Är det inte fint, va, va, va? Nu vill jag gå på strövtåg i bokskogar med drivor av vitsippor. Dricka kaffe sittandes på en sten bakom Nääs slott och filosofera över det goda i livet. Se solen glittra i vattnet och bara vara. Ha massor av tid att bara vara.

Vår och värme som sagt, barnen är sugna på att springa i vattenspridaren (lite kallt ännu) och jag är sugen på en ny bikini (som jag inte har råd med). Hoppas vinna den här tävlingen och därmed få en bikini i sailor-stuk.

söndag 25 mars 2012

Bästa våren.Picknick. Knappast i det gröna. Det har inte hunnit bli så mycket grönt än. Men väl i värmande vårsol och utsikt över en blå sjö. Bästa söndagssysslan.

Och på sträcket ute premiärhänger tvätten, min fasters Highland cattle har fått ett undersött litet nytillskott och våra kaniner tar hoppluaskutt i hagen och skapar små minikaniner.

Bästa våren.

Fönstershopping.


Jag fönstershoppar på HM's hemsida. Som synes är det chinos och randigt som gäller i mina drömmar. När jag inte ägnar drömmarna åt inloggningsuppgifterna till studentplattformen förstås.

Helgalet, att om natten drömma om en helt korrekt inloggningsuppgift. Jag visste förvisso att jag är en studienörd, men så nördig hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat ana.

Bra mycket trevligare att drömma om ränder och om undersköna chinos. Kanske blir några klick. Vem vet?!

lördag 24 mars 2012

När jag var liten.

I går när jag jobbade fick jag chansen att vara med fyr-femman på en bildlektion och ha syslöjd med några ettor - vi sydde kulpåsar. Nu är förvisso slöjd inte längre ett valbart alternativ när det kommer till vår ämneskompetens med ändå. Jag känner mig nöjd och dessutom fick jag frågat idrottsläraren på skolan om det fungerar att vara just idrottslärare och reumatiker. Jadå, löd hans svar, så nu jädrar. Nu ska jag bara bota min boll- och redskapsrädsla och sen blir det en resa för livet. Vilken utveckling. Att ta kontrollen över sig själv och det förflutna.


På torsdag ska vi ha en heldag då vi får information och chans att prova på två av fyra ämnesalternativ. Idrott- och hälsa och hem- och konsumentkunskap kommer att stå på mitt schema.

När jag själv var elev var bild en av de bästa ämnena - men jag skulle aldrig vilja vara bildlärare själv. Samma lika med syslöjd. Det är jätteroligt att komma in och vikariera och sy lite kulpåsar och låta barnen joxa sönder symaskinen och så där. Men nej.

Jag vill blir en idrottslärare som hittar ett sätt att göra alla delaktiga, ämnet till genusprofilerat (inte så tävlingsinriktat och på killarnas villkor) med mycket friluftsliv och anpassat till alla. Det ska inte vara som på min tid. Eller som Masi, fem år säger; "när jag var liten..."

fredag 23 mars 2012

Någonting som skaver. Och det är jag.Angående inlägget nedan så - jovisst gjorde jag det. Jag och alla inblandade. Försökte prata och reda ut saker och ting med skopgivaren men helt utan resultat. Först trodde jag att det bottnade i någon form av stress. Att projektet skulle ros i hamn och att hon liksom på något sätt kände att hon tappat greppet. Vilket i så fall hade varit konstigt eftersom ingen annan upplevde det så. Och eftersom hon var tyst om det hon kände och lät skenet bedra. I ett enda leende. Nu tror jag snarare att det ligger i skopgivaren själv, i personligheten i krock med mig. Någonting som skaver. Och på något sätt är det väl just jag som ligger där och skaver. Helt utan mening eller mål.

Hennes upplevelse; att jag, kunskapsmässigt är på en hög nivå och därmed förminskar henne.
Min upplevelse; totalt chockad. Eftersom jag aldrig har sett på mig själv så. Eller på andra på det viset.
Jag som faktiskt alldeles nyligen sparkade ut Jante, plockade upp min självkänsla från golvet och började boosta mig själv - och i samma takt också boosta andra i min omgivning. För man kan älska andra fullt ut först när man älskar sig själv. Det är först nu som jag ser egenvärdet och tycker att jag själv är värd lika mycket som någon annan. Inte skulle jag då medvetet, och förhoppningsvis inte heller omedvetet projicera nedvärderande känslor på någon annan. Inte ens någon som går hand i hand med Jante alltjämt.
Aldrig.

I dag är återigen en sån där dag då jag önskade att jag kunnat klona mig. Två jobberbjudanden. Tänk om jag hade kunnat få lön för dem båda. Ett gott tecken är i alla fall att vikariesamordnaren ringer mig "i första hand". Någonstans måste jag ha gjort något bra.

Det värmer.
Jag som precis har plockat upp min självkänsla från golvet.

torsdag 22 mars 2012

Vi sitter i samma båt.

I dag är det kursavslut och snälla basgruppsmedlemmen delar ut små söta unika hand-made påskägg fyllda av det där som en student ofta behöver. Godis!

Det är sällan bra att vara alltför lika och både hon och jag trodde att vi skulle hamna i kollisionsfas med varandra. Till sättet är vi oerhört lika men våra åsikter går lite isär. Men i stället för kollision har vårt samarbete fungerat mycket bra och det var från annat håll jag förvånat och oförtjänt fick mig en skopa. Fortfarande vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till personen som delade ut ovan nämnda skopa. Känner mig lite förvirrad men efter att ha analyserat mig ut och in (analyser är jag bra på) har jag kommit fram till att jag inte gjort mig förtjänt av några som helst skopor. Utfallet bottnar i någonting helt annat som för mig i dag är helt obegripligt. Men...

Vi är alla människor.
Och vi sitter i samma båt.

onsdag 21 mars 2012

Budgettips. Älska bugettips.


Snygga chinos behöver inte kosta en förmögenhet vilket jag tackar ödmjukast för - eftersom skönare byxa (som även sitter snyggt) sällan går att hitta. De ljusblå beställde jag i höstas för bara 80 kronor och de bruna är ett nytillskott för 149 kronor. Båda på rea. Jag hade gärna haft ett par khakibeige, mörkt jeans blå, grå och kanske klarröda också, men de säljs till fullpris för 249 kronor.Bilden gör inte färgen rättvisa. Det är helt obegripligt hur svårt det är att fota sig själv.
Så här ser färgen mer ut...


Med skärp i midjan kan man reglera hur loose-fit man vill att byxorna ska sitta. Mycket eller lite häng. De är rätt stora i midjan, men smala över vaderna.

måndag 19 mars 2012

Älska måndagar.


Så ja. Äntligen är min älskade vardag här igen. Jag är en riktig vardagstjej som älskar rutiner, stimulans, utmaningar, det sociala universitetslivet (eller jobblivet de dagarna). Och att sedan landa hemma med barnen och deras läxläsning, lite middag och en kort stunds avkoppling i tevesoffan innan det är dags att gå till sängs tidigt.

Jag älskar att stå på tågperrongen, älskar pulsen, älskar att tränga mig samman med mina medresenärer och bläddra i Metro eller surfa på mobilen på väg in till Göteborg med den ännu högre pulsen och alla dofterna. Lämmeltåget.

Jag vet inte vad det är för fel på mig. Om jag är karriärkvinna eller om jag helt enkelt bara längtar ut. Mot det där som är större. Vilket i och för sig går rätt bra hand i hand med karriärönskan.

Å andra sidan, även om min helg var stressig och jag knappt fann tid över till att plugga - vilket jag var tvungen att göra, var helgen också social när jag hängde i diverse idrottsanläggningar och körde till kalas och på så vis var den trevlig.
Det är viktigt det där. Social!

söndag 18 mars 2012

En finfin tävling.

Men titta.
Jag som helt plötsligt gått från att vara "ingen smyckestjej" till att gilla accessoarer megamycket platsar ju utmärkt i den här tävlingen.

Perfekt för någon som genomgår en personlighetsförändring och mental utveckling.

Heja mig.

lördag 17 mars 2012

Träna hemma.


Jaha. Alla ni där ute som kör någon form av hemmaträning. Hur gör man? Jag vill bli lite så där lagom fit, inget extraordinärt. Men kanske få bort överskottshuden efter tre graviditeter - går det ens? Tighta till mig liksom. Vara en snygg mamma.

Powerwalks, stavgång, motionssimning (när ska jag hinna?), ridning, sit-ups, hantlar och... tja, allt vad det heter.
Nu är snart äntligen äntligen mina leder bra för den här gången. Men dumma mig som inte sköter medicineringen. När tabletterna tog slut kom snåljåpen fram så jag har inte hämtat ut fler från apoteket. Därav ett segdraget skov med ännu svullna och lite onda leder. Dock inget som jag inte kan leva med. Det går att gå nästintill obehindrat. Så nu kör vi!

Tips och idéer om hur jag lägger upp det?

fredag 16 mars 2012

Hata helger.

Googlebild.


Vem sa att man ska vila upp sig under helgen? Hata helger.
Helgalet det här.
Upp i ottan för att köra mannen till jobbet, hem igen.
Äta frukost.
Köra Shaffen till handbollsträning, hem igen.
Äta lunch.
Köra Shaffen till kalas, hem igen.
Hämta Shaffen på kalas och...
... ila iväg med tjejerna till simträning, hem igen.
Hämta mannen på jobbet sen kväll, hem igen.

Och fortsättning följande dag;
Upp i ottan för att köra mannen till jobbet, hem igen.
Äta frukost och lunch och allt det där.
Köra Masi till kalas, hem igen.
Hämta Masi på kalas, hem igen.
Köra Skruttan till handbollsträning.
Hämta mannen på jobb, hem igen.

Där emellan ska jag på något magiskt sätt hinna med att plugga också och riktigt komma igång med min tenta eftersom jag hoppas få jobb nästa vecka då vi har inläsningsdagar. Städa hemmet kan jag fetglömma att hinna.

På ett sätt hade det varit skönt att bo i Göteborg. Eller i alla fall i en stad. Med nära till allting. I ett annat liv, en annan tid. När jag sprungit ikapp mig själv som jag har stark vittring på. En dag.

Men trevlig helg hörrni!

Det ska va' gött gött gött gött o leva.

Storstadslover.


Bild från google.

Jag vet inte hur men jag tror att en storstadsälskare på något sätt har flyttat in och slagit rot i mitt hjärta. Storstadspulsen. Den som jag ogillade förr är nu min vän. Och älska alla söta ljusblå spårvagnar som vandrar genom staden. Bara en sån sak kan få mig på fall.

Jag lär mig långsamt att hitta dessutom. Och i takt med det växer också mitt positiva omdöme av staden.

Jag, den inbitna lantisen.
Se som det kan gå.

Och jag tror att jag är mig själv på spåren. Eller så är det bara våren som spelar mig ett spratt. Men jag längtar ut. Bort. Till något större. Till mig själv.