tisdag 18 december 2012

Ta hand om.Tack och lov har den här vintern inte inneburit någon kompakt trötthet för min del. Det är jag tacksam för. Liksom jag är tacksam för att nu ha en så otroligt luftig kurs som möjliggör för mig att vikariera på skolan i mängder (vem vet hur nästa kurs ser ut? Idrott på hela 30 hp).

Hela den här veckan är fylld av jobb vilket innebär att stressen över extrapengar utöver en futtig CSN kan lägga sig. Dessutom ska jag för första gången kasta mig hejdlöst ut och söka stipendier. Det är en hel djungel men den som inte ger sig i kast med svårigheter kan heller aldrig vinna. Så nu chansar jag. Håll tummarna för mig är du snäll.

Knepet att hålla mig så pigg heter; jag tar hand om mig själv. Jag äter bra, sover bra, motionerar och försöker hålla mig utomhus så mycket jag kan. På det toppar jag drömmar och framtidsvisioner om karriär, resor och familjebestyr i en härlig omfamning i Nuet. För trots allt är det precis där vi lever. I detta nu. Så där är jag. Pigg som en lärka.
Vad är då knepet?
Ja, för mig är det lätt, oerhört lätt, men kanske är det lite av en trollkonst? Att sätta sig själv och sina egna behov i första rummet. Vi är nog bäst på att bortse från vår inre röst och bara köra på. Men glöm inte; att lyssna på din inre röst betyder inte alls att du blir egoistisk. Din inre röst innefattar nästan alltid de du håller allra kärast. Så kör hårt, det är mitt tips.

3 kommentarer:

Milla sa...

Låter klokt det sista du skriver och något man kan behöva öva på :) Jag har det senaste året lärt mig mer om mig själv genom att göra just så - lyssna på min inre röst/känsla och ta beslut som passar mig. Gör gott för själen :)) Kram

Carina Sjölund sa...

Så sant som du skriver. Sömn, motion och riktig mat, det är A och O :)
Kramen♥

Malin - Stjärnflocka sa...

Jag håller tummarna för dig!!!
Kram malin