måndag 17 december 2012

Klubbmästerskap.


Helgen som gick bjöd på det årliga lucia-simmet och klubbmästerskap och jag gör verkligen mitt bästa att suga åt mig all julkänsla jag kan. Men det är blankt. Det är ta mig sjutton helt blankt. Jag bakar pepparkakor, tänder tredje ljuset, lyssnar på julmusik och allt det där. Men det händer ingenting. Det är som om det vore vilken vardagsrusch som helst och jag vet inte om jag ska tycka att det är tråkigt eller om jag ska fortsätta att känna mig helt tillfreds? Att det är okej att invänta julen men helt utan feelings?


Fina Skruttan fortsätter att förbättra sitt personbästa och jag är en galet stolt morsa som sitter på läktaren i en ångbastuvarm simhall och klappar händerna så att det bränner i handflatorna. Från och med nu och över nyår är det paus i barnens alla aktiviteter och det blir tid för lite färre bollar i luften. Med det kanske också lite julefrid infinner sig?!

Oavsett ska det bli mysigt med jul.
 

8 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag har ingen julkänsla heller. Fast jag har knappt gjort något. Inget pynt, inget bak, ingen julgran (än). Jag funderar fortfarande på att bojkotta julen... Haha! :-D

Kram M

Milla sa...

Vad är julkänsla? Det beror ju på vilka förväntningar man har och skalar man bort alla konstiga måsten som man "bör" ha så kanske en känsla av trevnad infinner sig. En egen julkänsla kanske? Jag är säker på att vi alla har olika känslor inför julen men det viktiga är ju att nöja sig med sin egen =D Kram milla

Znogge sa...

Jag tror Milla har rätt. Vad är egentligen julkänsla? Tror det är väldigt individuellt. Själv ser jag fram emot avkoppling och att umgås med familjen. Det är en skön känsla det.

Kram

Husfrun sa...

Milla och Znogge: ni är så kloka. Vad är egentligen julkänsla? Det blir aldrig som när man själv var barn och en timme var evighetslång. Att eftersträva det är att ständigt förlora varje år. Att trivas, oavsett hur och med vilken känsla, är det viktigaste för mig i jul - som vilken annan dag som helst.

Ama de casa sa...

Jag blev lite förvirrad av att kusin med make var här i början av december. Dom brukar fira jul med oss. Har julen månne redan varit?
:-)

Diana sa...

Jag tycker man får mindre och mindre julkänsla för varje år... Måste ha med åldern att göra, trist.

cecce sa...

Tror nog att den där julkänslan infinner sig såsmåningom:-) Gör den inte det är det ok ändå. Känner igen det du beskriver...kanske är det för att man är vuxen och inte har samma förväntningar på julen längre? Inte vet jag, men jag ser fram emot ledigheten och det fria varandet i mysbyxor i alla fall!

Kram cecce

Joanna Björkqvist sa...

Jag hoppas att du får en riktigt fin jul och ni väl vaknar upp på julaftonens morgon kommer det nog att kännas alldeles, alldeles underbart i vilket fall!

Kram!