fredag 28 december 2012

Kladdkaka med touch av jul.

All den här julfikan alltså, den är ju underbar och alldeles sötsliskigt härlig. Något man med gott samvete kan unna sig den här tiden på året, så långt från beachsäsongen det bara går i princip.

Det är inte likt mig men...
Vi har hittat något nytt, en julig variant på kladdkaka som kommer bli en given tradition på vårt julkakefat.


Receptet får du här;
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
 

8 kommentarer:

Sahra sa...

Superrecept. Har gjort den där kakan flera ggr och den är to die for

Malin - Stjärnflocka sa...

Wow!!! Ser underbar ut! :)

Trillingnöten sa...

Mmmmm!! Måste göra kladdkaka i helgen! Snart ska jag ha ett sockerfritt år och då finns det ju inte plats flr kladdkaka inte...

Znogge sa...

Tack för receptet! Den kommer garanterat att bakas en och annan gång här hemma :D Känner redan hur smaskig den är...

Kram

Diana sa...

Nya traditioner är aldrig fel! Hehe!

Mita sa...

Gud så gott, jag älskar kladdkakor,alla recept mottages tacksamt..*L*..
Kramiz♥

Sus sa...

Hjääälp vad gott!!
Det receptet tackar jag för och det är sparat!

Ha det gott!

Kraaam

Ama de casa sa...

Här i Kalmar har jag två svägerskor som bakar underbart goda saker. Rena rama sockerchocken att vara här och såååå gott!
:-)