onsdag 5 december 2012

Kickstart tre två ett noll.


Årets julkalender, Mysteriet på Greveholm är okej om än inte lika bra som Gyllene Knorren förra året. Fast barnen gillar den och blir alltid lika besvikna när kvarten gått och är det redan slut?!

Jomen tja, lite julstämning kan det nog bli i kalendern.

I dag vaknade jag efter okristligt antal sovtimmar. Pigg som en mört var jag där jag låg och mornade mig en stund... och in skred de, tripp, trapp och trull. Så skulle jag vilja vakna varje morgon. Missförstå mig rätt här. Pigg vaknar jag för det mesta eftersom jag låter mig sova cirka nio timmar varje natt. Men det är inte varje morgon tre små kids kommer in för att önska god morgon.

(På tal om att tillåta mig att sova ordentligt. En lärare vi hade i den här kursen pratade just om vikten av god sömn. Hon menade på att vi bearbetar dagen när vi sover. Och utan god sömn spelar det ingen roll hur intensivt man väljer att studera under dagen/natten. För sover man inte fastnar inte kunskapen. Jag är beredd att hålla med henne big time. Vet inte hur många gånger jag drömt om studier och vaknat mer medveten, mer kunnig. Många gånger har jag ändrat tentor och/eller bollat idéer med studiekamrater och därmed lärt mig än mer. Det funkar. Sömn ger progression).

Den här dagen beskrivs enligt schemat som tentaskrivardag, men jag skickade in min tenta i går redan så för mig innebär dagen in between och jag väljer att jobba några timmar på favoritskolan efter att ha inlett dagen med en sprakande brasa i kaminen, gröt, kaffe och lite träning. Core, styrka och cardio i ett kort men rätt intensivt pass. Kesha är min dagens träningsbuddy och hon puschar mig stenhårt.

Dessutom påbörjar jag litteraturläsning till kommande kurs; läs- och skrivutveckling och matematik...Kickstartar därmed lite på flera olika sätt. Tre, två, ett, noll!

15 kommentarer:

Diana sa...

Själv försöker jag få in i skallen på en del folk att en nattarbetares sömn är lika viktig som "vanliga" dödligas. Det låter kanske konstigt men en del tycker det är onödigt att jag ska sova bort hela dagen. Men hallå, jag ska också ha mina sex-åtta timmar!

Milla sa...

Sömn är jätteviktigt och välbehövligt :) Så mysigt att barnen också var pigga o utvilade :) Kram och ha det gott!

znogge sa...

Sömnen är otroligt viktig. Viktigare än vad vi tror. Men ändå kan vi inte alltid påverka den.

Kram

MammaElva sa...

Jag måste verkligen lära mig att sova ordentligt, är alldeles för duktig på att stanna uppe sent på kvällarna. Fast ibland är det ju ofriviligt också ;)

Ama de casa sa...

Jag sover nog för mycket, tror jag... Men då måste jag ju bli himla smart också ;-)

Sus sa...

Jag tror mer och mer på det där med sömnens betydelse! Jag behöver också nio timmar...men får det periodvis allför sällan.

Ha det gott! Kraaaaaam

Trillingnöten sa...

Du är ju på gång här! Härligt att höra att du liksom ligger steget före! :)

Malin - Stjärnflocka sa...

Åh vilken rolig kurs som väntar!!! Får jag smyga med dig? :)
Hoppas du får träffa några av Göteborgs fantastiska matematiker!
Ha en fin fredag!
Kram Malin

Camilla sa...

Jag tycker adventskalendern är skit bra. :)
Oj...jag blir yr bara av att läsa hur du pluggar ;)
Du gör det bra!
Kram!

cecce sa...

Borde lära mig lite av dig och sova mer!! Sover alldeles för lite.
Dukiga du som både tränar, sover och fixar tentor på löpande band! Handsup!!

Kram cecce

creando sa...

Utan tvekan är sömn väldigt viktigt. Det märker jag inte minst när jag jobbar nätter. Kroppen reagerar väldigt knepigt på det. Inget man ska göra hela livet tror jag. Men så är vi välkontrollerade också. Hälsokontroller ständigt och jämt :)

Ha det fint!

fina frun sa...

Visst är sömn viktigt, jag önskar bara att man fick sova när kroppen är trött och inte behövde passa in i ett schema.

Västgötskan sa...

När barnen blir tonåringar, då ska vi sova ikapp på helgerna!!!! Haha! :-D

Ha en fin lördag! ♥
Kram M

Min tekopp sa...

Alltså hejja och stort Grattis till dig, såg att du har vunnit tjusiga grejer!

Grattis, grattis!

dianasdrömmar sa...

Duktig du är och du grattis till pleasejeansen kommer bli dösnygga på dig kram Diana