måndag 3 december 2012

En skrytig student för talan.

Yes, ännu en kurs med ett VG i betyg - den här gången verksamhetsförlagd utbildning,även kallad praktik. Herregud, det tar så lång tid att bli betygsatt och få betygen registrerade på ladok att nästan hela nästa kurs har passerat. Allt är bara en enda lång väntan på betyg, känns det som om man som jag stundtals fastnar vid det där med betyghets och tävlan med och mot mig själv. Jag gillar det. Dock blir jag inte längre lika exalterad över mina VG. Det var roligare i början även om jag skulle bli fasligt besviken över att få ett G. Bara. Hm?

Sedan är jag, åtminstone upplever jag det som så, en fasligt ambivalent student vad gäller att prata på seminarier och workshops och dylikt. Dock upplever jag en förväntan hos andra att jag alltid ska prata. Så, jag antar att jag pratar mer än vad jag tror. Vad jag vill komma fram till är att jag många gånger i förväg känner av om jag är pratsam eller inte en viss dag. I dag var en sån dag då jag helst av allt bara hade velat sitta tyst, lyssna och ta in. Men. Så är det det där med andras förväntningar på mig. Så då pratar jag väl på då... Trots allt. Gillar inte när det blir pinsamt tyst.

Jag förväntar mig ett VG i varje kurs och mina studentkollegor och lärare förväntar sig att jag pratar. Så då får det väl bli så. Bla bla bla.


9 kommentarer:

Znogge sa...

Man skapar ganska så snabbt en bild av sig själv precis som även de andra gör.

Jag var tyst i alla år i skolan men på lärarutbildningen började jag prata första dagen. Sedan trodde alla att jag var en som alltid pratade...

Grattis till ditt fina resultat. Känner jag dig rätt gör du inget halvhjärtat...

Kram

Hörni sa...

Vad duktig du är, grattis till VG. Men det duger bra att bli godkänd så du vet. :)

malin - Stjärnflocka sa...

Haha!!! Känner igen det där, vissa som alltid pratar ;)
Däremot kan jag tycka det är irriterande om det är någon intressant föreläsara och någon hela tiden måste avbryta och berätta vad den varit med om.
Stor grattis!!! Så duktig du är. Vore roligt att träffas och diskutera lite skola en pratsam dag! :)
Kram malin

Sahra sa...

VG betyder skumpa. Så är det bara. Så skål på dig. Det är du värd. Och ett VG är tamefan ett VG!!! Tjoho liksom

Ama de casa sa...

Duktig jobbat! Prestera och prata på du bara :-)

Diana sa...

Grattis!
Jag känner et "krav" på mig att prata vid utbildningar och möten. Många är tysta och då tycker jag synd om den som håller i det hela att ingen pratar. Så jag hörs. Haha! Även när jag bestämt mig för att hålla klaffen. :)

Milla sa...

Man gör det man vill :) Härligt att det går så bra för dig! Ha en fin dag, kram Milla.

Anna Granström sa...

Grattis till betyget!

Att kunna prata är ju ganska bra om man ska bli lärare :) Jag har aldrig gillat att prata när jag pluggat. Jo, men inte redovisningar. Huh!

Min plats i solen sa...

Grattis till finfina resultat! :)

Jag kan känna igen mig lite i dina takegångar från min tid på lärarutbildningen. För mig handlade det inte så mycket om att jag tvunget ville ha högsta betyg, mer att alltid göra mitt absolut bästa. Oavsett om det handlade om muntligt eller skriftligt. Aldrig lämna något ifrån mig som inte var 100%.

Idag med distans till den där tiden kan jag se att det kanske hade varit bättre (för hälsan) om jag hade varit en person som hade lagt mig på en lagomnivå. Nöjt mig med att bli godkänd och inte tvunget sträva efter att prestera på topp. Men man är den man är och visst är jag stolt över mitt VG på det stora examensarbetet sista terminen. Men ett dyrköpt VG.

Ta hand om dig vännen och var den du är. Inte den andra förväntar sig att du ska vara.

Kram Lotta